2015. szeptember 12., szombat

Katherine McNamara Hypeable interjú


Előkerült egy rövid Katherine interjú, melyben a Tűzpróbából és benne játszott karakteréről, Sonjáról beszél egy kicsit. Hozom is a fordítást.


Sonya karakterének életre keltéséről (James Dashner Tűzpróba című könyvéből)
"A leginkább idegőrlőbb dolog az, mikor egy olyan karaktert keltesz életre, aki egy ennyire szeretett könyvsorozat részét képezi, és igen szerencsés vagyok, hogy két ilyen nagy francise részese is lehetek." - mondja McNamara. [Megjegyzés: Cassandra Clare A Végzet Ereklyéi könyvsorozatból készült tévésorozat főszerepében, Clary-ként láthatjuk majd Katherine-t 2016 elején.]
"Sonya karaktere a film vége felé lép képbe." -folytatja. - "Nyitott kérdés marad a karakter, ami jó dolog. A karakter hű marad a könyves karakterhez a személyiségét, a harciasságát, a fényét és a lázadó voltát tekintve."
De miért vállalta el McNamara ezt a szerepet? "Ez az első harcias lány szerep, akit alakítok." - mondja. - "Igazán sokkoló volt. Eddig mindig a suli legnépszerűbb lányát vagy a szomszéd lányt játszottam. És aztán itt van ez a karakter, aki egy poszt-apokaliptikus világban él, aki nemrég szökött meg egy helyről, ahol gyakorlatilag kísérleti patkányként kezelték, ami igazán ijesztő lehetett. Oh, és mindössze csak 17 éves."


Arról, hogy saját maga mit tett hozzá a Tűzpróba filmhez
"Wes Ball, a rendező, a producerek és mindenki más is együtt volt benne a csapatban, nagyon nyitottan álltunk hozzá a történet életre keltéséhez. Volt egy csapat minden annak szokásos megjelenési formájával és szükséges kapcsolati rendszerével, ami mind megjelent a vásznon, és ez szerintem igazán egyedi Az Útvesztő sorozatban. A karakterek közötti kapcsolatok és a dinamika, amit a filmben látni lehet mind valós. Mind természetes és sokszor volt olyan, hogy azt se tudtuk, hogy vesz minket a kamera, mikor éppen lekaptak minket. Szerintem ez a legjobb a filmben."
De nem csak ezen a téren tehették bele a színészek a saját ötleteiket. McNamara például saját maga választhatta ki a ruháit. "Egy halom ruha, kabát és cipő volt kirakva a földre." - emlékszik vissza. - "Aztán az öltöztető bejött és csak annyit mondott, hogy "Akkor játsszunk!". És így tettünk. Kialakítottuk együtt ezt a csodás külsőt Sonyának, ami egyszerre lett menő és divatos. Alig várom már, hogy ugyanezt viselhessem majd a harmadik filmben, ha az is elkészül."

A Tűzpróba filmről, mint adaptációról
"Remek érzés látni, ahogy életre kelnek ezek a filmek." - mondja McNamara. - "Mikor olvasod a könyvet, akkor rengeteg minden történik benne, sok az akció, és Wes tökéletesen meg tudta mindezt ragadni a filmvásznon. Ott van egy egyensúly az akció és aközött, hogy ezek a gyerekek próbálnak túlélni egy szörnyű világban, amibe belekerültek. Mindez nagyon fontos a filmhez, az egyik legfontosabb részét képezi."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése