2015. október 25., vasárnap

20 napos Az Útvesztő kihívás: 3. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

3. nap: Mit gondolsz Teresa-ról a trilógia három részében történtek függvényében? A végére meg tudtál neki bocsátani?

Anna:
Teresa talán az egyik legnagyobb antikarakter a könyvekben, ami abszolút érthető a Tűzpróbában történtek függvényében. Az írónak sikerült a legtöbb olvasó szemében teljesen unszimpatikussá tenni a lányt. Aztán a Halálkúrában próbálkozik azzal, hogy megmagyarázza Teresa tetteit, és Teresa is szeretné elnyerni Thomas bocsánatát (csak úgy, mint az olvasókét), ami nyugodtan kijelenthetjük, hogy a végére sikerül is neki.
Teresa mindig mindent Thomas érdekében és a fiúért tett, és az utolsó áldozata ennek az ékes bizonyítéka. Az életét adta azért, hogy megmentse Thomast, így ezzel bebizonyította, hogy igenis szerette őt. Így meg lehet neki bocsátani. Mindenesetre akkor is nehéz elfelejteni, hogy mit művelt le a második könyvben.

Cassie:
Ha jól emlékszem már a Halálkúra könyv értékelésemnél is leírtam, hogy én szeretem Teresát és mindig is szerettem, ha a két lány közül választani kellene, akkor egyértelműen Team Teresa lennék. Soha nem kellett megbocsátanom neki, mert nem is haragudtam rá, megértettem, hogy mit miért tett. A végén a halálát nagyon gyorsnak és váratlannak éreztem, jobban is kidolgozhatta volna az író.

8 megjegyzés:

  1. Teresa egy nagyon kétes karakter marad meg az emlékeimben. Egyik oldalról az egyik legszimpatikusabb karakter másik oldalról viszont legszívesebben elküldeném melegebb helyre. Én a tettei után már egy szavát se hittem. Szerintem végig a VESZETT-nek dolgozott és a végén is csak azért halt meg helyette mert tudta, hogy Thomas az egyetlen aki segíthet előállítani az orvosságot. De ugyanakkor lehet, hogy igazából egy nagyon jó karakter, csak én nem hiszek neki. Nemtudom. Sajnos én még nem olvastam a 4. könyvet így nemtudom milyen volt a próbák előtt Teresa. Nekem továbbra is gyanús marad.

    VálaszTörlés
  2. Nem ide tartozik a kérdés, de terveztek egyedi domaint? :) pl. themazerunner.hu? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Nem, nem tervezzük. :)
      (Mert az pénzbe kerül, és nem szeretnék rengeteg reklámmal telepakolni az oldalt.)

      Törlés
  3. Teresát nagyon sokan nem kedvelik, főleg azért, amit a Tűzpróbában tett. Én nem tartozom közéjük, mivel megértettem, hogy ő miért tette azt, amit tett. Sajnos nem nagyon ismerhettük meg a lányt, mivel nagyon keveset szerepelt a könyvekben, így rendes véleményt se lehet írni róla, de én szimpatikusnak tartottam és sokan azt nem értik meg, hogy Teresa feladta Thomas barátságát azért, hogy megmentse az életét. A halála nagyon váratlanul ért és sajnáltam is, Thomas mellé inkább őt képzeltem el, mint Brendát. Szóval szerintem Teresa egy jó karakter volt, jobban is kidolgozhatta volna az író, de hát ennyivel kell beérnünk. :)

    VálaszTörlés
  4. Én mindvégig szerettem Teresát. Az első könyvben nagyon megfogott ez a kemény stílusa.És bár igen az nem volt szimpatikus hogy annyira hitt a VESZETT-ben de ő igazándiból csak az orvosságot akarta. Én a második könyvben sem vesztettem el benne a hitem. Éreztem hogy ezt nem a saját szándékából teszi. Én nagyon haragudtam Thomasra amikor kb.meg sem hallgatta Teresa magyarázatát. Sokkal jobban összeillett volna vele mint Brendával.

    VálaszTörlés
  5. Teresa -t az első könyvben megszerettem, de nem vált kedvencemmé. A második könyvben végig bíztam benne, egy kicsit elkáromkodtam a részt mikor SPOILER belökte Thomast azon az ajtón, de utána megértettem. Thomas helyében nem viselkedtem volna vele így, teljesen érthető hogy mit miért tett. Nyilván a VESZETT nem ölte meg volna a legerősebb "alanyt" (Thomast) végül ki is derült hogy ez is csak ez Változó volt. Viszont sosem ismertük meg igazán Teresa karakterét, így remélem a következő 2 előzménykönyvből jobban kifejti James ha már a rendes trilógiában nem tette. És mellesleg sokkal jobban tetszett volna a befejezés, ha Teresa helyett Brenda halt volna meg. Hirtelen volt a halála és gyakorlatilag értelmetlen is, millió más variáció lett volna amivel elnyerhetné Thomas bocsánatát, mindhogy eltegyék láb alól. Szegény. :/

    VálaszTörlés
  6. Én Teresát valahogy sosem kedveltem és a második rész után nem is tudtam neki megbocsátás még akkor sem ha azzal amit tett megmentette a barátját.

    VálaszTörlés
  7. Én nem tudnék megbocsáltani Teresának mert mindig becsapta Thomast.

    VálaszTörlés