2014. február 26., szerda

Wyck Godfrey (producer) interjú a filmről


Nemrég találtam egy majdnem elfeledett interjút a tavaly nyári Comic-Conról, amelyben Wyck Godfrey a film egyik (hanem legfontosabb és legaktívabb) producere beszél a forgatásról, a filmről. Ismét csak a minket érdeklő kérdéseket fordítottam le.


Miért fogtál bele ebbe a projektbe? Mi volt az, amiért úgy gondoltad, hogy érdemes ezt a filmet elkészíteni?
Manapság rengeteg ifjúsági könyv van a piacon, ezek nagy része női főszereplővel és szerelmi háromszöggel készül. Tetszett, hogy itt fiú a főszereplő, hogy egy csapat fiúról szól, és hogy itt a rejtély van a központban. Hiszen nem tudják, hogy kerültek erre a helyre, honnan jöttek, nem emlékeznek semmire, a főszereplő se tudja, egyik fiú sem. Az ember csak meg akarja tudni, hogy mi folyik itt, mik ezek a falak, hogy mi van odakint. Hogy ki rakta ide be őket. És ami a legfontosabb, hogy mi a fene van odakint. Remek ötlet, hogy a főszereplővel együtt fedezhetjük fel ezt az egészet.
Van három fiam, akik korábban olvasták a könyveket, szerették, így én is hallottam róla még a film előtt, és amikor a FOX berendelte, és hazamentem és elmondtam nekik, hogy filmet csinálunk Az Útvesztőből, akkor azt mondták, hogy "Ez nagyszerű".

Hogy álltok a franchise lehetőségéhez? A FOX szeretné-e a folytatást siker esetén? Az első filmbe raktatok utalásokat, amik a folytatáshoz kapcsolódhatnak? [Megjegyzés: Azóta a FOX már megvette a második könyv, a The Scorch Trials megfilmesítési jogait is, és elkezdtek a forgatókönyvön dolgozni. Mondjuk ez még semmit nem jelent, és bukás esetén biztosan nem lesz folytatás, de azért mindenképpen pozitívum, hogy készülnek valamilyen szinten a második filmre.]
Úgy gondolom, hogy a VESZETT rejtélye, hogy kik ők, mit akarnak és milyen terveik vannak a fiúk számára, ezek a kérdések vezetnek át a második könyvhöz. Kiderül, hogy mi van odakint,  de nem minden, arra csak a folytatásban derül fény. A végén kijutnak az Útvesztőből, ez a film vége, de ez csak a kezdet. Túlélik az Útvesztő próbáját, de mindenki tudni akarja majd, hogy mi következik ezután. Fontos, hogy a karaktereket közel hozzuk a nézőhöz, hogy megszeressék őket. Nem mindenki fogja túlélni, és ha elérjük, hogy az emberek kötődjenek Thomashoz, Minho-hoz, Chuckhoz vagy Newthoz, akkor majd a folytatásban is kíváncsiak lesznek rájuk.

Mikor érkezik a többi marketing anyag? Az első teaser trailer?
Már elkezdtük nézegetni és összerakni az első előzetest, és egy-két hónapon belül érkezik.
[Megjegyzés: ekkor ugyebár még úgy volt, hogy 2014 februárban érkezik a film. Aztán elhalasztották a premiert 2014 szeptemberre, így előzetes se érkezett. Új információk szerint most márciusban érkezik az első előzetes!]

Milyen volt külső helyszíneken forgatni? Milyen meglepetések értek titeket, a mérgező kígyókon kívül?
Sok ember úgy hiszi, hogy igazán jó lehet külső helyszíneken forgatni, eljutni mondjuk a tengerpartra, erdőkben vagy Afrikába, de mindez nehéz és fárasztó is egyben. De számomra mégis sokkal nehezebb a színpadi belső munka. Sokkal jobban szeretek extrém külső helyszíneken forgatni, több energia kell egy ilyen forgatáshoz, és az egésznek teljesen más a hangulata, mint a színpadi belső munkáknak, sokkal dinamikusabb és jobb az egész.

Milyen projektek várnak rád a közeljövőben?
John Green Csillagainkban a hiba című könyvéből készült filmen kezdek el nemsokára dolgozni, valamint Az Útvesztő film utómunkálatai is folytatódnak. Ezek várhatóak a jövőben.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése