2014. január 21., kedd

Az útvesztő trilógiáról és a megfilmesítésről


James Dashner nagy sikerű trilógiájának első része, a The Maze Runner 2009-ben jelent meg Amerikában, melyet később a 2010-es második rész, a The Scorch Trials követett, majd végül a 2011-es záró kötet a The Death Cure. Dashner 2012-ben megjelentett egy előzménykönyvet a trilógiához, melynek címe The Kill Order, ezzel kibővítve a sorozatot.
Magyar nyelven 2012-ben jelent meg az első rész a Cartaphilus Kiadó gondozásában Az útvesztő címen. Magyarul a folytatások még váratnak magukra. Az útvesztő trilógia a ma oly divatos disztópiák egyike, és abból is egy igen kiemelkedő és izgalmas darab.


A Fox vette meg a regények megfilmesítési jogát, és az első rész forgatása 2013 májusától júniusáig tartott. Eredetileg a film 2014 február 14-én jelent volna meg, de aztán pár hónappal elcsúsztatták a premier dátumát, mely így végül 2014 szeptember 19-én kerül a mozikba. A Fox már a második rész megfilmesítési jogait is birtokolja, természetesen az első film sikerétől függ, hogy a folytatások elkészülnek-e vagy sem. A filmet Wes Ball rendezi, Noah Oppenheim a forgatókönyvíró.

A legfontosabb szerepekben a következő színészek láthatóak:
Thomas - Dylan O'Brian
Newt - Thomas Brodie-Sangster
Teresa - Kaya Scodelario
Gally - Will Poulter
Minho - Ki Hong Lee
Chuck - Blake Cooper
Alby - Aml Ameen
Jeff - Jacob Latimore
Ava Paige kancellár - Patricia Clarkson

Legfontosabb oldalak, ahol további információkat lehet olvasni a könyvekkel és a filmmel kapcsolatban a következők:


+ A rendező, az író és a színészek twitter-profiljai, ha valaki esetleg követni szeretné őket:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése