2014. december 27., szombat

Az Útvesztő kihívás: 12. nap



A kihívás kérdései és a válaszok is természetesen SPOILERESEK az első két megjelent könyvre és a filmre nézve, így csakis ennek tudatában olvassatok tovább!

12. nap: Mit gondolsz Teresa-ról a Tűzpróba után? Te másképp cselekedtél volna a helyében?

Anna:

Azért nehéz ez a kérdés, hisz szerintem még nem lehet róla normális véleményt formálni. Amíg nem olvastam a 3. részt, addig inkább nem is mondanék nagyon semmit, hisz lehet később kiderül még valami ezzel kapcsolatban, amitől teljesen máshogy fogok vélekedni a lányról és arról, amit tett.
Mindenesetre én biztos meg tudtam volna oldani másképp is, nem tudom hogy, de mindig van más út, csak meg kell találni. Legalábbis én így gondolom.

Cassie:

Már sokszor leírtam, hogy a Tűzpróba után kezdett el érdekelni Teresa. Kíváncsi vagyok, hogy mit művelt vele a VESZETT és, hogy hol volt addig, amíg nem találkozott Thomassal. Mélyen magamba kellett néznem a második kérdés megválaszolására és azt kell mondanom, hogy ugyanazt tettem volna, mint a lány. Biztosan nem kockáztattam volna meg, hogy megölik Thomast az én esetleges trükközésem miatt. Inkább elviselném, hogy utál vagy, hogy nem bízik meg bennem, minthogy azzal a tudattal kelljen élnem, hogy miattam ölték meg, mert nem engedelmeskedtem.
Az viszont már egy másik kérdéskör, hogy Thomas helyében ezután én sem bíznék meg saját magamban.

9 megjegyzés:

  1. Valószínűleg ez volt az egyetlen járható út Teresa számára, de az természetes hogy Thomas ezek után nem nagyon akaródzik megbízni benne.
    Sőt szerintem nem lehet tudni mik Teresa valódi tettei és mi a színjáték.
    Amilyen ügyesen eltudta játszani, hogy Aris volt végig a barátja és Thomas teljesen közömbös neki sőt egyenesen megveti, és örvendezve rugdossa agyon a porban, ugyanúgy lehet hogy az útvesztőben thomas iránt táplált érzelmei se valódiak, csak színjáték voltak. Számomra eléggé hihetően játszogatott thomassal a tűzpróbábán, túl hihetően ahhoz hogy újból meglehessen bízni benne.

    VálaszTörlés
  2. Utólag belegondolva én is úgy cselekedtem volna mint Teresa. Ha a legjobb barátom/szerelmem élete függne attól, hogy megteszem-e ezt a félrevezetést, valószínűleg én is megtenném, de Thomas helyében egy ideig én is neheztelnék rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ide nem kommentelek... Csak igazat adok máténak

      Törlés
  3. Sajnos későn írok de én megbocsátottam Teresának és megfenyegették ha nem teszi megölik Thomast...de aki olvasta a halálkúrát
    az tudja hogy Teresa jó ember és feláldozta magát Thomasért és ezért minden tiszteletem.

    VálaszTörlés
  4. Teresa helyében mindenképp megtettem volna ugyanezt Thomasért, bár azzal a nyíllal egész biztosan nem ütöttem volna meg. És az a dolog Arissel enyhe túlzás volt, bár tudom hogy mindez azért volt hogy hihetőbb legyen a történet, de én semmiképpen sem tudtam volna ennyire beletaposni Thomas lelkébe. Minho véleménye mellett állva nem bíztam volna meg Teresában ezek után, mégis sajnáltam hiszem mindezt Thomasért tette. Én azt tettem volna mint tereze, csak nem ilyen durván, minthogy életem végéig kísér majd az a tudat hogy miattam halt meg. És az hogy Thomas miatt a saját életét adta, az egyszerűen hihetetlen, le a kalappal előtte, minden elismerésem az övé.

    VálaszTörlés
  5. Hát azt tettem volna, mint Teresa. Hiába nem szívlelem annyira.

    VálaszTörlés
  6. En is nagy valószínűséggel azt tettem volna mint Teresa. Egyet értek Mateval

    VálaszTörlés
  7. Én nem tettem volna ezt el árulta tomast és a többieket

    VálaszTörlés