2014. május 20., kedd

Dylan O'Brien és James Dashner interjú


Van egy videóinterjú, ami pár napra került elő, és elvileg ez is még a WonderConról származik. Dylan és James Dashner beszél a filmről és válaszolnak a kérdésekre. A videót ITT tudjátok megtekinteni. (Nem tudtam ide beágyazni, így gondoltam csak összeszedem a legfontosabb dolgokat, amelyek szóba kerülnek.)

Tehát mi mindenről beszélnek az interjúban:
  • Elsőnek szokásosan megkérdezik James Dashnert, hogy mennyire egyezik a filmben megalkotott világ azzal, amit ő írás közben a saját fejében elképzelt. James elmondja, hogy el se hiszi mennyire olyan lett az egész, mint azt ő megálmodta korábban, és szinte teljesen egyezik a film a saját elképzeléseivel. Tetszik neki sok minden, a forgatókönyv, maga az útvesztő, a késlegyek, és ezt nem csak úgy mondja a nagyobb felhajtás miatt, hanem a film tényleg nagyszerű lett. [Megjegyzés: Remélem igaza lesz, és nem kell csalódnunk!]
  • Aztán azt kérdezik Jamestől, hogy számára mi volt a legfontosabb, amit mindenképp tökéletesnek szeretett volna a filmben. Erre azt válaszolja, hogy számára a legfontosabb, hogy a könyv lelkét át tudja ugyanúgy adni majd a film. Tudja, hogy egy film nem lehet teljesen olyan, mint a könyv, és a kisebb változtatások nem zavarják. A lényeg, hogy a könyv lelke, a karakterek közti kapcsolatok és a fő rejtély megfelelően legyen ábrázolva, és szerinte ez sikerült.
  • Eztán Dylan arról beszél, hogy mi mindent tanult a forgatás alatt, mint színész, és mint rendező, mert majd rendező szeretne lenni valamikor. Wes Balltól, aki most kezdő rendező, sokat tanult, hogy miként kell egy történetet elmesélni, és arról is, hogy milyen technikai vonzatai vannak egy filmnek. Szeret olyan emberekkel dolgozni, akiktől sokat tanulhat, és most ez történt.
  • Eztán Dylant arról kérdezik, hogy mikor Thomast életre keltette, akkor mennyit rakott bele önmagából a karakterbe. Dylan elmondja, hogy mindig sokat ad magából bármilyen karaktert is kelt életre. Thomas abban hasonlít rá, hogy mindketten "gondolkodók", vagyis nem fogadják el csak úgy a dolgokat, hanem mindig kutatnak, gondolkodnak, próbálnak sokat tanulni. Thomasban van egyfajta bátorság, nagy tűzzel ég, szenvedélyes, csak úgy, mint Dylan maga. Vagyis reméli, hogy ő is ilyen. Thomas emellett egy született vezető, és Dylan azt szerette a karakterben, ahogy egyre inkább vezető válik belőle, ahogy egyre bátrabb lesz. James Dashner hozzáteszi, hogy számára Dylan a tökéletes Thomas.
Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése