2014. november 25., kedd

Az Útvesztő kihívás: 4. nap



A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK az első két megjelent könyvre és a filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

4. nap: Ki az a karakter, akit mindenki szeret, de te nem szívleled, és melyik az a karakter, akit senki se kedvel, de te igen?

Anna:

Akit sokan szeretnek, de én valamiért sosem bírtam annyira... ő Thomas. Számomra mindig semleges szereplő maradt, az a tipikus főhős, ha mondhatok ilyet, aki számomra semmi különlegeset nem nyújtott. Nincs benne semmi egyedi, mindenki őt isteníti, és mindig igaza van mindenben, így egy idő után inkább ellenszenves lesz, mint szerethető. Nem utálom, szó sincs róla, de nem is kedvelem. Semleges. Olyan pedig nincs, akit senki se kedvel, de én igen.

Cassie:


Na ez megint kemény kérdés és jó sokan gondolkoztam is rajta. A kérdés első felére a válaszom Brenda lenne, mert mindenki annyira szereti külföldön, meg mondják, hogy milyen jók együtt Thomassal én meg értetlenül olvasom ezeket a hozzászólásokat, mert én egyáltalán nem szerettem meg Brendát. Nem utáltam, de olyan jellemtelen volt.
Hogy ki az, akit senki nem kedvel, de én igen? Szerintem nincs ilyen, de ha nagyon bele akarok magyarázni egy választ ebben a kérdésbe, akkor Teresát mondanám. A lányt sokan nem szerették már az első részben sem, a másodikban meg pláne nem, engem meg éppen, hogy a Tűzpróbában kezdett el érdekelni. 

20 megjegyzés:

  1. Sziasztok! :)
    Hát akit én nem igazán kedvelek,de sokan szeretik az Minho.Nem igazán fogott meg a második részben sem és én nem szerettem úgymond vezetőnek sem.Az első részben próbáltam megszereti és jól hozzáállni, de egyszerűen nem ment.
    Na és akit sokan nem szeretnek de én igen az Gally.Nem tudom miért,de én őt nagyon bírtam, a beszólásait is és mindent. :D Én igazából meg tudom őt érteni ,mivel ők kialakítottak maguknak egy rendszert amivel sokat dolgoztak, úgymond egy kis család lettek bár ha nem igazán kedvelik is egymást,de mégis.Igaz Gally is látta,hogy ez így nem jó és nem maradhatnak ott örökre,de ő lehet hogy ott és akkor nem állt készen rá és félt.De persze ez csak az én véleményem.:)

    VálaszTörlés
  2. A kérdés első részére én is Brenda-t mondanám. Őt tényleg ilyen jónak, meg olyan jónak mondják el, én meg nem értem, mire fel. Sőt, eléggé irritált a Tűzpróbában, ám *SPOLIER* a Death Cure-ban az ellenszenvből sikerült valamennyit ledolgoznia, hogy segített Minho-éknak szökni.*SPOILER vége*

    A kérdés második felére pedig Teresa lenne a válaszom. A Tűzpróbában mondjuk arra a 40 oldalra ellenszenves lett, de miután meglett az oka, újra visszanyerte a szimpátiám. Csak azt nem értem, hogy Thomas miért áll hozzá olyan rosszul. Elvégre érte tette, amit tett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azért megértem Thomast, mert ennyi "átverés" meg csalódás után én is nehezem hinném el, amit Teresa mond. :) Túlságosan félnék, hogy ha hagynám, akkor ismét megbántana...

      Törlés
  3. Olyan szereplő nincs akit mindenki kedvel csak en nem viszont nekem az egyik kedvenc karakterem volt Gally nem tudom miért nem bírja öt senki en mindig is nagyon szerettem .

    VálaszTörlés
  4. Akit rengetegen szeretnek, de nekem nem jött be a könyv alapján, az Minho és a 2. részben tanúsított felelőtlenségei alapján pl. amikor kis hijján megölette az egész csapatot, de tény hogy a közepétől folyamatosan rajta volt, hogy javítson ezen a hibáján. Aki sokaknak ellenszenves volt, de nekem tetszett az Gally volt, mert tényleg csak azt cselekedte amit jónak látott. Amikor Alby meghalt/elrabolta a sirató, akkor látta hogy Newt sokszor kételkedik ezért inkább ő vette át a vezetést (félre értés ne essék, Newt a kedvenc karakterem), így fura módon amikor ki akarta kötözni Thomast és Teresat, azt is azért tette, mert azt hitte így megmentheti a többiek életét az övék árán. De ettől még nem cselekedett helyesen.

    VálaszTörlés
  5. Hát, én Thomas-szal vagyok úgy, hogy Ti itt annyira sugalljátok, hogy nem szeretitek, én pedig de. Nekem ő úgy jön le, hogy valami hihetetlenül intelligens, okos, mégis helyén van a szíve is. (Ettől nem gondolom azt, hogy több lett volna, ha ő lehetett volna a vezér a Tűzpróbában.)

    Minho meg ugyan nem teljesen az ellentéte ennek, csak az első után a másodikban (és a harmadikban is, amíg eddig olvastam) elég nagy csalódás.

    A lányokkal meg nem tudom, hányadán álljak, ezen kérdés megválaszolásával (magam számára legalábbis) megvárnám a harmadik kötet végét (csak most meg iszonyúan nincs időm olvasni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazából semmi bajunk nincsen Thomassal, nővérem azt írta, hogy neki semleges, én meg ha jól emlékszem még nem nyilatkoztam róla.
      Nem "nem szeretjük" Thomast, egyszerűen nekünk túl átlagos, tipikus főszereplő.
      A magam nevében beszélve elmondhatom, hogy én a könyvekben egyébként is mindig a nem-átlagos, megtört vagy valamiért érdekes, figyelemfelkelő vagy vicces karaktereket szeretem.
      A Thomas-féle karakterekkel tele a padlás, viszont Newt és Minho nem sok van. :)

      Summa summarum: mi szeretjük Thomast. :))

      Törlés
  6. Akit nem szívlelek az Tessa. Az első kötetben még elvoltam vele, inkább olyan semleges volt. A másodikban vált teljesen ellenszenvessé. Akit pedig bírok, de sokan nem az Jorge (meg Brenda). Nekem elsőnek üdítően hatottak a második részben. Utána sem lettek ellenszenvesek, ami teljesítmény, tekintve, milyen kaotikus a második könyv :D

    VálaszTörlés
  7. Gally-t mindenképp kedvelem a könyvbelit is és a színészt is
    Aki szerintem rösszul lett megítélve az Tomas
    A filmben szerintem keményebnek van beálltával mint az könyvben

    VálaszTörlés
  8. Én kedvelem Thomas-t a könyvben is meg a filmbe is. Akit meg nem szivelek
    az Teresa.

    VálaszTörlés
  9. Akit nem komálok az Thomas.

    VálaszTörlés
  10. Akik nem bírok, egyértelműen Brenda. Komolyan nem értem, hogy lehet őt bírni.
    Akit pedig kedvelek az Teresa. De inkább a 2. és 3. könyvbeli Teresa.

    VálaszTörlés
  11. Akit nem kedveltem sohasem túlzottan az Brenda, mégsem utálom, inkább olyan egyhangú az egész, valami mindig bűzlött benne, és ki is derült hogy a VESZETTnél dolgozott. Akkor örültem amikor kimenekítette Thomasékat, de egyszerűen soha nem mond bíztatót, csak puszilgatja Thomast mint egy őrült.
    Nincs ebben a könyvben szerintem olyan szereplő, akit senki sem szeret, de hát akkor mondok egyet, az pedig Gally, akit imádok.

    VálaszTörlés
  12. Én Brendát nem annyira szívlelem. Mondjuk nem is utálom, de szerintem nem akkor durr, mint mondják. A másik pedig Jorge.

    VálaszTörlés
  13. Hát nem tudom hogy többen szeretik-e Brendát, mint ahányan nem, de szerintem egy perverz pszichopata nő, kíváncsi leszek, a filmben is ilyennek jön-e majd le.
    Sokan utálják a Siratókat, de én csipázom. :D Kiszámíthatóak, mégis misztikusak, nélkülük halálra unták volna a fiúk magukat az útvesztőben, és a kevéske emléküket is nekik köszönhetik. :D

    VálaszTörlés
  14. Én nagyon nem kedvelem Brendát. Ez a nyomulós stílusa annyira nem tetszik. Még egy fiúnál elfogadható ez a viselkedés, de egy lánynál kicsit furi... Jorge is abszolút nem szimpatikus, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül, szóval a kérdésre igazából nem válaszoltam. Néha Minho is nagyon idegesíteni tud a meggondolatlanságaival és a harciasságával. Furcsa módon Thomas döntései is zavarosak pl: elítéli Teresát, hagyja, hogy Brenda nyomuljon rá, egyszer vissza akarja kapni az emlékeit, máskor meg nem, ami miatt néha negatív benyomásaim lesznek róla, de hát ő se tökéletes.(amúgy nagyon szeretem Thomast)
    Összegezve: Brenda és Jorge a nem igazán kedvelt szereplők.
    A Tűzpróba végére Teresa nagyon szimpatikus lett. (Útvesztőben semleges volt). Szerintem Janson se , olyan rossz ember, mert jó cél érdekében cselekszik, csak nem jó úton halad. Na, meg Thomas vette fel a VESZETThez dolgozni, szóval Thomasnak megfelelt!

    Üdv, RainbowCloud

    VálaszTörlés
  15. Akit mindenki szívlel és én nem kedvelek: TERESA. Nem tetszik a stílusa. Ő az a lány akiért a főszereplő epekedik.
    Akit mindenki utál, de én szívlelek: Ava... ha higgadtan végig gondoljuk a dolgokat, nem tett rosszat. Megmentette sokak életét a VESZETT létrehozásával és a gyógymódod kutatja.

    VálaszTörlés
  16. Hát en Brendat ki nem állhattak egyesek nem tudom mit szeretnek benne...Akit mindig is kedveltek de sokan nem az pedig Teresa volt. Nem tudom miért...

    VálaszTörlés
  17. Sziasztok . Cassie teljesen egyet értek veled. Egyébként Thomassal kapcsolatban pedig Ancsival(kommentelő). Sztem is intelligens , okos és helyán van a szíve. Egyébként és mindig is nagyon szerettem a történetben Teresat. Brendát viszont nem. Nagyon sajnáltam amikor!!!!!SPOILER!!!!! Teresa meghalt a Halálkúrában.Mert én a végsőkig reménykedtem , hogy lesz Teresa meg Thomas páros , nem pedig Thomas és Brenda . De ez van ezt kell szeretni.

    VálaszTörlés