2015. augusztus 14., péntek

Tűzpróba újraolvasás 1. nap


Most érkezett el az újraolvasás kezdetének ideje, és remélem minél többen tartatok velünk, hisz azért a film előtt még egyszer nem árt egy újraolvasás. Korábban ITT már írtunk az újraolvasás menetéről és tudnivalóiról, így ezt nem szándékozom még egyszer leírni. Nincs itt több mellébeszélés, induljon az első nap. :)

Figyelem! Az újraolvasós bejegyzések természetesen SPOILER-esek lehetnek azoknak, akik még nem olvasták ezelőtt a könyvet!

ÚJRAOLVASÁS 1. NAP: 1. fejezettől-6. fejezetig (7.-42. oldal)

Tartalom: Thomas másnap tér magához a menedékhelyen, Teresa-t elkülönítik a fiuktól. Aztán Teresa eltűnik Thomas fejéből és a fiúkat megtámadja egy csapat Buggyant. Előlük menekülvén megtalálják a fellógatott holttestét azoknak, akik megmentették őket az útvesztőből. Thomas Teresa keresésére indul, de helyette Arist találják meg, aki beszámol nekik arról, hogy ő a B csoportból érkezett. Megosztja velük a B csoport történetét röviden, majd pedig rájönnek, hogy mindenki kapott egy tetoválást a nyakrésze fölé, mely a csoportban való helyzetükre utal. Thomas tetoválása mindenki számára a legmegdöbbentőbb.

Idézetek:

Mikor megjelennek a Buggyantak:
"Kint egy férfi állt, véres kézzel markolva az ablakrácsot. Véreres, tágra nyílt szemében az őrület tombolt, vékony, napégette arcán friss és régi sebhelyek. Haja nem volt, csak valami moszatszerűségre emlékeztető, dögletes, zöld pamacsok éktelenkedtek a koponyáján. Jobb arcán egy ijesztő, mély vágás húzódott végig: a gennyedző nyílt seben keresztül Thomas látta a férfi fogsorát. Álláról rózsaszínű nyálfonalak lengedeztek.
- Buggyant vagyok! - üvöltötte az ijesztő figura. - Egy rohadt Buggyant vagyok!
Aztán már csak ugyanazt a két szót ismételgette szünet nélkül visítvarikoltva, hogy csak úgy röpködtek körülötte a nyálcseppek:
- Öljetek meg! Öljetek meg!" (14. oldal)

Mikor a fiúk megtalálják a fellógatott holttesteket:
"A hatalmas teremben végig emberek lógtak le a mennyezetről - legalább egy tucat. Mindannyian a nyakuknál fogva felakasztva; a kötelek megcsavarodva vágódtak bele lilásra színeződött, felpüffedt húsukba. A merev testek finoman lengedeztek előre-hátra, a vértelen fehér ajkak közül rózsaszín nyelvek lógtak ki. Mindegyiknek nyitva volt a szeme, de tekintetüket már kérlelhetetlenül bevonta a halál máza. A kinézetük alapján már jó pár órája ott lehettek. A ruhájuk, meg egyik másiknak az arca is ismerősnek tűnt. Thomas letaglózva rogyott térdre. Ő ismerte ezeket a halott embereket. Ők mentették meg a tisztársakat. Épp egy nappal ezelőtt." (21. oldal)

Teresa szobájának ajtaján az alábbi feliratot látják meg:

"Teresa Agnes. A csoport. A1-es alany. 
Az Áruló." (24. oldal)


Miután találkoznak Arissal, kiderül, hogy a fiú honnan származik:
"- Honnan mentettek ki? - firtatta Thomas.
Ez egyre furcsább volt. Nagyon-nagyon furcsa. Aris lesütötte a szemét, a padlót nézte, a válla ernyedten előreesett. Olyan szerencsétlenül festett most, mint akin szörnyűséges emlékek hulláma söpört éppen át.
Felsóhajtott, aztán végül Thomasra nézett.
- Az Útvesztőből, haver, az Útvesztőből." (28.oldal)

Aris röviden elmeséli a B csoport történetét:
"Newt felsóhajtott és Arisra pillantott.
- Van némi igazság abban, amit mond. Csak mondd el nekünk, hogy értetted azt, hogy a vacadék Útvesztőből jöttél. Ez az a hely, ahonnan mi szabadultunk ki, és mi nyilvánvalóan nem találkoztunk veled ott.
Aris megdörzsölte a szemét, aztán egyenesen Newt szemébe nézett.
- Jól van, akkor figyeljetek! Engem behajítottak abba az óriási labirintusba, aminek hatalmas kőfalai vannak, de előtte még kitörölték a memóriám. Semmire sem emlékeztem a korábbi életemből. Csak annyit tudtam, hogy hívnak. Egy csapat lánnyal éltem ott. Úgy ötvenen lehettek, és én voltam az egyedüli fiú. Néhány napja sikerült elmenekülnünk onnan. Azok az emberek, akik segítettek nekünk, pár napig még egy bazi nagy tornateremben tartottak minket, aztán tegnap este engem átköltöztettek ide - de senki sem magyarázott meg semmit. Mi ez az egész, hogy ti is egy útvesztőből szabadultatok?" (34. oldal)

Aris tetoválása:

"A VESZETT tulajdona. B csoport. B1-es alany. 
A Szövetséges." (40. oldal)


Minho tetoválása:

"A VESZETT tulajdona. A csoport. A7-es alany. 
A Vezér." (41. oldal)


Newt tetoválása:
"- Mi van az enyémen? - kérdezte Newt.
Thomas félrehúzta a gallért az írásról, és közel hajolt, hogy ki tudja olvasni a bőrébe égetett betűket:
- Te vagy az A5-ÖS alany, és úgy hívnak: A Ragasztó.
Newt megütközve pillantott rá.
- A Ragasztó?
Thomas elengedte társa pizsamakabátját, és hátralépett.
- Ja. Biztos, mert olyan vagy, mint valami ragasztó, mivel összetartasz minket." (42. oldal)

Thomas tetoválása:
"- Te vagy az A2-es alany - felelte Newt, majd lesütötte a szemét.
- Éééés? - sürgette Thomas.
Newt vacillált. Végül válaszolt, de nem nézett rá.
- Nem neveznek semminek. Csak azt írják, hogy... hogy „meggyilkolandó a B csoport által”." (42. oldal)

Fanartok:


15 megjegyzés:

  1. Valahogy az első kép jobban tetszik. :D Én is szeretnék WCKD feliratos pólót! :)

    VálaszTörlés
  2. Én most olvasom először nagyon tetszik :) tartani sajnos nem tudom az itt lévő időpontot mert ma is elolvastam kb 110-130 oldalt mert nem tudtam egyszerűen letenni. Nagyon tetszik sokkal jobb mint az első. Kíváncsi vagyok ki vagy kik lesznek a "VESZETT" csoport vezetői és mi a céljuk. És imádom az oldalt,! így tovább :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem baj, ha nem tartod az itteni időpontokat. :) Nyugodtan olvass a saját tempódban és majd később visszanézel ide. :)
      Igazából haladhattunk volna nagyobb léptekben is, csak gondolnom kellett azokra is, akiknek nincs annyi szabadidejük olvasni. Ezért bontottam szét a könyvet kisebb részekre.

      Törlés
  3. Aris történetét, mármint ahogy elmesélte hogy hogyan került ő is egy útvesztőbe nagyon szerettem az egyik kedvenc részem a könyvben, bár nem emlékszem illetve nem tudom a könyvben benne van-e h a B csoport pontosan hogyan szabadult ki, remélem ezt a filmben valahogy "elmondják/megmutatják nekünk".
    A buggyantak és a fellógatott testek ábrázolása a könyvben elég nyomasztó volt. Persze nem is vártam mást,de néha már-már túlzásnak éreztem.
    A különböző tetoválás feliratok pedig tényleg nagyon találó volt, tetszett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bár ez nem idetartozik,de Cassievel mi van? Régen "láttam" :(

      Törlés
    2. Nyugi, még él. :D
      Amúgy semmi extra, csak épp mostanában nagyon elfoglalt és fáradt, így nem nagyon vesz részt az oldal szerkesztésében. Mellesleg nincs is olyan sok anyag, (sajnos), hogy ne bírnám egyedül, így nem is nyaggatom annyira.
      Amúgy esti műszakban dolgozik 10-12 órákat, nappal pedig alszik és egyéb dolgai mellett az oldalra nem nagyon már ideje és energiája. De legkésőbb szeptembertől, ahogy elkezdődik az egyetem, szerintem már ő is visszatér, ha nem korábban. :)

      Azért megmondom neki, hogy hiányoltad. :)

      Törlés
    3. Szia Máté!

      Nagyon aranyos vagy, hogy érdeklődsz utánam. :) Nővérem válasza helytálló, én sem válaszolhattam volna meg jobban. Talán még azzal kiegészíteném, hogy a Tűzpróbával kapcsolatban tényleg iszonyú kevés új anyag jön ki, ami miatt nekünk kevés munkánk akad és ami -így lassan egy hónappal a film premierje előtt - elég lelombozó.
      Mindenesetre a film premierjén természetesen jelen leszek és írok majd véleményt is ide. Addig is, amikor csak tudok, foglalkozom az oldallal és az oldal rajongóival, mert ugyanúgy szeretem Az Útvesztőt és mindent ami vele kapcsolatos, mint eddig. :)

      Még egyszer köszönöm az érdeklődést, rettentően jól esett. :))

      Szép napot. :*

      Cassie

      Törlés
    4. Azért döbbenet, hogy ennyire nincsenek anyagok a Tűzpróba kapcsán. Már én is kérdezni akartam, hogy alig egy hónappal a film előtt ennyire nincs semmi, vagy csak nincs meg az a lelkesedés és tűz a projekt kapcsán, mint korábban? De látom az újraolvasást és tudom, mennyi meló fekszik egy ilyen bejegyzésben, szóval a második feltételezés kilőve...

      Azért hajrá Nektek :)

      Törlés
    5. Köszi. :)
      Igen, sajnos ennyire nincs anyag. A napokban adtak ki néhány írott interjút, de ezeket még nem dolgoztuk fel, hamarosan viszont kikerülnek az oldalra. Ezen kívül viszont nem nagyon van mit kirakni.
      És ez nekünk a legrosszabb.

      Törlés
    6. Jó, hát az interjúk azért aranyat érnek :)

      Törlés
    7. Tényleg aranyat érnek, kivéve, ha ugyanazt mondják el mindegyikben. :)
      Amúgy meg azokkal van a legtöbb munka, így gyakran nehéz rávenni magam a fordításra, de azért minden tőlem telhetőt megteszek. :)

      Törlés
    8. Anna: :D köszi hogy szóltál Cassienek :)
      Cassie: Köszi,hogy írtál, te is aranyos vagy ! :) Sajnálom hogy ennyi dolgod van mostanában :( Azért én örlök (bocsi,rossz a gépem,néhány karaktert nem tudok használni ) h felbukkantál :)

      Tényleg nagyon durva h ennyire nincs anyag :( Nem tudom miért nem nyomják meg egy kicsit a marketinget...

      Törlés
    9. Szerencsére most kijött néhány interjú, így ezeket kezdtük el fordítani. Folyamatosan érkeznek majd a napokban. :)

      Törlés
  4. Hali! Nem mostani már ez az egész, de remélem így 2023-ba is figyelitek.. Kérdésem lenne, hogy ugye Thomas az A2-es meggyilkolandó a B csoport által. Sajnos könyvet sehol nem tudok beszerezni, de érdekelne, hogy miért is van ez így…

    VálaszTörlés