2015. október 19., hétfő

20 napos Az Útvesztő kihívás: 2. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

2. nap: Kinek a halála volt szerinted a legdurvább a könyvekben, és kinek a halála viselt meg leginkább? Miért?

Anna:
A legdurvább halál szerintem a Tűzpróbában volt akkor, mikor az elején menekültek a vaksötét folyóson és az az ezüstlabda néhány gyereknek letépte a fejét a helyéről. Talán jobb is, hogy ezt kihagyták a filmből, mert túl ijesztő lett volna. Azzal viszont senkinek se mondok újat, hogy leginkább Newt halála viselt meg. Szegényt nagyon sajnáltam. :(

Cassie:
Egyetértek a nővéremmel ebben a kérdésben. Azt hiszem a könyvben Winston volt az, aki úgy halt meg, hogy az ezüstgolyó letépte a fejét. Newt halála pedig egyértelműen a legnagyobb sokk volt nekem, bár nem a könyvben szembesültem vele, hanem már előtte elspoilereztem magamnak, én bolond.

10 megjegyzés:

  1. Számomra Newt halála volt a legsokkolóbb és a legfájdalmasabb. Ugyanakkor még az első könyvben Alby és szegény Chuck halála is szörnyen kiakasztott. Hisz' Alby volt ott a "főoszlopos" aki összetartotta azt egészet és tartotta fennt a békét nemtom' hány éven keresztül. Továbbá szegény Chuck halálára pedig egyáltalán nem számítottam. Azt képzeltem, hogy ő lesz Thomas segítő társa aki úgymond "segítnekiembernekmaradni" ebben az apokaliptikus világban. Számomra ez a 3 halál volt a legemlékezetesebb. Ugyanakkor meg kell hagyni, hogy azok a fémgolyó által meghalt gyerekeknek volt a legszörnyűbb a halála, mégsem hagytak bennem akkora nyomot mint a fent említettek.

    VálaszTörlés
  2. Legdurvább halálnak én is Winston mondanám a Tűzpróbában. A legmegrázóbb szerintem is egyértelműen Newt halála volt, akkor amikor elolvastam a "jelenetet" sírásrohamot kaptam.

    VálaszTörlés
  3. Számomra Teresa halála volt sokkoló és feldühítő is, mivel én végig nagyon bírtam és én akkor sem vesztettem el benne a hitem amikor Thomas-al úgy bánt ahogy. Valahogy éreztem hogy ez nem a valóság. Ami miatt feldühítő volt, hogy olyan hirtelen történt. Persze ezen kívül Newt halála is sokkoló volt de számomra feleannyira se mint Teresa-é.hisz Newt halálára onnantól kezdve készülhettünk,hogy kiderült hogy ő nem immúnis.

    VálaszTörlés
  4. A legdurvább halál egyértelműen Winstoné volt. Lesokkolt, nagyon durva volt. A legmegrázóbb....hmm Chuck és Newt között gondolkodok. Mind a kettő halála nagyon sokkoló volt és szomorú, de talán Newté megrázóbb volt.

    VálaszTörlés
  5. Szerintem is az alagútbeli halál a legdurvább. A legfájdalmasabb talán Newt halála volt. Teresa halálán idő se volt meglepődni, mert hirtelen kijutottak a paradicsomba és Thomas Brendával smárolt.

    VálaszTörlés
  6. Chucké és Newté. Számomra mindkettő nagyon megrázó volt meg úgy is hogy Newtet tudtam előre.

    VálaszTörlés
  7. Nekem Newt halála tett be leginkább, főleg, hogy Thomas követte el, persze tudom milyen indíttatásból, de akkor is szivettépő volt.

    Aztán a második Teresa halála. Bár nagyon össze lett csapva, én azért megálltam pár percre olvasás közben, és végigfuttatam a gondolataim az ő karakterén és tettein, így szerencsére át tudtam érezni, és sajnáltam nagyon.

    VálaszTörlés
  8. Nekem Newt és Teresa halála volt a legszomorúbb. Az ezüstgolyók támadása is elég durva volt..

    VálaszTörlés
  9. A legdurvább halál szerintem Winston volt.
    Engem talán Newt halála szíven ütött bár nem volt a kedvencem de akkor is az ahogy meghalt.. szerintem nagyon szomorú volt. Chuck halála bár nem lepett meg mert a könyv olvasása előtt láttam a filmet még így is nagyon szomorú volt.

    VálaszTörlés
  10. Chuck és Newt halálát még mindig nem hevertem ki.

    VálaszTörlés