2014. április 20., vasárnap

Interjú James Dashnerrel a filmről (2014 április) 2. rész


A tegnapi James Dashner interjú folytatása következik. Ha tegnap lemaradtatok volna az első részről, akkor ITT érhetitek el. :)



Láttad már bármelyik halál jelenetet a filmből?
Oh... most majdnem elárultam egy hatalmas spoilert. A könyv végén lévő halálesetet - amit mindenki nagyon jól ismer - pont az azutáni napon forgatták, hogy hazamentem a forgatásról. Ami jó és egyben rossz is volt. Látni szerettem volna, de most örülök annak, hogy elsőnek mégis a filmben láthatom majd. Akármikor nézem is meg elsőnek a filmet. Mindenki szerint, a színész, aki abban a jelenetben meghal, nagyszerű munkát végzett.

Van egy olyan konkrét jelenet, amit nagyon vársz, hogy láthasd a vásznon?
Azt a jelenetet várom nagyon, mikor Thomas meglátja Alby-t és Minho-t, akik az útvesztőben ragadtak és úgy dönt, hogy utánuk megy, mikor éppen bezárulnak a kapuk. Ebből a jelenetből már kaptunk egy kis betekintést, de mielőtt az megtörtént volna, azt vártam a legjobban.

Volt olyan jelenet, ami esetében féltél, hogy a filmben rosszul fogják megjeleníteni?
Amiért a legjobban izgultam és amitől a legjobban féltem, hogy a filmben milyenek lesznek a Siratók. Tetszik az ötlet, hogy a Siratókat nem mutatják meg nekünk egészében, csak majd a filmben először. Elmondhatom neked, hogy egyszerűen lenyűgözőek. Tetszeni fognak nektek és ugyanakkor ijesztőek is lesznek. A legnagyobb reményeimet, ami csak lehetett, mind sikerült túlszárnyalni. A Siratók nagyszerűek.

Úgy hallottam, hogy Jacob Latimore szerepét kibővítették a filmben, el tudod nekünk mondani, hogy mi az ő szerepe?
Igen. A könyvben van egy Jeff nevű karakter, aki az egyik kóronc, és a könyvben kis szerepe van. Igazán szerencsések voltunk, hogy Jacob Latimore a filmben szerepel, hiszen ő egy újonc sztár. Mindenki egyetértett abban, hogy több jelenetet adjunk neki a filmben. A Tisztársak egyike, aki szinte majdnem minden jelenetben ott lesz. Lesz egy nagyon jó jelenete, de nem mondhatom el, hogy igazából mi történik, mert az spoiler lenne. Igazából elég sokat fogtok látni belőle a filmben.


Tudom, hogy manapság igen sok a disztópia, de Az Útvesztő miben más, mint a többi?
Az első különbség, hogy a főszereplő egy fiú, míg manapság a legtöbb ifjúsági könyvnek egy lány a főszereplője. Sok mindenben más - hisz ez nem egy jövőbeli világról szól, ahol van egy gonosz kormány, ami elnyomja az embereket és mindenféle dolgokra kényszeríti őket. Ez valamivel több, hisz itt a világ igazán rossz állapotban van és ezeket a gyerekeket beledobják egy kísérlet közepébe. Ahelyett, hogy megölnék egymást, vagy hogy harcolnának egymással, együtt kell dolgozniuk, hogy megtalálják a kivezető utat. És a történet lényege csak fokozatosan bontakozik ki az olvasók előtt. Szerintem van valami különleges benne, ami miatt kiemelkedik a többi közül. Különösen azért, amiért ilyen jó a rendezőnk és a szereplőgárdánk. Nem tudom, de jó érzésem van vele kapcsolatban.

Egyetértesz azzal a döntéssel, hogy egy ilyen kaliberű filmet egy viszonylag kezdő rendezőre, Wes Ballra bíztak?
Abszolút. Nagyszerű döntés volt, mert Wes az utóbbi években rengeteg jót alkotott. Mindenki szerint remek meglátásokkal rendelkezik és végre megkapta az első nagy lehetőségét, hogy bizonyítson egy nagy filmben. És ez remek, hiszen minden lehetőség adott számára, hogy elkezdjen egy remek karriert és itt az esélye, hogy bizonyítson. Biztos vagyok benne, hogy szívét és lelkét belerakja a projektbe. Látni, hogy mire képes így első alkalommal, megmondom nektek, hogy nagy hírnevet fog szerezni magának ezzel a filmmel.

Forrás

1 megjegyzés: