2014. január 31., péntek

James Dashner: 5 dolog ami leginkább meglepte a filmforgatás alatt


A wordandfilm.com oldalon megjelent nem olyan régen egy interjú James Dashnerrel, melyben azt kérdezték tőle, hogy a filmkészítés során mely 5 dolog lepte meg a legjobban. Nos, a válaszai a következők voltak:

  1. "Hogy a film készítői milyen sok vázlatot és forgatókönyvet készítenek a forgatás kezdete előtt. És hogy a végső változat tulajdonképpen semennyire se hasonlít a legelsőre.
  2. Hogy milyen sok ember dolgozik a filmen. Tudod, már korábban is rengeteg film végén található credit listát néztem végig, ahogy az a sok név egymás után megjelenik a fekete háttéren. De mindezt élőben látni sokkal furább volt. Ez az egész teljesen meghatott. Hiszen ezek az emberek az ÉN KÖNYVEMBŐL készítenek filmet. Még mindig alig hiszem el.
  3. Wes Ball rendező filmes víziója. Sok jót hallottam róla és nagyon sok sikere van Hollywoodban. De még a legnagyobb elvárásaimat is sikerült túlszárnyalnia. Ő egy igazi látnok, aki olyan dolgokat művelt a filmmel, amire nem hiszem, hogy más képes lett volna.
  4. A Siratók. Elmondhatom, hogy a filmben lévők sokkal jobbak a könyves eredetinél. Tényleg, komolyan. Wes és a többiek tökéletesen megragadták a lények lelkét, minden részük meg lesz, de valahogy összességében mégis sokkal jobbak lettek. Nagyszerűek és ijesztőek. Tényleg úgy hiszem, hogy az emberek még a film után is sokáig csak a Siratókról fognak beszélni.
  5. A szereplőgárda és a stáb családias hangulata. Nem tudom, hogy ez gyakori vagy sem, de a forgatás ideje alatt igazi bajtársiasság (összefogás) alakult ki, ami a világot jelentette számomra. Úgy tűnt mindenki kedvel mindenkit. A szereplőgárda még most is tartja a kapcsolatot, amikor ez csak lehetséges. És olyan nagy tisztelettel bántak velem, amitől szinte királynak éreztem magam. Mindannyian hiányoznak és remélem jól teljesít majd a film az ők és a saját kedvemért is. Nagyon jól éreztem magam velük."
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése