A könyvek


James Dashner Az Útvesztő (The Maze Runner) trilógiája

1. Az Útvesztő (The Maze Runner)


Fülszöveg:

Thomas egy hideg, sötét liftben tér magához, s az egyetlen dolog, amire emlékszik, az a keresztneve. Minden más eltűnt az emlékezetéből. Amikor a lift ajtaja kinyílik, Thomas a Tisztáson találja magát egy csapat srác között. A Tisztáson élő fiúk mindennap Futárokat küldenek a lakóhelyüket körbeölelő Útvesztőbe, amelyet nehéz kiismerni, mivel a falai minden éjjel elmozdulnak. Thomas, az utolsóként érkező újonc számára egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy az Útvesztő egy kód, ami megfejtésre vár. Úgy dönt tehát, hogy ő is Futár lesz. Annak viszont, hogy a megfejtés közelébe kerüljön, komoly ára van: például olyan lényekkel is találkoznia kell, akik elől mindenki más menekül.

EGYSZER CSAK MINDEN MEGVÁLTOZIK…

…megérkezik a Tisztásra az egyetlen lány, Teresa, aki nemcsak Thomasra lesz nagy hatással, hanem az egész csapat sorsára is.

James Dashner trilógiájának első kötete egyszerre borzongató, izgalmas és elgondolkodtató. Az Útvesztőben megidézett világra akkor is kíváncsiak vagyunk, ha nem valljuk be. A tudatalatti és az emlékezet különböző szintjei mindannyiunk életét befolyásolják, és Dashner erre az ismerős érzésre építi Az Útvesztőt, és csalogat bennünket egy saját szabályai szerint működő másik világba, a Tisztásra, ahol a fantázia és a valóság egyszerre van jelen.

„Üdv a Tisztáson!”


Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2012
Fordító: Tosics Dávid, Wiesenmayer Theodóra
Oldalszám: 362 oldal
Ár: 2900 Ft

2. Tűzpróba (The Scorch Trials)


Fülszöveg:

Már a sorozat nyitókötetében sem volt éppen leányálom a rejtélyes Próbák első szakasza a gyilkos Útvesztőben. A Tisztás túlélői most újabb titokzatos kalandnak, még kegyetlenebb kísérletnek néznek elébe: vár rájuk a Tűzpróba. 
Az Útvesztő ugyancsak szenzációs bestsellerré lett folytatásában Thomasra és társaira újabb vérfagyasztó megpróbáltatások várnak. A Föld felszínét hatalmas napkitörések jórészt felperzselték, az emberiséget megtizedelte egy halálos vírus. A fiatalok megtudják, hogy ők is megfertőződtek, ám ha kiállnak egy újabb Próbát, meggyógyulhatnak. Kalandos útjuk során nyoma vész a csapat egyetlen lány tagjának, Teresának, és a fiúk elhatározzák, hogy felkutatják, még ha ez az életükbe kerül is. Halvány fogalmuk sincs róla, micsoda elképesztő veszélyek várnak rájuk...


Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2014
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 413 oldal

3. Halálkúra (The Death Cure)
   

Fülszöveg:

KISZABADULTAK AZ ÚTVESZTŐBŐL. ÁTJUTOTTAK PERZSELTFÖLDÖN. KOCKÁRA TETTÉK EGYMÁSÉRT AZ ÉLETÜKET. ÁM A VÉGSŐ IGAZSÁGGAL SZEMBEN TEHETETLENEK.
A Tűzpróba után úgy tűnik, az őrült hajszának vége. De Thomas biztos benne, hogy nem bízhat a VESZETT-ben. Hiába állítják, hogy nincs több megtévesztés, hogy a Próbák nyomán már minden szükséges információt megszereztek, és most Thomas és társai visszakaphatják az emlékeiket, hogy végrehajthassák az igazi küldetésüket. A csapat tagjaitól várják ugyanis, hogy létrehozzák az emberiséget fenyegető halálos vírus ellenszerét. Csakhogy Thomas sokkal több mindenre emlékszik, mint a VESZETT vezetői hinnék. Hazugságokkal többé nem mennek semmire. Ám a dermesztő igazság jóval veszélyesebb, mint azt Thomas valaha gondolta volna. A csapat újabb gyilkos kalandra vállalkozik, hogy kifürkéssze a VESZETT legnagyobb titkát. Menekülésük során tomboló Buggyantakkal és profi fejvadászokkal kell megküzdeniük, majd egy titkos szervezet csap le rájuk. Milyen árat kell fizetniük azért, mert a saját kezükbe vették a sorsukat? Túlélheti-e vajon bárki a Halálkúrát?

