2015. augusztus 21., péntek

Wes Ball Slashfilm interjú 2. rész


A tegnapi Wes Ball interjú 2. része következik. Ha netán lemaradtatok volna az első részről, ITT olvashatjátok el. :)


A producer elmondta, hogy néhány új karaktert előre hoztok a harmadik könyvből.
Igen.

Elmondod nekünk, hogy milyen kis rejtett utalások lesznek a harmadik részből?
Szeretnénk belőlük párat. Nem akarok sokat elárulni abból, amit jelenleg csinálunk, és ahogy elképzeltük az egészet. A legelsőt csináljuk jelenleg ezek közül, ez szerencsére működik, vagyis jöhet a többi is. Nem könnyű csak a második könyvet venni és abból egy tökéletes adaptációt csinálni. Ez így nem működne. Szóval úgy állunk neki, hogy vesszük az összes maradék történetet, a sztori összes további részét és mindezt két filmben csináljuk meg. Ennek következtében néhány dolgot a harmadik könyvből bele kellett raknunk a második filmbe, és néhány dolgot a második könyvből áttolni a harmadik filmre. Mindezt pedig úgy csináljuk meg, hogy egy egyenes és érthető történet vonalat építsünk ki, ami a végső nagy fináléban fog remélhetőleg kiteljesedni.
Ilyen módon álltunk hozzá a dolgokhoz, épp ezért néhány karaktert előre kellett hoznunk olyan történetszálakkal együtt, amik csak a harmadik könyv végén jönnek be a képbe. Most hozzuk be őket, de nagyobb jelentőséget csak később kapnak. Az egész így egy nagy egésznek fog érződni, ugye érted? Nagyon nehéz volt megtalálni az egyensúlyt, mert a rajongók is nagyon fontosak számunkra, és nem akarunk nekik csalódást okozni. Mégis, ahogy az első film esetében is, néha kellenek az átírások és a kisebb változtatások, hogy egy jó film kerekedjen a sztoriból. Ez a legfőbb célunk.

Ugyanennyire sietni fogtok majd a folytatással is, ha lesz?
Fogalmam sincs, nem tudom. Mármint nem is biztos, hogy én fogom azt is csinálni. Sok mindentől függ. Most csak a második filmre koncentrálok és a lehető legjobb módon szeretném elkészíteni. Nyilvánvaló, hogy van egy elképzelésünk arról, hogy fog végződni, és hogy milyen végkifejlet felé irányul majd. Egy világos és érthető történet vázlatunk van a jövőbeli filmre. De nem tudhatom, hogy mit tartogat számunkra a jövő, tudod? Most még nem rajtam múlik a dolog.

Igen. De most is olyan jó menetrended volt. Szerinted ez segítette a munkádat?
Nem, nem segített. Mindig több idő kellene. Még ha a világ összes ideje a rendelkezésedre állna, akkor is többet szeretnél. A filmek készítése magába foglalja a forgatókönyv elkészítését, az előkészületeket, a forgatási helyszínek felkészítését. Mikor forgatsz, akkor valóra kell váltanod az elképzeléseket, le kell forgatnod a jeleneteket és el kell mesélned egy történetet. Mikor a helyszínen próbálod kitalálni, hogy mi hogy legyen, az szintén csak lelassítja a dolgokat. Mindig képben kell lenned, és épp ezért lesz ez olyan izgalmas és kihívásokkal teli egyszerre. Minél több az időnk egy film elkészítésére, annál jobb. Bármelyik rendező ezt mondaná. Eszerint tesszük a dolgunkat. Megtesszük, ami tőlünk telik.

Az utolsó színész, akivel beszélgettünk Rosa Salazar volt. Nagyon különlegesnek tűnik ő is, és a karaktere, Brenda is.
Nagyszerű lány.

Milyen ő?
Nagyon izgalmas lesz. Nyilvánvaló, hogy rövid lesz a haja hosszú helyett. Nagy dráma volt ebből. Számomra nagyon fontos volt, hogy ne még egy Kaya-t keressünk. Kellett valaki, aki különbözik tőle, valaki, aki más. Egy olyan színésznőt kerestünk, aki valami mást hoz, aki új energiát hoz ebbe az egészbe. Egyszerre menő és aranyos a rövid haja. A karakter egy csapatnyi vadember között élt, olyan ő, mint egy igaz túlélő abban az elhagyatott, romos házban. Olyan ez a hely, mint valami kalóz öböl a Föld legmélyén.
Mindenki szeretni fogja őt. Szerintem már mindenkinek sikerült túltennie magát a hosszú haj drámán, és bele fognak szeretni ebbe a lányba, úgy, ahogy Thomas tette. Kemény és találékony, a zord külső ellenére érzékeny belsővel, és épp ezért lehet őt szeretni. Nagyszerű lesz. Alig várom, hogy az emberek meglássák a világnak ezt az oldalát. Remek lesz.

Milyen lesz a dinamika közte, Teresa és Thomas között? Mivel úgy tudjuk, hogy Teresa is a csapattal marad. Nem fog elszakadni tőlük. Ez az egyik változtatás a könyvhöz képest?
Igen, ez az egyik kis változtatás. Hasonló lesz a dinamika, de azért Teresa és Thomas közt egy igen különleges kapocs van. Aztán képbe kerül egy harmadik személy. Nem egy megszokott szerelmi háromszög ez. De a hasonlóságok azért ott vannak. Ott lesz ez a kis valami, amit nem is tudom, hogy minek nevezzek. Talán versengésnek? De sosem fognak egymásnak esni és nem is erre fogjuk helyezni a hangsúlyt.
Ez még mindig egy kalandfilm, ami egy olyan családról szól, akiknek össze kell fogniuk, csinálni kell a dolgukat, nehéz döntéseket kell hozniuk, hogy azokká az emberekké válhassanak, akikké válniuk kell - jókká vagy rosszakká. Igaz, hogy Teresa többet szerepel majd a filmben, mint a könyvben, de ennek ellenére ugyanazokon a dolgokon megy majd keresztül. És néhány nagyobb fordulat ezek közül  igazán fontos lesz. Mindent kihozunk ebből, amit csak lehet.

Mi volt az a Tűzpróbában, amit a leginkább meg akartál csinálni a filmben? Volt-e ilyen jelenet, egy karakter fordulat vagy bármi más?
Sok ilyen dolog van. Az egyik a színvilág. Ez egy teljesen más világ, egy teljesen más film és ez jó. Egy folytatás, ami nem lesz az elsőnek a másolata. Ez egy teljesen más világ. Az előző film utolsó jelenetével fogjuk folytatni. Tényleg látni lehet majd a világot, amiben élnek. Más lesz a színvilág, más lesz a textúra. A világ által nyújtotta valóság is más lesz.
Ezen felül, ami szintén jó volt, hogy ismét a remek szereplőgárdával dolgozhattam. Folytatjuk a karakterek történetét, amit az első filmben elkezdtünk, így egy egyenes történetszálat létrehozva. Arra törekedtünk, hogy ezt vigyük véghez. Teljesen más filmnek tűnik, mégis ugyanazzal a színészekkel készítettem el, akikkel korábban elkezdtem. Tovább fogjuk mélyíteni a világot és a karaktereket magukat is. Szörnyű helyekre küldjük őket és kihozzuk belőlük a legtöbbet. Talán emiatt vagyok a leginkább izgatott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése