2014. november 17., hétfő

Az Útvesztő kihívás: 1. nap


Mivel egyre kevesebb az anyag, így elgondolkoztunk azon, hogy mivel lehetne kitölteni a holtidőt, amíg be nem indulnak a második film körül az események. Az egyik ilyen ötletünk volt ez a kihívás, és végül úgy döntöttünk, hogy ideje megvalósítani a tervet, amin idáig csak gondolkoztunk.
15 kérdést állítottunk össze nektek, próbáltunk érdekes és elgondolkodtató kérdéseket összeszedni, olyanokat, amelyek megihletnek titeket, és így minél több részt vesztek a kihívásunkban. A kérdések nem egymás utáni napokon érkeznek majd, hanem meghatározhatatlan időközönként. Nem is akarom tovább szaporítani a szót, érkezzen a mai kérdés. :)


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK az első két megjelent könyvre és a filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

1. nap: Ha te is a Tisztásra kerültél volna, akkor szerinted melyik csoportba osztottak volna be, melyik munkát kellett volna végezned?


Anna:

Ez nem nehéz kérdés, hisz ismerem magamat annyira, hogy tudjam mire vagyok képes. Nem vagyok egy vezető alkat, így biztos nem lettem volna a főnök, és mivel sportos sem vagyok, így a Futárok csoportja is kilőve. Igazából nem is tudom melyik csoportba kerültem volna, talán valamelyik egyszerű, gyakorlatias munkával bíztak volna meg. Talán a főzés, vagy a Tisztás karbantartása. 

Cassie: 

Ez nehéz kérdés, mert kicsit önkritikát kell gyakorolnom. Végignézve a nővérem által összeállított Tisztás szótárat bevallom, nekem mindegyik munka tetszik a maga módján, mégis úgy gondolom, hogy szerintem a szakácsokhoz vagy térképészekhez osztottak volna be Alby-ék - bár meghalnék, hogy futár legyek, mert szeretek futni és irigyelném őket, hogy ők kimehetnek a Tisztásról. Az építőkhöz szerintem nem lennék elég strapabíró, erős és mérnök-beállítottságú, a zsákolóktól és a vérházasoktól kirázna a hideg, a kóroncok meg egyből kidobnának, amint elájulnék a vér látványától. Az ekések és a lögybölők feladataitól pedig halálra unnám magam, ha évekig azt kellene csinálnom, amit ők.

27 megjegyzés:

  1. Először is áthidalom ezt a Máté problémát... Másodszor én már sokat gondolkoztam ezen és mivel fizikailag megfelelőnek tartom magam a hosszú távú futáshoz vagy a kemény munkához így szerintem az építőknél vagy a futároknál lehetnék. Vezető egyéniségnek tartom magam, de a tisztáson mindenképp a tapasztalat dominálhat. Mondjuk ezt néha ők is kritizálták a gyűléseken amikor egy-két előljáró inkább a bólogatós kutya szerepet játszotta... ezzel csak azt akartam leírni, hogy szívesen lennék előljáró is, csak biztos sok idő eltfltével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor meg is van az első Elöljárónk! :)

      Törlés
    2. Én már elvesztettem a fonalat ebben a "Máté-ügyben". :D Mindegy is, 2 Máténk van, mindkettő aranyos, minél több, annál jobb. :)
      Hihi, tényleg van egy Elöljárónk. *.* De melyik csoporté? Futárok vagy Építők? Gally-t vagy Minho-t váltanád le? :D

      Törlés
  2. Sziasztok!

    Tök jó ötletnek tartom ezt a kihívást, és a blogomra (afterlife-sk.blogspot.com) létre is hoztam egy bejegyzést számára - persze linkeltelek titeket. Várom a további érdekes és izgalmas kérdéseiteket!
    A bloghoz pedig további sok sikert! Nagyszerű munkát végeztek!

    Üdv, FantasyGirl

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük, hogy linkeltél minket a saját oldaladra és köszi a kedves szavakat. :)
      Reméljük sok válasz érkezik és sokan részt vesznek ebben a kis játékban. :D

      Törlés
  3. Sziasztok! :)
    Elgondolkodtató ez a kérdés.Ékes szóba sem jöhet, nem tudom miért,de egyszerűen csak ezt zárnám ki. Igazából szerintem a Futár lennék,igaz hogy lány vagyok,de szerintem simán bírnán a strapát(több futó versenyen is voltam már).Vagy még szóba jöhetnének a Kóroncok, érdekes lehet kóroncnak lenni szóval szerintem a kettő közül valamelyik :) .
    Viki.

    VálaszTörlés
  4. Először is Nagyon jo ez az ötlet ! Én vagyok valami vezeto típus es hat nem futok valami jól viszont szeretek rajzolni es szerintem térképeket rajzolnák

    VálaszTörlés
  5. Imádok futni, és ehhez meg is van a kitartásom, ugyanakkor nulla a tájékozódási képességem, és ezekben a labirintusos játékban is mindig elkavarok, szóval a futásrság sajnos nem nekem való.
    Valszeg maradna a lögybölés vagy a főzés, ha csak nincs valami jó kis blogszerkesztői meló kiadó a tisztáson. De sajnos, nem rémlik ilyesmi :)

    VálaszTörlés
  6. Hú csajok, ez nagyon jó ötlet! :)
    Na, hát ekések kizárva. Meg az egyéb ilyen fizikai munka is. Szeretek embereken segíteni, de egészségügyi szempontból meg vagyok lőve, így sajna a kóroncok is kilőve. Konyha...talán, bár inkább csak magamnak csinálok kaját, na jó, még egy-két ember meg meri enni :D Futár dettó kilőve, nekem tesi órán a cooper is 12 perces gyaloglás volt :D Vezér alkat nem vagyok, inkább háttérben meghúzódó, akinek szükség van a munkájára. Nyitott vagyok az új tudásra, a memóriám sem rossz (jó, igazából szelektív, amit megakarok, azt megjegyzem :P ) szóval el is jutottunk a térképészekhez. Szerintem ez lenne a legtesthezállóbb.

    VálaszTörlés
  7. Úgytűnik a térképész csapat már megvan :D

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!
    Nekem is sokszor megfordult a fejemben a kérdés, és végül arra jutottam, hogy persze, futár szeretnék lenni, és hát persze, nem az lennék. Sajnos inkább rövidtávon vagyok gyors futó, a hosszú, folyamatos futást nem bírnám. Plusz állandóan azon görcsölnék, hogy rosszul jegyeztem meg valamit, és végül belekavarodnék az egészbe, szóval ez a lehetőség kizárva. Ha zsákoló, vérházas vagy kóronc lennék, felfordulna a gyomrom, ha pedig szakács akkor mindenki másé. Viszont szeretek barkácsolni, és itthon is feszt valamilyen építkezésben kell segédkezni, amihez már egész jó vagyok, úgyhogy valószínűleg az építők közé kerülnék . Viszont az elöljáróság kizárva, mert mindig elbizonytalanodnék, hogy biztosan helyes döntést hoztam-e. Én lennék az a lány, akitől értékes tanácsokat kaphat az elöljáróm, aki pedig igyekszik minél távolabb tartani a komolyabb döntéshozóhelyzetektől, nehogy túlhevüljön az agyam.

    VálaszTörlés
  9. Ez mekkora ötlet!!! :))

    Nekem talán a Futárság lenne a legmegfelelőbb munka, mivel szeretek futni, és viszonylag jól tájékozódom. Rövidtávon kifejezetten jó vagyok, de hosszútávot is szeretek futni. Az Építők, vagy éppen az Ekések semmi hasznom nem vennék,mivel türelmetlen vagyok, a Lögybölés pedig nagyon messze áll tőlem, Vérház, Zsákolás meg szóba se jöhet. A főztjeimmel,- ha a konyhába kerülnék- meg Siratókat lehetne ölni :D

    VálaszTörlés
  10. Nálam a Vérházasok,Zsákolók kizárva.Ha az Építőkhöz osztanának be akkor nem lenne ép tákolmány a Tisztáson vagy ha talán mégis sikerülne összehozni valamit akkor az is nagyjából 1 perc után összedőlne :DD.Ha a Lögybölőkhöz kerülnék tuti egy héten belül levetném magamat a Szikláról.Nekem a Szakácsok, a Kóroncok és Térképészek lennének megfelelők, esetleg az Ekések és a Futárok.Elöljáró meg nem tudom,hogy lenne-e belőlem...

    VálaszTörlés
  11. Szerintem én a Szakácsokhoz vagy a Térképészekhez kerülnék mert szeretek főzni és rajzolni ! Még az is lehet hogy a szakácsok elöljárója lehetnék!!!! :):)

    VálaszTörlés
  12. Hát szerintem az ekések legalja vagy lögybölő lettem volna

    VálaszTörlés
  13. Szerintem én futár vagy a vezér lettem volna ugyanis a futás elég jól megy versenyekre is járok és a kitartásom és az erőnlétem is megvan hozzá és tapasztalataim szerint elég jó vezető vagyok és általában csapatmunkában is én jövök ki mindig vezetőként és szeretem is csinálni

    Amúgy jó ötlet :)

    VálaszTörlés
  14. Szerintem én elég jó Futár lennék. Imádok futni,jó a memóriám és a tájé-
    kozodásom. Elöljáró biztos nem lennék,mert nem vagyok az a "vezető" fajta.;)

    UI. : Imádom az oldalt!!

