2014. január 29., szerda

Az Útvesztő filmről


Az Útvesztő film James Dashner azonos című könyvéből készül, mely egy trilógia első része. Nálunk csak ez az első rész jelent meg még magyarul, de pletykák szerint LEHET, hogy érkezik magyarul a folytatás. (Személyes véleményem: minden a bevételeken múlik. Ha sikeres lesz odakint a film, és esetleg nálunk is a magyarországi viszonyokhoz képest, akkor a kiadó biztosan kihasználja az alkalmat és folytatni fogja a könyvek megjelentetését.)

A forgatás 2013 nyár elején Amerikában, Louisiana-ban volt és május 13-tól július 12-ig tartott. Eredetileg 2014 február 14-én lett volna a premier a mozikban, de később elcsúsztatták gyakorlatilag fél évvel, vagyis a film hivatalos amerikai megjelenése 2014 szeptember 19. (MAGYAR PREMIERRŐL MÉG SEMMI HÍR, SE ARRÓL, HOGY SZINKRONOS ESETLEG FELIRATOS LESZ!) Amint megtudunk valamit, azonnal tájékoztatunk titeket.

A film népszerűsítésének marketingje jelenleg nem dübörög olyan nagy gázzal, hisz még sok idő van a premierig, ennek ellenére már jelentek meg stillek a filmből, kaptunk forgatási képeket a castról. Hivatalos előzetes még nincs, reméljük tavasszal azért kapni fogunk legalább egy teasert, de szerintem igazi előzetes csak nyár elején várható. 2013 október 11-én a FOX bejelentette, hogy megvették a második könyv megfilmesítési jogait is, T.S. Nowlin írja a forgatókönyvet, és a rendező Wes Ball felügyeli a munkát. (Vagyis siker esetén természetesen elkészül a többi film is.)

Az Útvesztő film legfontosabb adatai:
Rendező: Wes Ball
Producerek: Ellen Goldsmith-Vein, Marty Bowen, Wyck Godfrey, Lee Stollman
Forgatókönyvíró: Noah Oppenheim
Készült: James Dashner azonos című regénye alapján, ami egy trilógia első része.
Cast információ: +A MEGFELELŐ FELSŐ OLDALSÁVRA KATTINTVA ELÉRHETŐ!
Zenét szerezte: John Paesano
Filmstúdió: 20th Century Fox

Egyéb érdekességek a filmmel kapcsolatban:

  • 2011 januárjában derült ki, hogy a könyvet a FOX stúdió meg akarja filmesíteni. Akkor még Cathrine Hardwicke volt a rendezőjelölt és Noah Oppenheim-ot választották forgatókönyvírónak.
  • 2012 áprilisában még mindig nem kapott zöld utat a film a stúdiótól
  • 2012 tavasz végén és nyár elején James Dashner bejelentette, hogy elkészült a végső forgatókönyv, és hogy mégse Cathrine Hardwicke lesz a rendező.
  • 2012 augusztusában bejelentették, hogy a film rendezője végül Wes Ball lett.
  • 2013 március 14-én érkeztek az első casting hírek, melyet Wes Ball jelentett be. Elsőnek Will Poultert választották ki Gally, Aml Ameent Alby és Thomas Brodie-Sangstert Newt szerepére.
  • 2013 április 9-én bejelentették, hogy Kaya Scodelario kapta meg Teresa szerepét.
  • 2013 április 18-án bejelentették, hogy Dylan O'Brian lett Thomas, míg Ki Hong Lee pedig Minho.
  • 2013 április 23-án jelentették be, hogy Blake Cooper lett Chuck, majd május 11-én, hogy Chris Sheffield pedig Ben.
  • Végül 2013 június 18-án utolsónak Patricia Clarkson csatlakozott a szerelőgárdához Ava Paige kancellár szerepében.
  • 2013 október 11-én jelentette be a FOX, hogy a film eredeti megjelenése dátumát végül 2014 szeptember 19-ére módosították.
Források: 1, 2

* Ez a bejegyzés eztán a megfelelő felső oldalsávra kattintva bármikor elérhető később is.:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése