2014. április 24., csütörtök

A WonderCon sajtókonferencia


Felkerült online a WonderCon rendezvény sajtókonferenciája, ahol a négy meghívott vendég (James Dashner, Wes Ball, Dylan O'Brien és Will Poulter) beszél a filmről és válaszolnak a kérdésekre. Következik maga a videó és alatta pedig a fordítás, a lényegesebb dolgokat kiemelve.



00:30: Dylan arról beszél, hogy nagy kihívás volt számára a munka, és ez a szerep olyan, amiért bármely színész ölni tudna. Átlagos szereplőkről szól egy rendkívüli helyzetben, mindig szerette az ilyen filmeket. Stileshoz viszonyítva (Teen Wolf sorozatban Dylan karaktere) ez a karakter sokkal intenzívebb, drámaibb és igazi kihívás volt számára, amin szeretett dolgozni, és reméli a következő részekben is tudja majd folytatni a munkát. (Wes Ball közbekotyog, hogy Dylan felnőtt a feladathoz.)

01:30: Azt kérdezték Dylantől, hogy szerinte miért nagyok az elvárások manapság a fiataloknak íródott poszt-apokaliptikus és disztópia történetek iránt? Dylan azt válaszolja, hogy Jennifer Lawrence miatt van így.
Wes Ball átveszi tőle a szót és folytatja. Kifejti, hogy szerinte a fiatalok szeretik, ha felnőttként kezelik és nem nézik le őket. A poszt-apokaliptikus világokban nincsenek ilyen megkülönböztetések, de ki tudja, lehet hogy Az Útvesztő, nem is poszt-apokaliptikus, nem is biztos, hogy annak kellene jellemezni, hisz több van benne, itt nincs vége a világnak, inkább Legyek Ura jellegű a történet.
Továbbá arról beszél még, hogy a második részben folytatódik a történet és akkor jobban érthető lesz minden. Próbálta ezt a megközelítést alapul venni, és néhány dolgot megmutatni a falakon kívülről is. Elmondja, hogy ez egy olyan film, amiben fiatalok vannak, de ők mégis felnőtt helyzetekbe keverednek, és ezt komolyan kell venniük, amennyire csak lehetséges.
Will Poulter szintén kifejti, hogy szerinte ez nem egy tipikus ifjúsági történet, főképp mert itt más dolgon van a hangsúly, mint a többi ifjúsági könyv esetében. Máshogy oszlik meg a történeten belül az elemek egyensúlya, ugyanannyi akció, kaland és izgalom van, mint amennyi érzelem, és kiemelten fontos a karakterek fejlődése és kapcsolataik.

03:40: Dylantől azt kérdezik, hogy mennyiben más egy ilyen blockbuster film főszereplőjének lenni és hogy ez miben különbözik a korábbi munkáitól. Továbbá a kérdező Az Útvesztőt Az Éhezők Viadalához hasonlítja. Dylan elmondja, hogy Az Úvesztő más, hiszen alacsonyabb költségvetésből készült, sosem úgy gondoltak rá, mint a következő Éhezők Viadalára, és magára sem gondol úgy, mint a következő Katnissra, főleg azért nem mert ő fiú, és nem lány. Nagyon izgatott a filmmel kapcsolatban, mindenkinek tetszett a történet, szerették James könyveit, az egész tiszta őrület volt, minden amit együtt csináltak végig.

05:35: Azt kérdezik Willtől, hogy mivel nemrég díjakat nyert, valamint a Családi üzelmek és a mostani film sikere után, mit gondol miben változott a karriere az egy évvel ezelőtti helyzethez képest. Will elmondja, hogy örül annak, hogy ilyen nagyszerű emberekkel dolgozhat együtt, hogy mindkét projekt fontos volt számára, hogy a részese lehetett és segíthetett megvalósítani az egészet. Igazából nem sokat változott azóta az élete, Hollywood nem neki való, még mindig nyugat-Londonban él az édesanyjával, és hogy ebből a szempontból minden a régi. De már nagyon várja hogy elkezdődjön a filmmel való utazása, amit a többiekkel együtt fog átélni és bízik benne, hogy hosszú utazás lesz, mert Wesnek sok ötlete van a folytatáshoz is.
Wes Ball erre hozzáteszi, hogy örülnek annak, hogy Will velük dolgozott, és megjegyzi, hogy Gally karaktere mennyivel másabb, mint az a karakter (Kenny), akit Will a Családi üzelmek című filmben keltett életre.

07:30: Westől kérdezik, hogy milyen érzés egy ennyire várt könyvet a vászonra adaptálni, és hogy mennyire nagy a nyomás rajta a rajongói elvárások miatt.  Wes azt válaszolja, hogy nagy a nyomás rajta, de ez jó, hiszen van célja, amit meg akar valósítani. Ő is a könyvek rajongója, és próbálja a könyvben leírtakat megfelelően életre kelteni, próbál hű maradni az alapanyaghoz. Azért van rajta nagy nyomás, mert van egy tökéletes kép a fejében a filmről, és azt próbálta megjeleníteni. Amúgy is nehéz filmet készíteni, de ebben az esetben még nehezebb dolguk volt, mégis mindenki együtt dolgozott a sikerért, és remélhetőleg ez majd a filmen is látszani fog. Vagyis ez egy jó fajta nyomás, ami arra ösztönözte, hogy valami jót alkosson.

09:50: Jamestől kérdezik, hogy milyen volt látni, ahogy a Siratók a filmben életre kelnek, és hogy milyen volt ennek a folyamata. James elmondja, hogy a Siratók megjelenítése pontosan illeszkedett a saját elképzeléseivel, hogy kivették őket a könyvekből, és a filmben még jobbat csináltak belőlük. (Wes Ball elmondja még egyszer ugyanezt csak a saját szavaival.)

11:08: Jamestől kérdezik, hogy kiknek írta a könyvet, a fiataloknak tervezte eredetileg is, vagy csak így alakult közben. James azt válaszolja, hogy tinédzserként szerette meg az olvasást, hogy Stephen Hawking volt az egyik kedvence, és mióta elkezdte írni a saját könyveit igazából sosem gondolkozik el azon, hogy kiknek ír. Csak elkezdi írni a könyvet, és a végén kialakul, de közben sosem figyel arra, hogy például túl sok lehet-e valami a fiatalabb közönségnek vagy sem. Itt Wes Ball ismét megjegyzi, amit az elején is, hogy igaz, hogy fiatalokról szól a történet, de felnőtt helyzetekbe kerülnek.

12:20: West a film soundtrackjéről kérdezik. Elmondja, hogy szereti a filmzenéket nagyon régóta és fontosnak tartja a jelentőségüket a filmek szempontjából. Elmeséli, hogy John Paesano volt a film zenei producere és a zenei anyagok szerzője, hogy a soundtrack score lesz, vagyis felvett zenekari zene, ami tökéletesen illeszkedik majd a történetbe és karakterekhez. James Dashner hozzáteszi, hogy örül annak, hogy nem pop zenék kerültek a filmbe, hanem hogy epikus zenekari zene lesz benne, elmeséli, hogy egyszer ott lehetett az egyik felvételen, és nagyon jók lettek a zenék.

14:05: Westől kérdezik, hogy melyik a kedvenc soundtrackje, ha már így szóba került a dolog. Wes és James elmondja a saját kedvencét, és a végére Wes hozzáteszi, hogy Az Útvesztő filmnek is nagyszerű lesz a soundtrackje, az is az egyik kedvence.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése