2015. augusztus 19., szerda

Aidan Gillen Fangirlish interjú


Mostanában kezdték el lassan kiadni azokat az interjúkat, amiket az újságírók és a sajtó képviselői tavaly télen a Tűzpróba forgatása során készíthettek a színészekkel és a készítőkkel. Sok-sok interjú és beszámoló készült egymás után, szinte az összes fontosabb színésszel és a rendezővel, így ezek érkeznek egymás után szép sorjában. Lesz olyan interjú és beszámoló, amit teljesen lefordítunk, lesz olyan, aminek csak azokat a részeit, amelyek hozzánk kapcsolódnak és lesz olyan is, amit kissé más módon dolgozunk majd fel. De erről majd később. :)

Elsőnek érkezzen egy Aidan Gillen interjú, aki ugyebár a Patkányember, aka Janson lesz a filmben. :) Ez egy viszonylag rövidebb interjú, így egyben érkezik.


A karakterről és a "Tűzpróba családhoz" való csatlakozásáról
Aidan habár hallott már korábban Dashner könyveiről, mégsem tudott róluk sokat egészen az első film kijöveteléig. Mégis, a második rész komplex karaktere, Janson egyből felkeltette az érdeklődését: "Mindig is szerettem az olyan rejtélyes karaktereket, akik nem éppen azok, akiknek tűnnek." - mondja. -"Nagyon karizmatikus személy, akinek ki kell építenie a bizalmat ezekben a gyerekekben és úgy gondoltam, hogy ezt igazán érdekes lehet eljátszani. Tényleg nem lehetsz vele kapcsolatban biztos semmiben, elsőre okének tűnik, egy rendes fickónak. Egy vezetőnek, aki mutatja számukra az utat."
Miután elolvasta a forgatókönyvet és elindult a forgatásra, előtte még közelebbről megismerkedett a könyvvel is, hogy lássa mégis milyen világot írnak le bennünk. "Nagyon ismerősnek tűnt minden a helyszínen és úgy hiszem, hogy minden nagyszerű lett." -mondta. -" És épp ez a legjobb egy sci-fi filmben - nem is tudom, hogy hívhatom-e annak -, de minden olyan csodálatosnak, félelmetesnek, másnak és egyben álomszerűnek fog tűnni. Szerintem pontosan ilyen lesz a film."

"Mire emlékszel a VESZETT-tel kapcsolatban?"
Janson éppen ezt kérdezi Thomastól abban a jelenetben, amit láttunk a forgatáson, és amit később az előzetesbe is beleraktak. Janson megkérdezi Thomastól, hogy jól bánnak-e vele ezen az új helyen, hogy mire emlékszik a VESZETT-tel kapcsolatban vagy épp az útvesztőről, és a legfontosabb, ami érdekli, hogy Thomas kinek az oldalán áll. Mindez a kihallgatás része, ami a két karakter gyanakvó kapcsolatát mutatja be. "Ezek a gyerekek nem biztos abban, hogy ki is ez a fickó. Egy rejtélyes férfi, akivel az útjuk során találkoznak és akiben nem tudják, hogy bízhatnak-e. De meg kell bízniuk bennem, mert egy biztonságos menedéket kínálok számukra ebben a rettenetes világban." - mondja Gillen. -"Thomas kíváncsi rám, de én is kíváncsi vagyok rá. Talán többet is tudok róla, mint amit elmondok neki, és közben szeretném kideríteni, hogy ő tudja-e már ezeket a dolgokat saját magáról."

Ebben a jelenetben Janson egy aktát helyez Thomas elé az asztalra, aminek hatására mi is elgondolkozunk azon, hogy vajon mit tudhat pontosan Thomasról és a VESZETT-ről. Aidan elmondja nekünk, hogy azokban az aktákban mindenféle információ volt a fiúval kapcsolatban és a VESZETT-ről, de mielőtt többet is elmondana, leállítja az egyik stábtag, hogy ne áruljon el több spoilert számunkra.

Habár többet nem oszthatott meg velünk arról a jelentről, Aidan elmondta, hogy élvezte a közös munkát Dylannel, főleg a tegnapi jelenetek után, és hogy "olyan sok információ és olyan sok dolog lesz még itt." "Így közelebb kerülhettünk és jobban megismerhettük ezeket a karaktereket" - mondta. -"Ez egy elég rövid jelenet, de mégis izgalmas volt számomra, mert így végre felállhattam az asztaltól és nem kellett tovább lézengenem egy raktárban és targoncákat kerülgetnem. Így végre esélyem nyílt arra, hogy tényleg színészkedjek és hogy végre interakcióba léphessek a színészek egyikével, és nagyon sok remek színész van ebben a filmben."

Janson életre keltéséről
A Tűzpróba előkészületei során Aiden beszélt arról a rendezővel, Wes Ballal, hogy mennyire rejtélyesen közelítsen meg egy Jansonhoz hasonló karaktert, akinek igen kétségesek a szándékai. " Leginkább kedvességgel kezdünk, tudod? Elsőnek okot kell adni a gyerekeknek, hogy bízzanak benned." - mondja Gillen. -"Próbálod lazán venni azokat a dolgokat, amiket mondasz, hogy az emberek elhiggyék, hogy az vagy, akinek mondod magad, de mindig maradnak kérdéseik arról, hogy ki vagy, és hogy mit súgnak számukra az ösztöneik. Mindig is szerettem ilyen karaktereket játszani. Úgy hiszem, ha sok ilyen karakter játszik az ember, akkor az emberek egy idő után már mindig számítani fognak arra, hogy mire készülsz, így nem nagyon szeretném átadni nekik a játékot."

Janson ruhái szintén fontos jelentőséggel bírnak a karakter szempontjából. Mikor a jelmeztervezővel beszélgettünk, akkor kiemelte számunkra, hogy Janson ruháinak kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy kétes szándékait ne tegyék annyira nyilvánvalóvá a ruháin keresztül. Mikor Janson kihallgatja Thomast, akkor egy fehéres felsőt visel, mikor később látjuk egy jelenetben, akkor pedig már egy fekete kabátot is ráadtak, ami már a "gonosz" előjeleként értelmezhető. Úgy tűnhet, hogy az a kabát bőrből van, de igazából bevont szövetből készült, és ez egy olyan izgalmas részlet, ami Janson valós személyére utalhat. "Hát igen, bőrnek néz ki, de nem az." - nevet Gillen. -"Ő egy szemét alak. El is akartam rakni azt a kabátot. Mindez kis dolog, mégsem viseltem azt a kabátot a korábbi jelenetben, mert akkor jó benyomást akartam tenni Thomasra. Ez egy hosszú, fekete kabát, de nem viseltem folyamatosan."

2 megjegyzés:

  1. Jaaaj, ezek az ilyen cikkek annyira jók. :)
    Különösen bírom, amikor olyan jelentőségük van a ruháknak, annak színének, ahogyan itt is elmondja Gillen. Csak kár, hogy azok, akik nem olvasnak ilyen cikkeket, erre nem jönnek rá, mert nekem a gonoszság nem az általa viselt ruhához kötődik. De azért izgi :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk én se gondoltam volna, hogy a ruháknak ilyen nagy szerepe van, pedig azért van benne valami igazság. A ruha sok mindent elárul magáról az emberről, arról, hogy milyen személyiség. :)
      Szerintem is érdekes volt. :)

      Törlés