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 400 oldal
Ár: 3690 Ft
Moly adatlap

4. Halálparancs (The Kill Order)


Fülszöveg:

Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű - egy Berg - jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot. Ismét menekülniük kell - de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Fordító: Havadi Krisztina
Oldalszám: 389 oldal
Ár: 3990 Ft
Goodreads adatlap


5. The Fever Code: "Lázkód" (Amerikai megjelenés: 2016 szeptember 27. Az Útvesztő trilógia második előzménykönyve lesz.)

Fülszöveg:
Once there was a world’s end.
The forests burned, the lakes and rivers dried up, and the oceans swelled.
Then came a plague, and fever spread across the globe. Families died, violence reigned, and man killed man.
Next came WICKED, who were looking for an answer. And then they found the perfect boy.
The boy’s name was Thomas, and Thomas built a maze.
Now there are secrets.
There are lies.
And there are loyalties history could never have foreseen. 
This is the story of that boy, Thomas, and how he built a maze that only he could tear down.
All will be revealed.
A prequel to the worldwide Maze Runner phenomenon, The Fever Code is the book that holds all the answers. How did WICKED find the Gladers? Who are Group B? And what side are Thomas and Teresa really on? Lies will be exposed. Secrets will be uncovered. Loyalties will be proven. Fans will never see the truth coming.

Fordítás:
Egyszer véget ért a világ.
Az erdők felégtek, a folyók és tavak kiszáradtak és az óceán eltűnt.
Aztán jött a járvány és láz söpört végig az egész bolygón. Családok haltak meg, erőszak uralkodott mindenhol és az emberek egymást gyilkolták le.
Aztán megalakult a VESZETT, akik válaszokat kerestek. És ők találták meg a tökéletes fiút.
A fiú neve Thomas volt, és ő építette meg az útvesztőt.
Titkok lettek, és hazugságok.
Olyan szövetségek alakultak, amit a történelem sem látott volna előre.
Ez a könyv a Thomas nevű fiú története, és azé, hogy építette meg az útvesztőt, amit aztán csak ő tud majd lerombolni.
Minden titok lelepleződik.
A világhírű Az Útvesztő könyvsorozat előzménykönyve, a The Fever Code olyan könyv, mely elárulja az összes választ. Hogy találta meg a VESZETT a Tisztársakat? Kik alkotják a B csapatot? Thomas és Teresa vajon melyik oldalon állnak valójában? Hazugságok lepleződnek le. Titkok derülnek ki. Az egymás iránti hűség pedig bebizonyosodik. A rajongók nem készültek fel az igazságra.

Magyar kiadás adatok:
Kiadó: Cartaphilus Kiadó
Megjelenés éve: ???
Fordító: ???
Oldalszám: ????
Ár: ???


6. The Maze Runner Files (Az Útvesztő aktái) - Még nem jelent meg magyarul! (Ez a trilógia másik előzménykönyvének mondható, Amerikában csak ebook formában jelent meg. A VESZETT titkos aktáit ismerhetjük meg belőle.)


Fülszöveg:
The Maze Runner Files is a 50+ page collection of classified records and concealed information from the world of the New York Times bestselling Maze Runner series. Lost emails between WICKED employees, memos meant to be destroyed after reading, and a selection of the Gladers suppressed memories make up this e-original short. These documents offer a unique glimpse of the world of The Maze Runner and are a must for any fan of The Maze Runner.


Fordítás: 
Az Útvesztő Aktái egy 50-nél is több oldalas gyűjtemény titkosított felvételekről és rejtett információkról a New York Times bestselleres könyvéhez; Az Útvesztő sorozathoz. Elveszett emailek a VESZETT munkatársai között, emlékeztetők - amelyeket el kellett volna pusztítani az elolvasás után - és a Tisztársak elfojtott emlékeinek a gyűjteménye. Ezek a dokumentumok egyedülálló lehetőséget nyújtanak, hogy bepillantsunk Az Útvesztő világába, Az Útvesztő rajongóknak pedig kötelező darab.

Eredeti e-book adatok:
Kiadó: Delacorte
Megjelenés éve: 2013
Oldalszám: 84 oldal

40 megjegyzés:

 1. Nem tudod hogy mikor fog megjelenni a harmadik rész ?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Pontosan 2015 április 16-án jön ki.

   Törlés
 2. A The Death Cure magyarországi megjelenése 2015 tavaszán várható! :)

  VálaszTörlés
 3. Elolvastam a harmadik kötetet, és mivel még nincs neki Kibeszélője (nyilván, joggal), ezért ide írnám ki a gondolataimat, de szigorúan ügyelek rá, hogy senki olvasmányélményébe ne gázoljak bele, szóval nem leszek spoileres.

  Mondjuk azt megjegyezném, hogy elég elkeserítő, hogy rajongói fordítás már kereng a neten (jó, mondjuk én ismerőstől kaptam meg), miközben a hivatalos még sehol. Szerintem a kiadóknak, ha nem is a rajongók előtt kellene járniuk, de illene felvenniük velük a lépést, és sokszor azt is gondolom, hogy nekünk, rajongóknak ezért jó lenne meg is küzdeni, de nemigen látok erre hajlandóságot a magyar rajongói társadalomban. Szóval erről ennyit :)

  A harmadik rész kapcsán felemás érzéseim vannak. Egyrészről - amúgy a kötetnek még a legelején - egy csomó olyan kérdésre választ kapunk, ami nagyon égető lett volna már az előző részben is. Sőt, továbbmegyek: a kötet első harmada végre újra azt az érzést nyújtotta, mint az Útvesztő. Voltak történések, kicsi rejtély, nem sok agresszió.

  Aztán ez szépen lassan elmúlik. Még jobban megismerjük a világot és úgy érzem, nem akarnék itt élni. Mert bár más sorozatokban is kegyetlen a világ, az ember érzi, hogy van kiút és a történet is afelé vezet. Itt pedig egy idő után ugyanaz az érzésem akadt, ami a Tűzpróba esetén is. Hogy a dolgok teljesen véletlenszerűen alakulnak úgy, ahogy, a történet egy darabig nemigen halad előre, a Cranks-ek ábrázolásából pedig már a Tűzpróba elején elég volt, nem hogy még folytatódjon a dolog.

  A karakterekkel kapcsolatos véleményemet is óvatosan fogalmazom csak meg, hogy szintén ne lőjek le senkinek semmi fontosat a történet kimenetele szempontjából.
  Tetszett a három fiú, Minho, Newt és Thomas egysége, amely ebben a könyvben is nagyon fontos volt. Minhoval kapcsolatban továbbra is vegyesek maradtak az érzéseim. Sok esetben még itt is túl indulatos, irreálisan arrogáns volt, ugyanakkor volt egy pont, ahol nagyon korrektül állította fel a prioritásviszonyokat.
  Teresa karakterét viszont frankón elszúrta az író, azáltal, hogy az ember a végére sem tudja, hányadán álljon vele. Az első kötetben én azt hittem, sokkal szorosabb lesz a kapcsolatuk Thomas-szal, a másodikban elhittem, hogy így "kellett" cselekednie, de megértettem, amiért Thomas csalódott benne, a harmadikban viszont szerintem ellentmondásosan cselekszik, így nem tudom, mit is gondoljak róla. Vagy leginkább azt, hogy a szerzőnek mi volt a célja vele??
  Ugyanilyen ellentmondásos karakter lesz Ava Paige kancellár, akiről sokkal többet ugyan nem tudunk meg, mint eddig, de amit igen, az legalább kellőképpen érthetetlen és megmagyarázhatatlan.

  És nem vagyok elszállva a történet befejezésétől sem. Igen, Thomas és barátai kalandjai véget érnek, de sok kérdésre nem kapunk választ és ez a végkifejlet nem is minden szempontból megnyugtató. Másrészt a végkifejlet felé haladva történtek olyan dolgok, amiktől deja vu'm lett, mert mintha már másik ifjúsági sorozatban is találkoztam volna hasonlóan váratlan fordulattal, az ilyet meg frankón nem kedvelem.

  Szóval összességében a harmadik kötet azért jobb, mint a második, de az elsőt nem múlja felül. Ettől nagyobb gond, hogy nem jöttem rá, mi is volt a célja a szerzőnek a sorozattal (azon kívül mondjuk, hogy jövedelmező tinisorozatot írjon, amit esetleg majd egyszer megfilmesítenek), mi lett volna a mondanivalója.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Ancsi, hogy leírtad a véleményedet. :)

   Ahm, igazából nem nagyon tudnék mit hozzáfűzni, hisz még nem olvastam a 3. könyvet, és nem is tervezem, amíg meg nem jelenik, de azért érdekes volt olvasni a spoilermentes összegzésed.

   Amit az elején írtál, azzal pedig maximálisan egyetértek. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy ha nem lett volna a film, akkor nem is folytatták volna nálunk a könyvek megjelentetését. Hisz az első rész után majdnem 3 év telt el a 2. részig, és azt is ÉPPEN a film premierjének időpontjára rakták. Kicsit sem gyanús... :(
   Most, hogy a film is sikeres lett, mindenképp érkezni fog a 3. könyv, és ennek csakis örülni lehet. :)

   Törlés
  2. Örülök is meg minden, de amikor azt írom, lépést lehetne tartani a rajongókkal, arra gondolok, hogy sok a félév várakozás két kötet között. A harmadik rész sokkal rövidebb, mint a második: az angol eredeti 180, a magyar rajongói fordítás (ok, itt nem kezdődnek az új fejezetek új oldalon) 165 pdf oldal, és itt sincs szó apró betűkről. Lényeg, hogy nagyon gyorsan le lehet fordítani, egy szakembernek különösen, és mondjuk ha már az első filmhez dobták ki a második könyvet, illett volna mondjuk karácsonyra utánaküldeni a harmadikat.

   Én korábban csináltam már olyat, hogy (Az Alkonyat Bree Tanner-es spinoffját) elkezdtem fordítani és megosztottam 2-3 oldalanként blogon. Simán végeztem a hivatalos fordító előtt - munka mellett, napi 1-2 órát rászánva. Mondjuk erről tudott a fordító/kiadó, én meg korrekt voltam, és amint megjelent a hivatalos könyv, leszedtem a fordításomat. De ilyen akciókkal simán lehetne kicsit noszogatni a kiadókat, mert ha nem hallatjuk a hangunkat, nem leszünk kiszolgálva, márpedig a kőkemény pénzeket mi fizetjük a könyvekért :)

   Mondjuk tegyük hozzá, ezt a könyvben szereplő speciális kifejezések miatt nehéz is fordítani, amiatt még agyalok, hogy megveszem a könyvet is. Egyelőre nem tudom, hányadán állok a sorozattal, most hagyom kicsit ülepedni az élményt :)

   Törlés
  3. Jól teszed. :)

   Tényleg igazad van abban, amit mondasz, de van itt még két dolog, amint mindenképp figyelembe kell vennünk.
   1. A Cartaphilus Kiadót még véletlenül sem lehet összehasonlítani a KMK-val, hisz az előbbi sokkal kisebb kiadó, nincs olyan nagy forgalmuk, nem jelentetnek meg olyan sok könyvet évente. És sajnos nem is annyira ismertek, pedig igen jó könyveik vannak. Mostanában kezdenek betörni a piacra, és azért még kell egy kis idő, amíg megtalálják a saját olvasóbázisukat. Én azt vettem észre, hogy még maguk se tudják merre orientálódjanak, hisz nagyjából mindenféle könyvet jelentetnek meg, ami azért jó, mert így több lábon állnak, viszont azért rossz másrészről mert nem mindig éppen azt fogják éppen megjelentetni, ami mondjuk minket (engem) érdekelne.
   2. És mivel kis kiadóról van szó, és mert évente kevés könyvet jelentetnek meg, így alaposan megválogatják, hogy mi mikor érkezik. Beütemezik, hogy ne mindig ugyanolyan típusú könyveket adjanak ki, hanem váltogatnak a műfajok között. Szerintem ezért van a fél éves szünet. És ezért érkezik csak 2015 tavaszán a 3. rész.

   Én legalábbis ezt figyeltem meg a kiadó üzletpolitikájával kapcsolatban, de lehet, hogy csak én magyarázok bele túl sokat. :D
   Mindenesetre mivel sikeres lett a film, így nálunk is jóval ismertebb lett a széria, mint a film előtt, így mostmár biztosan megjelenik a 3. rész, a kérdés csak az, hogy mikor. Reméljük a 2015 tavasz marad, és nem tolják el későbbre, mert azt lehet már én se bírnám idegekkel. :)

   Törlés
 4. hol tudom megvenni az első részt angolul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   A Libriben az összes részt (még a The Kill Ordert is) meg tudod venni eredeti nyelven (angolul).
   Beteszem ide a linket, mert bár tudom, hogy nem fogod tudni majd kijelölni és rámenni, de megfigyelheted, hogy hogyan tudsz eljutni a könyvhöz a honlapon, ha a kereső valamiért nem adná ki. :)
   http://www.libri.hu/idegen_nyelvu/konyv/james_dashner.the-maze-runner-film-tie.html

   Törlés
 5. Imádom!!! az egész sorozatot. Nagyon. Habár James Dashner ezzel a "mindenkitmegölökakitszeretsz" sztorival kicsit hajaz nálam George R. R. Martinra, de őt is imádom, és lassan már amúgy is át kéne nevezni Game of Mazere, merthogy Thomas, Aidan és Natalie is játszik a filmekben..:D
  Olvastam az első két könyvet, és elkezdtem a harmadikat pdfben, de abbahagytam, mert szeretem kezembe fogni a könyvet mikor olvasom, úgyhogy inkább megveszem. Angolul, mert én nem tudok várni tavaszig.:D Lesz egy hatalmas sírógörcs a könyv olvasása közben, ugyanis *SPOILER* Dashner szeretettel ölögeti le a legszeretnivalóbb karaktert. De akkor is imádom, és nem érdekel hogy megöl ezzel a könyvvel, mert "everything that kills me, makes me feel alive".
  Néztem múltkor (talán filmremieres?)Thomas interjút, és iszonyatos röhögőgörcsöt kaptam mikor azt kérdezték tőle:
  "Mit gondolsz, a Trónok Harca rajongók szeretni fogják Az Útvesztőt?"
  "Uhhh.. Hát, van benne halál."(Én így fordítottam, bocsi, ha hibás)

  Amúgy lányok, imádom a blogotokat, jó hogy van egy rendszeresen frissülő magyar TMR fanoldal is!

  VálaszTörlés
 6. és lesz még rész a könyvekből vagy csak ennyi? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. James Dashner (az író) 2016-ra ígérte a The Fever Code című regényt, ami megmutatja majd, hogy hogyan építették meg az Útvesztőt és, hogy hogyan kerültek oda a Tisztársak. Főként Thomasról, Teresáról, Minho-ról, Alby-ról és Newtról fog szólni. :)
   Én már nagyon várom. :D

   Törlés
  2. köszönöm a választ :D azt hiszem neki fogok az olvasásának ennek a sorozatnak, mert nagyon érdekesen hangzik :)

   Törlés
  3. Tégy úgy! :))
   Ha van kedved itt meg is oszthatod majd velünk a véleményed közben/utána.
   Btw: Üdv a fandomban. :)

   Törlés
 7. Sokakkal ellentétben nekem nagyon tetszett a Tűzpróba, ezért a befejezés arra sarkallt, hogy vegyem meg angolul a Death Cure-t és olvassam el. Így is történt. Alig vártam, hogy végre elolvashassa, de számomra hatalmas csalódás volt. :( Az a misztikum, amit úgy imádtam az első kettőben, itt már nagyon kevésszer volt jelen és a kérdéseimre sem kaptam maradéktalanul választ. A történet eleje még tetszett, de aztán a közepe felé kezdett kidolgozatlanná válni, a karakterek néhol kifordultak magukból és végig csak a karakterek egy részéről tudtunk meg infókat, míg a többiek háttérbe szorultak. Sok cselekedet igazából ne is visz minket tovább sehova. Spoilermentesen ennyit tudok írni, ha már mindenki elolvasta majd jobban kifejtem. Hogy pozitívumot is írjak, igenis voltak benne jó pillanatok és annak ellenére, hogy nagyon sok dolog nem tetszett, jó volt Thomasékról olvasni ismét és a végkifejleet nagyon jó és reális húzásnak tartom, az nagyon tetszett. Viszont összességében kicsit összecsapottá sikerült ez a befejezés :(

  VálaszTörlés
 8. Megnéztem Az útvesztőt és nagyon jó volt! Valahol meglehet nézni a többi részt??

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az Útvesztő folytatásának; a Tűzpróba filmnek szeptember 18-án lesz a premierje az USA-ban. :)

   Törlés
 9. Sziasztok!Nemreg megkaptam az elso ket konyvet es nagyon tetszettek.De lenne par kerdesem,es orulnek ha segitenetek:a).Tudtok pontosabb datumot a 3. konyv megjeleneserol? b).Thomas ugye nem jon ossze Brendaval?Csak mert en Thomas-Teresa shipper vagyok.Elore is koszi a segitseget! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   a) A kiadó legutóbbi email-váltásunk alkalmával áprilisra ígérte a 3. rész megjelenését.
   b) A 2. kötetben nem jöttek össze, a harmadikat pedig még nem olvastuk, így nem tudjuk mi lesz Thomassal és Brendával vagy éppen Teresával. :)

   Törlés
  2. Köszönöm a segítséget!Ja és imádom az oldalt! :D

   Törlés
 10. Ha szeretnéd tudni, akkor olvasd tovább :) *SPOILER* Nem jönnek össze (báár nagyonnn nagy esély van rá a végén) Teresával meg nehezen jöhetne össze..

  VálaszTörlés
 11. Sziasztok, nem tudjatok valaki megfog e halni a 3.reszben?

  VálaszTörlés
 12. A Fever code miért nincs a listán
  Tudom, csak jövőre jön ki, de fülszövege már van.

  VálaszTörlés
 13. A Fever Code- ról tudtok hozni valami ízelítőt? (fülszöveg, borító...stb.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos semmi hír nincs. :( Amint lesz vmi, elhozzuk Nektek. :)

   Törlés
 14. Én találtam egy interviewet james dashnertől, ami a fever coderól szól. Angolul van, de szívesen lefordítom. Leírja benne a véleményét a könyvről, annak megírásáról és egy kis fülszöveg is van benne.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Küldd már át emailben ezt a cikket, mert lehet, hogy már mi is kiraktuk régebben. :) Ha régi a cikk, akkor biztosan mi is írtunk már róla.

   Törlés
 15. Sziasztok!
  Valaki nem tudja, hogy a 4. könyvet mikor adják ki magyarul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha minden igaz, akkor szeptemberben jön a 4. könyv. :)

   Törlés
 16. Az' Eye of Minds' kimaradt...(ha jól tudom az is egy előzmény könyv)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az James Dashner másik könyvsorozatának első része. Semmi köze Az Útvesztőhöz. :)

   Törlés
 17. Sziasztok!
  Azt szeretném kérdezni illetve mondani, hogy a " the maze runner files " - t hol lehet letölteni, mert a nevelőapukám (Király Zsolt) tördelte a tűzpróbát és a halálkúrát, és ő nem tudott benne segíteni...

  VálaszTörlés
 18. Sziasztok, a Tűzpróbának láttam egy másik borítóját is! Nem tudm hogy az az új -e, vagy az ez előtti volt, de azt is beletehetnétek :)

  VálaszTörlés
 19. Szia azt lehet tudni mikor fognak pontosan ki jönni az angol könyvek magyarúl! Köszi a választ.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Minden könyv megjelent már magyarul, mind a négy. Nem tudom milyen angol könyvre gondolsz.

   Törlés
 20. Ajjjj annyira elrontotta Dashner Teresát! Ő volt a kedvencem erre tökre szembeállítja Thomasékkal! A sztori jó, de valahogy nem olyan élvezhető mint pl Rowling könyveiben... túl egysíkú az egész... kb egy szál van... kevés a mellékszál... én végig rimánkodtam magamban h kérje már az emlékeit... igazából nem annyira tudtam megérteni a karaktereket nincs konkrét személyiségük. .. az első ezerszer ilyen jó!

  VálaszTörlés
 21. Sziasztok!

  Nem tudom tudtok e segíteni, de a Halandósági elv-trilógia harmadik kötetét próbálom megtalálni magyar nyelven. Ha tudnátok segíteni megjelent e ez a könyv, milyen címen és hol kapható annak nagyon örülnék. Minden egítséget előre is köszönök!

  VálaszTörlés