2015. december 1., kedd

20 napos Az Útvesztő kihívás: 11. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

11. nap: Az első és a második film alapján elégedett vagy a könyvsorozat eddigi megfilmesítésével, a rendező és a színészek munkájával? Ha igen, miért? Ha nem, miért?


Anna:
Az első filmet imádom, és szerintem remek könyvadaptáció lett. Persze voltak kisebb változtatások, de a fő történetszál és a könyv hangulata és stílusa megmaradt, azt tökéletesen megjelenítették a vásznon, így nem lehet rá panaszom. A második film csak nyomokban hasonlít a könyvre, olyan, mintha egy teljesen más történetet látnék, így ez már korántsem olyan tökéletes könyvadaptáció, mint az első volt.
A színészekkel roppant elégedett vagyok, nem tudom ki a casting director, de hogy tökéletes munkát végzett, ebben szerintem senki se fog leállni vitatkozni velem. Remek fiatal tehetségeket sikerült megfogni a filmhez, és ez a siker egyik legfőbb forrása. Wes Ballt is csak dicsérni tudom, ahhoz képest, hogy kezdő rendező, és hogy ezelőtt semmilyen komolyabb munkája nem volt. Nem csalódtam benne sem.

Cassie:
Teljes mértékben elégedett vagyok. Nem tudom már hova fokozni azt, hogy a castinggal mennyire meg vagyok elégedve, szerintem mindenki megfelelően lett a szerepéhez kiválasztva. A forgatókönyvek jók voltak, a változtatások nagy részével is egyet tudtam érteni. Nagy szerencse, hogy a trilógia megszerezte magának Wes Ballt, nála jobban szerintem senki nem tudta volna a mozivászonra vinni a könyveket. Minden, ami a könyvben nem annyira jó vagy érthető azt az eddigi filmekben igen helyesen korrigálták. Remélem, hogy a harmadik film hasonlóan kreatív és látványos lesz, mint az elődei. (És személy szerint bízom benne, hogy izgalmasabb véggel fog operálni, mint a könyv).

2 megjegyzés:

  1. Ugyan nem sorolható a legkönyvhűbb filmváltozatok közé, de mivel ezt el is ismerik, így nincs mivel kötöszködni. Nagy vonalakban követi a regény cselekményét, de sokszor másként kiviteleznek dolgokat, és igen, a 2. film vége már nagyban eltért. Engem valahogy ez mégsem zavar. Nagyon várom a 3. filmet, biztos, hogy a könyv olvasói is számíthatnak meglepetésekre!

    Mind a rendező, mind pedig a színészek kiválóak! :)

    VálaszTörlés
  2. Teljes mértékben elégedett vagyok az eddigi részekkel és az egész filmes gárdával. Szerintem mindent kihoztak eddig a sztoriból amit lehet.

    VálaszTörlés