2014. május 5., hétfő

WonderCon: egy újabb James Dashner és Wes Ball interjú


Tudom, hogy lehet már unjátok a sok WonderCon-os videót, de mivel nincs nagyon más, így gondoltuk mindegyiket kirakjuk az oldalra. Talán ez lesz a legutolsó, melyben James Dashnernek és Wes Ballnak tesznek fel kérdéseket a filmmel kapcsolatban. (Nagyjából mindenről volt már szó a korábbi videókban is, így csak igazán röviden foglaltam össze a lényeget.)


  • James megint elmeséli, hogy mennyire élvezte végignézni, ahogyan a könyvéből elkészítik a filmet. Mindennel nagyon elégedett.
  • Eztán Wes arról beszél, hogy milyen volt a könyvet a vászonra adaptálni, hogy milyen nehéz amúgy is egy filmet készíteni.
  • Megkérdezik Jamest, hogy miért pont a Siratókat rakta a könyveibe, mert ez az interjúztató szerint pozitív hangzású, és ő nagyon meglepődött olvasás közben, mikor kiderült, hogy kik is a Siratók valójában. James erre azt válaszolja, hogy valami ijesztő lényt szeretett volna rakni az útvesztőbe, ami még nem volt sehol se korábban. Így jött az ötlet erről a félig biológiai, félig mechanikus lényről, ami nagyon ijesztően néz ki. A filmben jól megoldották a Siratók kérdését.
  • Majd Jamestől megkérdezik, hogy miért pont az útvesztő mellett döntött. James azt válaszolja, hogy ez volt az első ami eszébe jutott a könyvhöz. Van egy film, amiben egy ijesztő kukorica útvesztőt látott, és akkor megtetszett neki ez az ötlet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése