2014. november 14., péntek

Interjú Ki Honggal a 'The Korea Times'-ból

Egy érdekes interjút hoztam nektek, amelyet elolvasva jobban megismerhetitek Az Útvesztő kedvenc Futárát alakító Ki Hongot. Az interjúban a színész beszél a gyökereiről, a jövőbeli terveiről és többek között a Tűzpróbáról is. 


A legújabb koreai-amerikai színész egy hollywoodi filmben nem egy John, Ken vagy Daniel – ő egy Ki Hong és ha a dolgok továbbra is úgy alakulnak, mint eddig, sokkal többet fogjuk látni a jövőben.
Ki Hong az egyik szereplője az őszi disztópia mániának; Az Útvesztőnek. Szöulban született, Los Angelesben nőtt fel, a Berkeley-n végzett és ő az, akinek a mosolyára emlékezhet a közönség az ABC ’The Nine Lives of Chloe King’ sorozatból.

A 28 éves színész csendesen vette be a mozikat ősszel Minho karakterét megformálva és hozzásegítve a filmet ahhoz, hogy átvegye a vezetést az Éhezők Viadalától és A galaxis őrzőitől a hazai mozi listákon. A film - ami első helyen nyitott szeptemberben - már most 323 millió dollár bevételt produkált a Box Office Mojo szerint.

Lee most forgatja a folytatást; Az Útvesztő: Tűzpróbát, ami akárcsak az első, megköveteli a fizikai erőnlétet, amit elvárhatunk egy sci-fi thrillertől, ami egy csapat fiúról szól, akik az örökké változó Útvesztőből keresik a kiutat. A film egy könyvadaptáció, amelyet James Dashner írt.

Itt-ott több mérföldet futtatták egy-egy nap, ahogyan azt Ki Hong állítja, de nem panaszkodik, mindössze örül, hogy van munkája. „Szerintem, mint színésznek nincs nagyobb áldás, mint hogy van egy állandó jövedelmem.”
Ki Hong az egyike a növekvő számú ázsiai színésznek, akik megjelennek a kisebb-nagyobb hollywood-i filmekben. „Úgy érzem, hogy a koreai közösség mögöttem áll és támogat.”- mondja Lee.

Ragaszkodik a gyökereihez és ez egy dologban meg is mutatkozik: a nevében. „Amikor Amerikában vagy, elgondolkozol azon, hogy válassz egy amerikai nevet, de én nem ilyen vagyok.” – mondta – "Akármilyen nevet is választottam volna, nem tüntette volna el a tényt, hogy koreai vagyok. Szóval miért rejteném el ezt egy névvel azért, hogy az embereknek könnyebb legyen kiejteniük a nevemet? Számomra nagyon fontos az, hogy honnan jöttem.”

A főiskola után tört be a show bizniszbe, amikor az egyik kezében fogta a pszichológia diplomáját, a másikban pedig az arról szőtt álmait tartotta, hogy a kamera előtt fog szerepelni.
„Azt vallom, hogy nem ülhetünk a babérjainkon, hogy milyen jó munkát végeztünk. Olyan jó vagy, mint amilyen jó a legutolsó munkád.” – mondta – „A hosszú távú karrierre törekszem.”
Lee figyelemmel követ néhány projektet és közben dédelgeti az álmát, hogy egyszer Dél-Korea legnagyobb rendezőivel; Bong Joon-ho-val és Park Chan-wookkal és színészével Song Kang-ho-val dolgozhasson. „Imádom őt” – mondta Lee – „Szeretnék vele dolgozni. Ő az egyik olyan színész, akire felnéztem. Őszinteséget visz a szerepeibe, nagyra értékelem őt.”

A rajongók láthatják őt a jövőben a ’The Stanford Prison Experiment’ („A stanfordi börtönkísérlet”) című filmben (megjegyzés: ezt a filmet csak én várom nagyon Ki Hongtól függetlenül?) és a Wong Fu filmjében, amivel múlt hónapban végzett.
Egyelőre azonban minden Az Útvesztő folytatásáról szól, amelyet 2015 szeptemberében mutatnak majd be a mozikban. Lee elfoglalt azzal, hogy megőrizze és életre keltse Minho karakterét.
„A második film sokkal intenzívebb lesz és akciódúsabb. Szó szerint csak megyünk ide meg oda benne. Remélhetőleg a rajongók szeretni fogják.”


Forrás: [x]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése