2016. június 27., hétfő

VESZETT AKTÁK HETE: 1. nap


A hétre valami igazán különleges csemegét hozok számotokra. Egyik kedves olvasónk, Ákos elkészítette a The Maze Runner Files, a trilógia kiegészítő kis novellájának magyar fordítását. Ez a mindössze alig 50 oldalas novella Amerikában is csak e-könyvként jelent meg, nyomtatásban nem, és nálunk se várható, mert nem érné meg a kiadónak.

Mindenesetre mivel biztosan sokatokat érdekel, hogy mi lehet benne, így a héten minden nap egy kisebb részletet fogok megosztani a The Maze Runner Files-ból itt az oldalon. Az egészet értelemszerűen nem tehetem ki, hisz az illegális lenne. Vágjunk is bele rögtön, érkezzen ma az első részlet. :)


1. részlet:

VESZETT Feljegyzés, Dátum: 220.06.24, Pontos idő: 9:36
CÍMZETT: Munkatársak
FELADÓ: Kevin Anderson, Kancellár
TÁRGY: Köszöntő

Üdv, Munkatársaim, az emberiség történetének egyik legnagyobb összefogásának kezdetén. Nem kívánok okot adni izgalomra, hiszen világunk sohasem élt még sötétebb időket. De amit én létrehozni kívánok, az okot ad a reményre és a büszkeségre, hiszen a részesei lehetünk valaminek, ami működni fog, és ami megmentheti az emberi fajt a teljes kipusztulástól. A siker bizonytalan messzeségben van, de nem szabad feladnunk a harcot.
Többen közületek felelősek a Tizenkét Szektorban található kutatóegységekért, melyek minden alkalmas alanyt jelentenek a Tanácsnak. Túl korai kijelenteni még, hogy a lakosság hány százaléka felel meg a feltételeinknek, csupán annyit tudunk, hogy ez a szám alacsony. Minden alanyt azonnal tesztelünk, így végül képesek leszünk kiválasztani a Végső Jelölteket.
Az Útvesztő tervezői másnap reggel kilenc órára adják át az utolsó terveket a hármas irányító központban. Ez egy áttörő projekt része, egy kifinomult struktúra, mely a legszükségesebb időben lát napvilágot. Bár a világ jelenlegi állapota kritikus, reményeink szerint az Első Szakasz az elkövetkezendő években életbe léphet. Minden erőforrásunkat a projekt életben tartására kell fordítanunk. Pár éven belül maguk a Jelöltek segédkezhetnek az Útvesztő terveinek és építésének véglegesítésében.
A holnapi értekezlet részét képezik az erre a célra legyártott biomechanikus lények, melyek reményeink szerint teljes irányításuk alá helyezik a tervezett Változókat.
Orvosaink és pszichológusaink még mindig dolgoznak, hogy egy teljes forgatókönyvvel állhassanak elő. Úgy hiszik, a szükséges mintázatok hatvan százalékát megszerezhetjük, ha életbe léptetjük az eddig elkészült terveket.
Véleményem szerint nem kevesebb, mint tíz év, mire a teljes tervezet elkészül. Tudom, hogy ez a szám hihetetlenül hangzik.
A Tanács tagjai úgy tervezik, hogy a projekt alatt állandó kapcsolatban maradnak, tehát bármikor megoszthatják velem, vagy a Tanács többi tagjával a gondolataikat. Büszkeséggel tölt el, hogy önökkel vállvetve részese lehetek ennek a globális törekvésnek.
Elkezdődött…

*A fordításért hálás köszönet Ákosnak! :)

1 megjegyzés:

  1. Ez angyon jó lett, lesve várom a foyltatást! :) Ákos, zseniális vagy :D :)

    VálaszTörlés