2014. március 13., csütörtök

5 dolog, ami mindenképp legyen benne az előzetesben


A MazeRunnerFans.com oldal összeállított egy listát arról, hogy mi az az öt dolog amit mindenképpen szeretnének majd látni az előzetesben. Mivel eléggé megragadták a lényeget és nagyrészt egyetértek velük, így gondoltam megosztom veletek a listát. :)

5. Thomas fut az Útvesztőben
Mi keltheti fel az emberek figyelmét a legjobban egy olyan film iránt, aminek a The Maze Runner (szó szerinti fordítás: Az Útvesztő Futója) a címe, mint egy kép, ahol Thomas fut az Útvesztőben? Így mindenki tudná azonosítani, hogy ő lesz A FUTÁR és így tudnák bemutatni a kétségbeesett versenyt az idővel, ami tulajdonképpen a könyv második felét képezi.

4. Thomas első alkalommal lép a Tisztásra
Thomas megjelenése a Dobozban a könyv egyik ikonikus pillanata és az előzetes bevezetésének is tökéletes lenne ugyanez.

3. Egy helikopteres felvétel az Útvesztőről
Mi tudná legjobban megmutatni a tisztársak kétségbeesett helyzetét, mint egy helikopteres felvétel a teljes Útvesztőről? Persze biztos, hogy a producerek az egészet a tisztársak szemszögéből akarják ezt számunkra prezentálni (vagyis maradva a földön), de azért egy teljes madártávlati kép az Útvesztőről nagyon jó lenne.

2. Thomas és Teresa első találkozása
A könyv talán két legfontosabb karakterének találkozása igazán nagy történeti csavar, olyan, amit mindenképp bele kellene rakni az előzetesbe.


1. A Siratók (vagy sem)
Mindenki arra vár a legjobban a filmmel kapcsolatban, hogy miként fognak kinézni a Siratók. Eddig csak egy bizonyos képünk van arról, ahogyan a kaszkadőrök a mozgásrögzítő jelmezt viselik (kép fent!), és úgy tűnik, hogy Wes Ball és James Dashner a valódi kinézetüket még titokban szeretnék tartani. Nyilvánvalóan nem szeretnék már a film megjelenése előtt leleplezni az egészet (hogy megőrizzék a meglepetés erejét), de azért nem bánnánk ha legalább néhány gyors másodpercre felbukkannának - mondjuk az előzetes végén?

Forrás

Személyes vélemény az előzetessel kapcsolatban, hogy először is örülnék, ha mihamarabb kapnánk legalább egy teaser előzetest. Reméljük tényleg legkésőbb márciusban érkezik. (Március 17-én előzetes!!!) Másrészt egyetértek a felsorolt öt ponttal, bár szerintem a Siratókat biztos nem fogják belerakni. Szerintem a filmre fogják tartogatni, mert hát tényleg a nagy többség arra kíváncsi a legjobban. A másik négy dolog szerintem benne lesz.
Nekem igazából nincsen semmilyen speciális kívánságom, amit benne akarok látni, csak azt szeretném, hogy az előzetes érdekes és figyelemfelkeltő legyen és nagyjából foglalja össze a történetet, hogy azok is, akik nem olvasták a könyvet meg tudják érteni miről fog szólni. De azért mégse áruljon el sok mindent, vagyis keltse fel az emberek érdeklődését, de mégse mondjon túl sokat.
Ha végre érkezik az előzetes, akkor természetesen majd feliratozom (szerencsére igazán profi lettem a feliratkészítésben!), és minden egyes jelenetet részletesen kielemzünk. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése