2014. május 23., péntek

Néhány érdekesség a film és könyv közötti változtatásokról


Találtam egy cikket mely néhány fontosabb dolgot taglal a készülő filmmel kapcsolatban, megemlítve azokat az elemeket is, amiket a filmben meg fognak majd változtatni valamilyen módon. Gondoltam én is összeszedem ezeket nektek, főleg azokat az információkat, amiket eddig még nem tudtunk.

A FILMMEL KAPCSOLATOS ÉRDEKESSÉGEK
  • Wes Ball az egyik interjúban arról beszélt, hogy a film besorolása előreláthatólag a PG-13-as kategória lesz. [Nálunk ez elvileg a "12 éven aluliaknak nem ajánlott" kategória, ha jól tudom.] Szeretnék, ha a film stílusát tekintve a Jurassic Parkhoz hasonlítana, vagyis lesznek benne durvább elemek, de mégis a fiatalabb korosztály lenne a fő célközönség. [Nem láttam a Jurassic Parkot, így nem tudom az a film mennyire durva, ha valaki esetleg felvilágosítana, annak nagyon örülnék.]
  • Ugyanebben az interjúban kiderült, hogy meghatározhatatlan számú Sirató lesz az útvesztőben, de mind a 8 zónában lesz minimum egy. Vagyis nem fogjuk megtudni, hogy pontosan hány Sirató mászkál az útvesztőben. Továbbá elmondták, hogy olyan 30-40 fiú van a Tisztáson, az első fiú úgy 3 éve érkezett, és azóta minden hónapban követte egy.
  • Kiderült az is, hogy a Tisztás úgy néz ki, ahogy a fiúk megalkották maguknak. Mikor idekerültek, akkor csak a Tisztás helyét kapták meg, és minden ami benne található, azt ők építették meg maguknak az évek során.
A KARAKTEREKKEL KAPCSOLATOS ÉRDEKESSÉGEK
  • Ben a filmben (a könyvvel ellentétben) egy veterán futár lesz, Minho jobb keze, aki legalább már másfél éve a Tisztáson van. Vagyis a könyvhöz képes Ben karakterét kibővítették, nagyobb jelentőséget kapott, gondolom azért, hogy így még sokkolóbb legyen, ami vele fog történni.
  • Dylan és Kaya több interjúban is elmondták, hogy a karaktereik között nem lesz semmilyen romantikus kapcsolat - legalábbis az első filmben. Jól érzik magukat egymás mellett, biztonságban, de csakis baráti szinten. Továbbá azt is többször elmondták már, hogy a filmben nem lesz benne a Thomas és Teresa közti telepatikus kapcsolat.
  • Emellett azt is megtudhattuk, hogy Teresa kómás állapota nem tart olyan sokáig a filmben, mint a könyvben. Teresa hamarabb magához tér majd, így többet fog szerepelni, és a kóma helyett az emlékezetvesztés ábrázolásán lesz a hangsúly.
A JELENETEKKEL KAPCSOLATOS ÉRDEKESSÉGEK
  • Elvileg lesz egy olyan jelenet Thomas és Gally között a filmben, ami nincs benne a könyvben.
  • Továbbá szintén újdonság, hogy a filmben a fiúk havonta egyszer összegyűlnek a Tisztáson és ünnepséget tartanak azért, hogy még egy hónapot sikerült túlélniük. [Szerintem ez az lesz, mikor az előzetesben a máglya körül gyülekeznek.]
  • Ezt még én is csak most hallottam először, de elvileg a filmben Thomas nem fog az elejétől emlékezni a nevére, hanem csak később jut az eszébe, a Gally-val való verekedése után.
A SIRATÓKKAL KAPCSOLATOS ÉRDEKESSÉGEK
  • A könyvben a Siratók nyálkás, szúrós, undorító lényeknek vannak leírva, de a filmben ők is kissé máshogy fognak kinézni. Félig gépek, félig élőlények lesznek, úgynevezett "biomechanikus" lények. Wyck Godfrey, az egyik producer egy interjúban azt a szót használta rájuk, hogy olyanok mint az "óriás bolhák". Olyanok lesznek, mint egy óriásra nőtt bolha, melynek fém lábai és fullánkjai vannak. És igen ijesztőek lesznek.
Forrás

1 megjegyzés:

  1. A Jurassic Parkban "xsak" páran halnak meg, de azért nem olyan durva.Bár lehet benne félni.De én sem tudok sokat a filmröl... ;)

    VálaszTörlés