2014. május 1., csütörtök

WonderCon panel beszélgetés


Néhány nappal a WonderCon után felkerült online a teljes panel beszélgetés, amit az alábbi videóban ti is megtekinthettek. Akik viszont nem tudnak olyan jól angolul, azok se aggódjanak, mert a videó alatt megpróbáltam összeszedni a beszélgetés legérdekesebb információit.



  • Az első kérdés Jamesnek szól. Azt kérdezik tőle, hogy milyen érzés, hogy a könyvéből filmet készítenek. Elmondja, hogy nagyon jó, és hogy már alig várja a filmet.
  • Megkérdezik Dylant és Willt, hogy a film előtt a könyv rajongói voltak-e. Mindketten elmondják, hogy a film előtt nem igazán hallottak a könyvről, de később elolvasták és tetszett nekik.
  • Will megjegyzi, hogy Az Útvesztő könyvek rajongói a legjobbak a világon. Mire a moderátor megkérdezi West, hogy a film készítése során mennyire szeretett volna megfelelni a rajongóknak, hogy volt-e rajta nyomás a rajongói elvárások miatt. Wes elmondja, amit már korábban is a sajtókonferencián, hogy ez csakis jó fajta nyomás volt, mert így valami jobbat tudott alkotni. Próbáltak megfelelni a rajongói elvárásoknak, de azért néhány dolgot változtatni kellett.
  • Eztán Wes felvezeti a panel közben leadott jelenetet (erről ITT írtunk nektek), amit ugyebár nem adtak ki nyilvánosan, csak a résztvevők láthatták a helyszínen. Elmondja, hogy nagy kihívás volt az útvesztő átalakulásának filmben való megjelenítése, és nagyon szerette volna, hogy ez a filmben jól nézzen ki.
  • Dylantől és Willtől kérdezik, hogy milyen volt egy olyan karaktert játszani, akinek nincsenek emlékei a múltjáról, és így nehezen tudtak bármihez is kapaszkodni. Dylan elmondja, hogy érdekes volt a szerep, az egész olyan, mint egy újjászületés, hiszen a karakter semmire nem emlékszik a korábbi életéből, így teljesen máshogy alakíthatja a dolgokat. Nagy kihívás volt számára. Thomasban a bátorságát szerette nagyon. Will megjegyzi, hogy Dylan tökéletesen megfogalmazta az egészet, és ő is ugyanígy gondolja. Majd hozzáteszi, hogy örül, hogy a szereplőgárda részese lehetett, és hogy benne lehetett a filmben. Elmondja, hogy a filmben a kalandok mellett az érzelmek, a karakterek közti kapcsolatok is kiemelt szerepet kapnak, erre nagy figyelmet fordítottak. A karakterek személyiségéhez az is hozzátartozik, hogy nem tudják honnan jöttek, hogy kik a szüleik, és ezt is meg kellett a játékban jeleníteni.
  • Jamestől kérdezik, hogy miként alkotta meg a könyv alap koncepcióját, ami igazán egyedi és hogy mi volt hozzá az inspiráció. Elmondja, hogy a legtöbb inspirációt a Legyek Ura, A Végjáték könyvek, és a Lost című sorozat adta. (A Lost az egyik kedvenc sorozata.) Az útvesztőktől pedig mindig is félt az egyik film óta, amit látott, és innen vette az ötletet.
  • Wes eztán arról beszél, hogy mennyire kihívás volt magát az útvesztőt megalkotni. Olyan, mint egy élő személyiség, hiszen játszik velük, teszteli a fiúkat, mozog és veszélyeket rejt magában. Az útvesztő maga az egyik szörnyeteg a filmben, a Siratók mellett, akiket majd csak a moziban láthatunk először teljesen.
  • Dylantől kérdezik, hogy mi a hasonlóság Thomas és Stiles (Dylan Teen Wolfban játszott karaktere) között. Dylan erre azt feleli, hogy mindketten ugyanúgy néznek ki, mivel ő játssza őket. Színészként két különböző karakterként gondol rájuk, néhány dologban hasonlítanak, de sokban különböznek egymástól, épp ezért érdekes mind a két szerep. Thomas sokkal csendesebb és szégyenlősebb, Dylan is ilyen, Stiles pedig olyan, amilyen, hisz mindenki ismeri.
  • Dylant a sorozat és film forgatás közti különbségekről kérdezik, hogy mennyiben volt számára más a kettő. Számára tulajdonképpen a film forgatása sok mindenben hasonlított a Teen Wolfos élményeihez. Hiszen a Teen Wolf sorozatra kevés idejük van, így gyorsan kell forgatniuk, nem nagy a költségvetés, és ez a film forgatására is jellemző volt. Elmondja, hogy Az Útvesztő film kisebb költségvetésből készült, mégis Wes olyanra csinálta meg, mintha több milliárdból készült volna.
  • Dylantől és Willtől kérdezik, hogy milyen volt együtt dolgozni Kaya-val (Teresa). Dylan elmeséli, hogy nagyszerű volt együtt dolgozni Kaya-val, és annak ellenére, hogy ő volt az egyetlen lány a szereplőgárdában, egész jól kezelte a helyzetet. Nem jött zavarba a sok fiú közt. Will elmondja, hogy mi volt az első benyomása Kaya-ról. Épp futballt játszottak a többiekkel, mikor megjelent Kaya és elkapta a labdát, majd pedig visszadobta nekik, miközben cigizett, és Will szerint nagyon menőnek nézett ki közben. Dylan és Will egyetértenek abban, hogy Kaya egy kemény csaj.
  • Jamestől kérdezik, hogy szerinte a színészek jól hozták-e a karaktereket, hogy megfeleltek-e az elvárásainak. Elmondja, hogy minden casting döntéssel egyetértett, hogy mindenki remekül teljesített, és hogy tökéletesen passzoltak az általa elképzeltekhez.
  • Wesnél érdeklődnek, hogy mivel ő is részt vett a castingon, mit kerestek a színészekben elsősorban. Wes rávágja, hogy az őszinteséget. Nagyon örült, hogy ezekkel a fiatal színészekkel dolgozhatott. Mindenki keményen dolgozott, mégis szórakoztató volt a munka és a hangulat a forgatáson. A színészek között szoros kapcsolat jött létre a képernyőn és azon kívül is, ami szerinte majd a filmben is látszódni fog.
  • Dylantől kérdezik, hogy milyen volt a korábbi vígjáték jellegű (Gyakornokok, The First Time) munkái után, egy ilyen sokkal komolyabb, akciódúsabb filmben szerepelni. Színészként mindkettő nagy feladat volt számára. Az Útvesztő film forgatása sokkal inkább megviselte fizikailag. Ez volt eddig a legnagyobb kihívás az életében, nehéz volt a munka, de végül mégis összehozta. 
  • Megint megkérdezik tőlük, hogy a könyvben lévő telepatikus beszéd Thomas és Teresa közt benne lesz-e a filmben, mire Wes azt feleli, hogy nem. Ez a filmben nem működne, így kihagyták belőle. A filmben máshogy oldották meg, hogy a Thomas és Teresa közti szoros kapcsolatot bemutassák, a filmben erre más eszközök is rendelkezésre álltak. James hozzáteszi, hogy ami a könyvben működik, az a filmben nem biztos.
  • A végén a moderátor megkéri őket, hogy csináljanak képeket a háttérben a közönséggel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése