2015. december 17., csütörtök

20 napos Az Útvesztő kihívás: 15. nap


A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK a megjelent négy könyvre és a két eddigi filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

15. nap: Az Útvesztő trilógián kívül milyen más poszt-apokaliptikus vagy disztópikus könyvet olvastál, és melyek még a kedvenceid?

Anna:
Igen sokat olvasok, így már rengeteg hasonló műfajú könyv akadt a kezembe. Egyik kedvencem a műfaj, épp ezért gyakran olvasok ilyen könyveket. Az Útvesztő trilógián kívül kedvenceim még: Suzanne Collins: Az Éhezők Viadala, Dan Wells: Részben ember, Catherine Fisher: Incarceron, Susan Ee: Angyalok bukása, Ann Aguirre: Menedék és Marie Lu: Legenda című könyve is.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az ilyen disztópikus könyveket. Eddig az Éhezok Viadalát, az Útvesztot, a Harry Pottert olvastam, a Beavatottba is belefutottam, de nem volt a kedvencem.

    VálaszTörlés
  2. Az Éhezők Viadala ugye alap. Nekem nagy kedvenc :)
    A kategóriában megvolt még a Beavatott első része (szerettem, de amikor megtudtam, hogy végződik a harmadik, elment tőle a kedvem, pedig állítólag tetszene nekem például a második film), elolvastam a Részleges sorozatot, ami kapcsán elég felemásak az érzéseim (fokozatosan lesz egyre rosszabb a történet), megvolt a Delírium első része (nem tudtam kellőképp azonosulni a főhőssel, számomra túl következetlen lett), hatalmas kedvencem a Párválasztó (jövőbeli, bár érdekes, mert olyan, mintha a 17-8. század lenne a "jövő"). És nagyon szeretem a nem túl távoli jövőben játszódó felnőtteknek szóló sci-fi thrillerek némelyikét (pl. Marcus Sakey: Briliánsok és most fejezem be épp John Scalzi: Bezárt elmék-et is - mindkettő a jövőben történő komoly változások, egyfajta apokalipszis után játszódik, komoly szerepe van ezekben is a rendszer hibáinak, az az ellen való küzdelemnek, én nagyon szeretem ezeket is.)

    VálaszTörlés