2015. május 27., szerda

EW elemző cikke a Tűzpróba első előzetesről (2. rész)


A tegnapi elemző cikk folytatása következik. :)
Ha lemaradtatok volna az első részről, ITT olvashatjátok el.


A Tisztársak rájönnek, hogy nem csak az övék volt az egyetlen útvesztő, hogy rajtuk kívül voltak más túlélők is. Míg az első filmben Teresa volt az egyetlen lány köztük, megtudják, hogy a B csoport éppen a sajátjuk ellentéte volt, csupa lányokkal. Csak nagyon kevés ideig látjuk őket az előzetes végén. És habár maszkot viselnek, mégis látszik Katherine McNamara Sonjaként és Nathalie Emmanuel Harrietként.


A másik csakis lányok alkotta csapatba ugyanúgy érkezett egy kakukktojás Teresa-hoz hasonlóan, egy egyedüli fiú, Aris, (akit Jacob Lofland játszik) akit egy rövid ideig szintén láthatunk a VESZETT létesítményében. Aris fontos szereplő Dashner könyveiben, de Wes mégis csavart egyet a karakterén, így a könyv olvasói egy kissé másmilyen Arissal találkozhatnak a filmben.

"Aris a könyvben nagyon hasonló karakter, mint Thomas, tulajdonképpen ugyanolyan csak ő épp a másik útvesztőben volt." - mondja Ball. - "Úgy éreztem, nem szeretnék még egy jóképű és akaratos fiút, aki Thomassal versenyez. Azt szerettem volna, ha inkább olyan lesz Thomas számára, mint valami fiatalabb testvér. Tehát kicsit megváltoztattam a karakterét."


Minden, amire rájön Thomas, nyomban nyugtalanítani kezdi őt, amit meg is oszt a barátaival, ahogy az előzetesben is láthatjuk. "Soha nem is szöktünk meg. Ez is csak a tervük része volt." A VESZETT létesítményének a mélyén Thomas felfedez egy egész laboratóriumnyit a Siratók embrió formájából, azokból a Siratókból, akik megtámadták őket az útvesztőben, és akik megölték a barátaikat. Ezek a lények ezek szerint nem indokolatlanul voltak az útvesztőben, hanem a csoport fejlesztette ki és szándékosan rakta őket az útvesztőbe.


Ha ez nem lenne elég, akkor néhány magukhoz hasonló fiatalt is látnak egy másik laborban, akiket felakasztottak különböző csövekre. Ránézve ezekre a testekre, ahogy a plafonról lelógnak mindenféle csövön keresztül, egyből el tudják képzelni, hogy talán velük is ezt akarják majd csinálni azok, akiktől éppen a biztonságos menedéket várták volna. "Talán ez a hely se olyan biztonságos, mint amilyennek gondoltuk." - mondja Ball. - "Kicsit olyan lesz ez mint valami szökés, ahogy próbálnak eltűnni majd erről a helyről."

Mikor Janson elkapja őket szökés közben, rögtön megjegyzi: "Az útvesztő csak egy dolog... de ti gyerekek egy napot se bírnátok ki a Perzseltföldön." Ennyi azonban nem állítja meg Thomast, és az utolsó pillanatban kicsúszik a záródó kapuk alatt.


Thomas csakis amiatt aggódik, hogy ez vajon megint csak egy teszt-e számukra. "Ő a felelős azért, hogy az előző filmben megszöktette a többieket az útvesztőből, mindezért nagy árat fizetve. Sokan meghaltak eközben, a barátai is." - mondja Ball. - "Tehát Thomas nagy lelkiismeret furdalással küzd. És talán most is ugyanaz fog történni. Ismét egy veszélyes helyzetbe vezeti a társait. Küzd a vezetővé válás felelősségével. Néha azonban mindenki hoz rossz döntéseket."

Forrás

1 megjegyzés:

  1. Mondjuk ezeket a csőben lógó tinédzsereket nem is értem. Vagy csak én maradtam le valamiről a könyvben?

    VálaszTörlés