2014. február 9., vasárnap

Dylan O'Brian interjú a filmről 2013 nyaráról+ 2014 januárból


Tavaly nyáron a Collider.com oldalon készült egy interjú Dylan O'Briannel, amiben a Teen Wolfról, Az Útvesztú filmről, a forgatásról és többi munkájáról faggatták. A bevett szokáshoz mérten szintén csak Az Útvesztőre vonatkozó kérdéseket és válaszokat fordítottam le nektek. :) Fogadjátok szeretettel.


Egy dolgot tanultam Az Útvesztő forgatás helyszínén tett látogatásom alkalmával, hogy az nem lehetett könnyű menet. Voltak ott mérgező kígyók, magas páratartalom és persze hőség. Úgy hiszem mindez nagy kihívás volt számodra, vagy tévedek?
Annyira igazad van. Örülök, hogy mindezt megértetted.

Ez nem olyan volt, mint valami színpadi munka. Színészként nem csak a szerepeddel kell megküzdened, hanem még a külső elemekkel is.
Igen, mindez nagyon érdekes volt, hiszen színészként sok mindenre oda kell figyelned, a történetre és a jelenetekre, minden jelenetben egy történetet kell elmesélned, és valójában jelen lenned, miközben minden mást egyensúlyban kell tartanod. Itt még rengeteg más is volt. Nagyon sok fizikai dolgot kellett megcsinálnom a szerep kedvéért, pedig edzésre vagy ehhez hasonlóra nem is köteleztek. De ha naponta ugyanazt meg kell csinálnom rengetegszer, futnom és ismételnem a dolgokat, akkor az a nap végére eléggé lefáraszt.
Az első hét végére a karom tele lett vágásokkal, és a sminktől mintha még inkább megduplázódtak volna. A forgatás maradék idejében, mikor ezek már eltűntek, a hegek ugyanúgy megmaradtak kis apró csíkok formájában, hiszen egész nap kint voltunk a napon. Nagyon tetszett az egész, pedig ilyen sokat ezelőtt még nem dolgoztam, nem kellett korábban ilyen sok fizikai mozgást beleadnom egy forgatásba és még nem voltam részese egy ilyen nagy volumenű filmnek. Az egész az őrület egy érdekes kombinációja volt számomra.

Visszanézvén erre a projektre, először szerepeltél mint főhős és központi karakter egy nagy filmben. Van valamilyen tanácsod saját magad számára, amit eztán a következő ilyen helyzetre magaddal viszel?
Persze, igen, mindig van ilyen. Nagyon szorongós ember vagyok és ez gyakran nagy befolyással van rám. Ilyenkor mindig csak annyit akarok mondani magamnak, hogy: "Nyugi.". Ha az a nyugalom, amit a forgatások végén érzek már az elején is bennem lenne, az nagyban megkönnyítené a munkámat.

Szerinted mi fogja leginkább meglepni az embereket a filmmel kapcsolatban? Mi fogja azokat, akik a könyv rajongói és azokat, akik még nem olvasták a könyvet?
Szerintem minden. Arról semmit se mondhatok, hogy mikor jön ki és milyen lesz a film, de szerintem Wes (a rendező) remek munkát végzett. Az a vicces az egészben, hogy például Az Éhezők Viadala sokkal erőszakosabb történet, mint a miénk, de mikor az emberek majd a filmet nézik, akkor.... szerintem megfogja lepni őket, hogy ez a film is milyen sötét és mocskos lesz.

Tehát akkor PG-13 lesz a korhatári besorolás? [A PG-13 korhatár besorolás jelentése: 13 éven aluliaknak nem ajánlott, de azért bemehetnek rá. Érintőlegesen durva jelenetek, meztelenség stb. jellemezheti. Nálunk ez a 12 éven aluliaknak nem ajánlott kategóriát fedi le.]
Igen, szerintem is ez a besorolási kategória szükség a filmhez.

Igen, minden bizonnyal.
Igen, nem hiszem, hogy R besorolást kapna. [Az R korhatári besorolás jelentése: 17 éven aluliak csak szülői felügyelettel tekintheti meg. Nálunk ez kb. a 16 éven aluliaknak nem ajánlott kategória.] Sok mindenben igazodtunk a nézőközönséghez, és elfogadtuk, hogy ez a mi filmünk és ez a mi történetünk. De szerintem majd igenis meg fogja lepni az embereket, hogy milyen brutális lesz a film, ijesztő és még mocskos is... igen nagyon mocskos. Valóban mocskos.

Forrás

2014 január vége felé ismét készített a Collider egy interjút Dylan O'Briannel, ahol legfőképp ismét a Teen Wolf filmbéli szerepéről kérdezték.. (Hiszen ekörül kezdődött Amerikában a Teen Wolf harmadik évad második fele.) Természetesen szóba került Az Útvesztő film is, és megint csak az ide vonatkozó részeket fordítottam le.


Megnézted már Az Útvesztő filmet?
Nem. Habár legutóbb volt még egy kis munkám a hangkeverés kapcsán, így egy bizonyos részletet láttam belőle. Gyönyörűen néz ki. Remélem mindenkinek nagyon fog tetszeni. Eddig nagyon jól néz ki. Még nem láttam a végleges változatot, de az operatőri munka eddig nagyon jó lett. Még mindig nagyon bízom a rendezőben, Wes Ball-ban. Nagyon megkedveltem a srácot már egy hét forgatás után. Eztán is szívesen dolgoznék vele bármilyen film kapcsán. Olyan sok energiája van és annyira magabiztos, de mégsem nagyképű. Ő a legátlagosabb, legszerethetőbb fickó, aki tulajdonképpen egy zseni és nagyon jó érzéke van a filmezéshez és a történetmeséléshez. Nagyszerű, mint a stáb többi része és a producerek is. Ez volt a mi munkánk és nagyon szerettük csinálni. Reméljük az embereknek tetszeni fog, mert nagyon élveztük a munkát. Az egész szereplőgárda beleszeretett a történetbe. Én is beleszeretettem a történetbe és a karakterekbe. A forgatás ideje alatt nagyon közel kerültünk egymáshoz, szinte egy család vált belőlünk. Remélem a film jól teljesít majd, mert mindenképp vissza szeretnék menni, hogy csináljuk majd a folytatást.

Azután, hogy eltolták a film eredeti premier dátumát, mégis megkönnyebbüléssel töltött el a tudat, hogy már a második könyv filmes jogait is megvásárolta a stúdió?
Persze. A premier elhalasztása önmagában is jó hír, a második film jogainak megvétele nélkül. A halasztás csak annyit jelent, hogy jobbat akarnak készíteni. Több időt adnak Wes-nek a vágásokra, a film elkészítésére. Csak annyit jelent, hogy szeretik, amit csinálnak és még több időt fektetnek a végeredménybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése