2015. augusztus 26., szerda

Tűzpróba újraolvasás 5. nap


Most érkezett el az újraolvasás kezdetének ideje, és remélem minél többen tartatok velünk, hisz azért a film előtt még egyszer nem árt egy újraolvasás. A korábbi napok újraolvasási anyagait ITT tudjátok visszaolvasni.

Figyelem! Az újraolvasós bejegyzések természetesen SPOILER-esek lehetnek azoknak, akik még nem olvasták ezelőtt a könyvet!

ÚJRAOLVASÁS 5. NAP: 26. fejezettől-29. fejezetig (172.-201. oldal)

Tartalom: Jorge nem egyedül érkezett, hanem egy egész csapatnyi Buggyant tartott vele, így a fiúk csapdába kerültek. Minho és Jorge összevesznek, de mielőtt jobban eldurvulna a helyzet Thomas alkut köt a Buggyantak vezetőjével. Megígéri neki, hogy ha segítenek nekik eljutni a céljukhoz, akkor ők is kaphatnak majd az ellenszerből, amit a VESZETT odaígért nekik a sikeres próba után. Jorge belemegy az alkuba, és ő és Brenda lesznek a fiúk kísérői. Megetetik őket, de aztán váratlanul rájuk omlik a helyiség, és a csapat ketté szakad. Thomas és Brenda maradnak kettesben.

Idézetek:

Thomas felajánlja az alkut Jorge-nak:

"- Ha ti... segítetek nekünk... Úgy értem, ha ti, esetleg csak egy páran közületek, velünk jöttök, és segítetek eljutni a biztonságos menedékbe...
- Igen?
- Akkor lehet, hogy ti is biztonságban lesztek... - Thomas egész idő alatt erre készült, erre építette az egész beszédét. Azt tervezte, hogy ugyanazt teszi Jorgéval, amit a Patkányember tett velük: felébreszti benne a reményt, motivációt ad neki. - Azt mondták nekünk, hogy mi is elkaptuk a Kitörést. És ha eljutunk a menedékbe, akkor megkapjuk a kezelést. Azt mondták, kezükben az ellenszer. Ha ti segítetek nekünk eljutni oda, talán ti is megkapjátok." (182. oldal)



Jorge elmagyarázza Thomasnak a Kitörés fázisait:

"- A Kitörésnek vannak fázisai, muchacho. Ebben a városban mindenki fertőzött, és kicsit sem döbbentett meg a hír, hogy a pisis barátaiddal ti is azok vagytok. Aki olyan, mint én, még a kezdeti stádiumban van, az még csak névleg számít Buggyantnak. Csak pár hete kaptam el, a karantén ellenőrzési pontján mutatták ki, hogy pozitív vagyok. A kormányzat keményen azon ügyködik, hogy távol tartsa egymástól a betegeket és az egészségeseket. Persze hiába. Láttam, amint az egész világom összedől, és megy a búsba. Ideküldtek. Megharcoltunk ezért az épületért egy maroknyi más újonccal együtt.
[.....]
- A barátaim, akik kint várnak felfegyverkezve, ugyanabban a cipőben járnak, mint én. De ha bemész a városba, és szépen sétálgatsz kicsit az utcákon, megláthatod, idővel mi történik. Megláthatod a különböző stádiumokat, hogy mi van akkor, ha túllépsz az elborult állapoton, bár azután már vélhetőleg nem élsz olyan sokáig, hogy emlékezz. És nincs bódítószerünk itt a városban. Az Áldás. Nincs belőle." (184. oldal)


Thomas elsőnek pillantja meg Brenda-t:

"De az egyik lány, egy csinos, idősebb tinédzser, hosszú, meglepően ápolt hajjal, a szemét forgatta és úgy rázta meg a fejét, mint aki szerint tök idióták ezek a beszólások. Thomas azon kapta magát, hogy abban reménykedik, ő a Brenda nevű lány, akiről Jorge beszélt." (191.-192.oldal)

Thomas és Brenda első beszélgetése:

"Brenda váratlanul Thomas elé lépett. Arca alig pár centire állapodott meg a fiúétól. Olyan sötét szeme volt, hogy mellette a szeme fehérje szinte világított.
- Te vagy a főnök? Thomas megrázta a fejét.

- Nem, az a srác az, akit megkarcoltál a késeddel.
Brenda Minhóra nézett, aztán vissza megint Thomasra. Vigyorgott.
- Hát, elég nagy hülyeség. Tudom, hogy én vagyok az őrület határán, de én téged választottalak volna meg. Te olyan vezetőtípusnak tűnsz.
- Hm, köszi. - Thomas érezte, hogy zavarba jön, aztán eszébe jutott Minho tetoválása.
Rögtön utána meg az övé, mely szerint neki meg kell halnia. Kereste a szavakat, hogy elterelje a figyelmet hirtelen hangulatváltozásáról.
- Én meg, húú, téged választottalak volna Jorge helyett.
A lány előrehajolt és arcon csókolta Thomast.
- Édes vagy. Tényleg remélem, nem az lesz a vége, hogy meg kell ölnünk téged. " (195.-196. oldal)

Brenda a világ pusztulásáról mesél Thomasnak:
"- Nincs sok mesélnivaló. Jó rég történt. A napkitörések teljesen váratlanul jöttek, nem lehetett előre megjósolni őket, és mire a tudósok bárkit is figyelmeztetni tudtak volna, már túl késő volt. Eltörölték a bolygó lakosságának nagyjából a felét. Minden és mindenki elpusztult az Egyenlítő környéki területeken. És megváltoztatták a klímát mindenhol másutt. A túlélők összegyűltek, egyes kormányzatok egyesítették erőiket. Nem sokkal később felfedezték, hogy valamelyik járványellenőrző-ponton elszabadult egy undok vírus. Már a kezdet kezdetén a Kitörés nevet adták neki. " (200. oldal)

Fanartok:

Jorge 

Brenda

3 megjegyzés:

  1. Brendához hogy kerül pisztoly? O.o Egyébként ma van Dylan szülinapja, szóval Boldog szülinapot neki! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez egy jó kérdés. :)
      Nem volt nála? Vagy lehet, hogy később lesz a harmadik részben? Nem rémlik minden egyes részlet, amiben szerepelt, így nem tudnám biztosan megmondani. Amúgy ez csak egy rajongói alkotás, az a bizonyos illető így képzelte el őt, harcos "amazonként". :)
      Mert azért tudjuk, hogy Brenda nem ilyen menő a könyvekben, legalábbis szerintem. :)

      Törlés
  2. Boldog szülinapot Dylan-nek!! :)

    VálaszTörlés