2016. január 20., szerda

Screenrant James Dashner interjú 2. rész


A néhány nappal ezelőtt kikerült James Dashner interjú 2. része érkezik. Ha lemaradtatok volna az első részről, ITT érhetitek el. :)


Volt valamilyen kihívás a könyv történetének életre keltése során? Tudom, hogy volt néhány változtatás a Tűzpróba könyv és film között, ezek a változtatások jelentettek valamilyen kihívást?
Az egyik legnagyobb kihívás az a "továbbgyűrűző hatás" volt, amit az első filmben tett változtatások miatt kellett kezelni a folytatásban. Tudom, hogy a könyvek és a filmek más eszközökkel mesélik el a történeteiket, és ami az egyikben működik, az nem biztos, hogy a másikban is fog. Igenis örültem az első filmnek, de amilyen kisebb változtatásokat csináltak abban, azok a második filmre sokkal nagyobb hatást generáltak.
Vagyis az igazi kihívás az volt, hogy maradjunk hűek a könyvhöz, hogy maradjunk hűek az első filmben látott jelenetekhez, és így az első filmhez is. Azt mondom az olvasóimnak, hogy fogadják el és élvezzék a filmet. Biztosan örülni fognak majd annak, hogy a harmadik film ismét visszatér a könyv vonalához méghozzá olyan módon, hogy az még számukra is meglepő lesz. Arra bátorítok mindenkit, hogy a filmeket egy egységes trilógiaként kezelje, és csak akkor mondjon véleményt arról, hogy mennyire könyvhű az egész, ha már mind a három filmet megnézte,

Most, hogy szóba került a harmadik film. Van olyan változtatás az első két filmből, aminek nagy hatása lesz a harmadikra?
Vannak nagyobb dolgok, mint mondjuk a Jobb Kar, a lázadó csoport, akiket a második filmben teljesen más módon mutattak be, és ennek lesznek is következményei. De tulajdonképpen, amikor már ott leszünk 10/15 perce a harmadik filmben, akkor ismét visszatérünk a könyv történetéhez, amikor ott lesznek a Bergen, amiről a gépet is elnevezték, és épp Denver felé tartanak. Újra minden nagyon hasonló lesz. Látni fogjátok majd, hogy Wes a végére hagyta a legjobb dolgokat. A harmadik film lenyűgöző lesz.

Van olyan karakter a három könyvben, akinek a története kiteljesedését már alig várod, hogy láthasd a harmadik filmben?
A karakter, aki sem a második könyvben, sem a második filmben nem szerepelt és később vissza fog térni, az Gally. Szeretem Gally történetét, mert több van benne. Elsőre csak azt hitted róla, hogy egy szemétláda, a rossz fiú, aki csak a bajt okozza, de amikor visszatér, akkor majd látni fogod, hogy több van benne ennél. Nagy szeretem Will Poultert, mint színészt, és alig várom, hogy visszatérjen és lássam, hogy mihez kezd majd Gally karakterével.

Van olyan dolog a Halálkúrából, amit szeretnél látni a filmben? Nem muszáj olyat mondanod, ami benne lesz mindenképp, hanem olyan is lehet, amit csak te szeretnél benne látni.
A könyvben a szereplők visszatérnek egy régi ismerős helyre, amivel visszatérünk a könyv elejéhez és mindezt most teljesen más megvilágításban fogják látni. Nem akarom elárulni mi ez, de így elég nehéz. De látni az útvesztőt egy teljesen más megvilágításban és a többit, amit hozzá építettek... de tudom, hogy Wes és a csapata jó munkát fog ezzel is végezni. Alig várom, hogy láthassam.

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy találtál egy interjút :) Ráadásul izgi is!! Kíváncsi leszek a harmadik filmre, nézős. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, végre van valami. :D
      Nemsokára kezdődik a forgatás, abban nagyon bízok. :)

      Törlés
  2. Fúúú nagyon remélem hogy nem fogják elcseszni a harmadik részt :-/ szeretnék hinni Jamesnek....

    VálaszTörlés