2015. augusztus 20., csütörtök

Wes Ball Slashfilm interjú 1. rész


A Tűzpróba forgatásán járva a Slashfilm oldal egyik újságírója is készíthetett interjút a Tűzpróba film rendezőjével, Wes Ballal még tavaly télen. Mivel ez egy igen hosszú interjú, így két részletbe szedve érkezik. Következzen az első fele. :)
Ui: Ugyanez az interjú teljes terjedelmében megjelent a Screenrant oldalon is.


Mondasz nekünk néhány szót a folytatás "kinézetéről"? Olyan gyönyörű volt, ahogy a fények a háttérből kiragyogtak és lassan tűntek elő a levegőből.
Nem akarok túl lelkesnek tűnni. Valami olyasmit szeretnék készíteni, ami egyszerre izgalmas és ijesztő és valamilyen szinten izgató is. És hogy mindez illjen a film alapvető hangulatába. Szeretném, ha ez egy kicsit felnőttesebb és komolyabb lenne, ha egy kicsit sikerülne felnőnie ezeknek a karaktereknek. Alapvetően ebbe az irányba mozdultunk el. Olyat alkottunk meg, amit remélhetőleg korábban még nem láthattunk. Ez a kihívás igazából. Olyat alkotni, ami új és más.

Mennyiben változtak meg a dolgok a folytatásra? Milyen volt együtt dolgozni a régi szereplőgárdával, miközben néhány új színész is csatlakozott?
Őszintén, nem sok minden változott. Minden olyan volt, mint régen. Mintha csak nemrég fejeztük volna be az első részt. Újra belevetettük magunkat a dolgokba. Csak néhány hónappal ezelőtt fejeztük be az első film promóciós eseményeit, vagyis nem sok minden változott. Csak a film hangulata lett más. Másak a helyszínek, ez egyértelmű. Más a hely, ahol forgatunk. Igazán üdítő volt, csak kinyújtóztatni a lábaimat és elkészíteni egy új történetet ugyanazokkal a színészekkel és ugyanabból a könyvből. Nagyon, de nagyon remek volt.

Milyen érzés volt olyan színészeket bevonni a munkába, mint Giancarlo Esposito vagy épp Alan Tudyk? Ez mennyiben fokozza és erősíti a munkádat?
Hát, mindez remek számomra, hisz ebben a filmben már több lesz a felnőtt. És nem is mindegyik gonosz ezek közül. Lesznek olyanok, akik tényleg segítenek. Azért mert ők is benne vannak, sokkal inkább érzem ezt egy felnőtt filmnek, mint gyerekfilmnek. Egyre inkább komolyabb és érettebb lesz a történet. Öröm volt látni, ahogy ezek a színészek bekerülnek a filmbe és nézni, ahogy végzik a munkájukat. Ismét nagy szerencsénk volt, hogy ilyen remek színészeket találtunk.

Mit tudsz nekünk mondani az új szörnyekről? Hallottunk már pár dolgot a Buggyantakról. De mi van az Ezüst Golyóval és a Fény Szörnnyel?
Hát, majd meglátjuk. De bármire lehet esély. De igen, a Buggyantak lesznek ebben a filmben a "fő szörnyek". És olyan cuccaink is vannak, amiket alapvetően a Siratók inspiráltak. Ismerjük azokat is, amiket James alkotott meg és próbáljuk ezeket is belerakni. Majd meglátjuk, hogy alakul. Nagy részüket bele fogjuk rakni. A legtöbb részekből épül fel és valós dolog lesz, de lesznek olyanok is, amiket nem lehet a valóságban megépíteni.

A rajzaid alapján fogod őket életre kelteni?
Tulajdonképpen igen. Rengeteg remek rajzom van. Sok rajzunk és munkánk van, amelyek mutatják, hogy milyen irányba kell mennünk. Ezek a saját ötleteiket viszik bele a miénkbe. Jó kis munka lesz ez. Alig várom, hogy ehhez a részhez érjünk.

Érzel bármi nyomást magadon a folytatás miatti magasabb elvárások folytán?
Nem igazán. Ugyanezt éreztem az előző esetében is. Mindig ugyanezt érzem, mikor filmet kell készítenem. Egy kis nyomás csakis azért van rajtam, mert ilyen gyorsan kell elkészítenünk a második filmet. Mint már mondtam, nemrég fejeztük be az elsőt és máris beleugrottunk a másodikba. Ez az egyetlen dolog. De remek csapat van körülöttünk és egy nagyszerű szereplőgárda. Vagyis összekapjuk magunkat, koncentrálunk és a lehető legjobb filmet készítjük el.

Milyen volt számodra, hogy most két nagyobb helyszínen fogtok forgatni és még ki tudja hány kisebb helyszín van azokon belül?
Ez igen érdekes. Az előző filmnél egy nagy forgatási helyszín volt. És azon belül volt több kisebb helyszín, például az egyik a Tisztás. És tudod, a fő tábor is minden egyes nap ott volt. De szeretem ezeket a helyeket, remek kis helyszínek. Jó volt minden nap kimenni ezekre az őrült helyekre, mint mondjuk az elhagyatott pláza, az elhagyatott sínpálya vagy épp ez a kúria, amiben két napja vagyunk. Vagy az elvezető csatorna az egyik nap.
Őrület, hogy milyen sok különféle helyszín van... ezek tökéletesen beleillenek az "utazó filmek" hangulatába, ebbe az epikus kalandba, amiben a karaktereknek részük lesz. Csak a stábnak okoz nehézséget, hogy folyamatosan úton vagyunk. Továbbá az is nehéz egy kicsit, hogy minden nap külön meg kell találni újra, hogy hol fogsz forgatni. Épp emiatt észnél kell lenni, de minden nagyszerűen fog kinézni. Vizuálisan mindez remekül és mégis újszerűen fog kinézni, és éppen ott folytatódik, ahol az előző rész vége abbamaradt, onnan veszi fel a történet fonalát. Ettől valóságosnak, hihetőnek és egésznek fog tűnni. Meglátjuk mi lesz. Nagyon izgatott vagyok, hogy mit tudunk itt elérni.

Remek. Úgy tűnik a szereplőgárda összeszokott. Úgy tűnik jól szórakoznak együtt. Kellett bármikor is...?
És ez még csak az utóbbi. Még az új színészek ellenére is, a dinamika köztük a régi, tudod?

Kellett bármikor is olyat mondanod nekik munka közben, hogy "Hé, srácok, fejezzétek be. Nem viccelek.!"?
Néha. Ez az egyetlen dolog, ami most más. Néha kellett ilyet mondanom, hogy "Srácok, nem lehetne hogy egy kicsit jobban koncentráljatok?". Nagyon könnyen elvesztik a fonalat és bohóckodni kezdenek, de csak azért, mert olyan jó barátok lettek. Mégis a legelkötelezettebb emberek, akikkel csak találkoztam. Minden rendben működik, de azért néha emlékeztetnem kell őket.


*Az interjú 2. része holnap érkezik.

3 megjegyzés:

  1. Mit értenek Fény Szörny alatt? :O
    Mondjuk ha tippelnem kellene, akkor a szupervihar alatti villámlás jut eszembe, de ház meg meg villámlás, azt vizuálisan nyilván nem túl egyedi megoldani.
    Vagy nagyon kiesett a fejemből valami?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azok a villogó égőkkel teli szörnyek a könyv végén. Hirtelen nem jutott eszembe, hogy volt a hivatalos magyar fordítása, így csak "nyers fordítást" kapott az a kifejezés.

      Törlés
    2. Jajaja, köszi! Megvan! :)

      Törlés