    VálaszTörlés
  15. Nehéz ezt eldönteni, mert mindenki kapna némi sokkot ebben a szituban. Vannak remek vezető képességeim, kitartó hosszútávú futó vagyok és nem tudnék nyugiban űlni a tisztáson a körülményekben. Viszont a véremben van a gyógyítás. Mégis legyszivesebben elöljáró lennék valamilyen

    VálaszTörlés
  16. Én szerintem szakács lennék. Bár húzna a szívem a Futárokhoz, de nem tudok jól futni, úgyhogy erről ennyit.

    VálaszTörlés
  17. Thomashoz hasolmóan a könyv elején nagyon megtetszett a Futárok izgalmas élete, az a sok futás és felderítés. Vezető típus vagyok, de nem hiszem hogy képes lennék a Futárok Elöljárójával vetélkedni, hiszen Minho a legjobb, így szerintem marad a sima Futár, de a Térképrajzoló is nagyon érdekes lehet.

    VálaszTörlés
  18. Fizikai sportokban nagyon rossz vagyok (sajnos Futárság kilőve, pedig tetszett volna a felfedezős életstílus) , de elég jó a memóriám, szeretek rajzolni és valamennyire okos is vagyok. Szóval a Térképrajzoló munka a legmegfelelőbb munka számomra. Talán néha besegíthetnék az Építőknél, egy-egy ház megtervezésében. Elég jól tudok tervezni és vezetni, szóval Elöljáró is lehetnék.

    UI:nagyon jó a blogotok! Ez a kihívásos ötlet is nagyon jó!

    Üdv, RainbowCloud!

    VálaszTörlés
  19. Én talán főznék, vagy rendet tartanék :D (el sem hiszitek, mennyire kemény tudok lenni :'D)

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok! :)
    Minden csoportot leírok és az okokat amiért nem kerülnék oda illetve, hogy miért kerülnék oda.

    Futár: SZERETNÉK LENNI, DE NEM LEHET.
    Ok: régebben jó futó voltam, de egyre többet kezdett el fájni a bokám, térdem, csípőm így először az iskolai testnevelés órákat kellett abbahagynom. Mint kiderült porckopásom van illetve nem rég leestem a lépcsőről és részleges ínszalag szakadásom volt. Begipszelték a lábamat (ez lassan már egy hónapja volt), de a bokám még mindig fáj és sokat sántítok, mint Newt.

    Építők: TALÁN.
    Ok: kéz ügyességem van és a fizikai megerőltetést is bírom.

    Lögybölők: LEHETSÉGES.
    Ok: van amikor semmire sem vagyok jó, csak az értékes levegőt szennyezem.

    Zsákolók: SZÍVESEN LENNÉK.
    Ok: kicsit bizarr dolog, de nem rettenek el pl: a vér és hullák láttán. Rendet tudok tartani.

    Szakácsok: NEM HISZEM.
    Ok: max megyek krumplit pucolni! :D

    Térképészek: IGEN.
    Ok: mint mondtam van kéz ügyességem illetve jól rajzolok (nem dicsekvés!).

    Kóroncok: NEM.
    Ok: nem akarok én lenni egy ember halálának oka..főleg nem az Útvesztőben. Mentő tiszt akarok lenni, de ez a való élet.

    Ekések: TALÁN.
    Ok: fizikai terhelést bírom.

    Vérházasok: IGEN.
    Ok: bírom a vért és sok állatot gondoztam nagyszülőkkel régen (mondjuk most is, de ez részlet kérdés).

    VálaszTörlés
  21. Röviden én leginkább vagy a térképészekhez mert imádok rajzolni+eléggé oda figyelek a részletekre.... vagy pedig az ekésekhez mert szeretem a kertel kapcsolatos munkákat

    VálaszTörlés
  22. En nagy valószínűséggel futár lennék mivel megvan hozzá a készség viszont nem tudom bevalogatnanak e. Ha nem esetleg szakács lennék...

    VálaszTörlés
  23. Én személy szerint ékes lenék szeretem az ilyen munkát

    VálaszTörlés
  24. Én kóronc+ építő, mert jól tudok sebeket ellátni és erős vagyok

    VálaszTörlés