2015. július 12., vasárnap

Comic-Con 2015: Beszámoló a Tűzpróba első 30 percéről


Mint azt tudjuk a Comic-Conon néhány szerencsés rajongónak lehetősége volt arra, hogy megtekintesse a Tűzpróba első 30 percét. Erről a "kis" részletről hozom nektek a beszámolót. :)


A Tűzpróba egy visszaemlékezéssel nyit, amelyben megtudjuk, hogy a fiatal Thomas hogyan került ebbe a helyzetbe. Ezután - néhány lényegre törő pillanatkép után - ott vesszük fel a fonalat, ahol Az Útvesztő abbahagyta: Thomas leugrik a helikopterről és őrült futásba kezd egy hatalmas épület felé Minho-val, Newttal és a többi megmenekülttel együtt. A jelenet alatt Buggyantak hörgései hangzanak. Kapunk egy rövid képet egy csapat Buggyantról, akik a távolban állnak, majd egy közelit az egyikről, amely már túl van az elboruláson.

Innen a film továbbugrik a Tisztársak új helyzetének a felvázolásához. Az Aiden Gillen által megformált Janson elmondja, hogy ő segíteni szeretne nekik és, hogy van egy biztonságos menedék a kinti világ borzalmaitól, egy olyan hely, ahol a WCKD soha nem találja meg őket, de Thomas hamar szkeptikus lesz és rájön, hogy Janson nem teljesen őszinte velük. Az ágyak, a meleg ételek és a tiszta ruhák nagyon csábítóak, de egyértelműen nem érik meg azt, hogy ismét csak gyalogok legyenek a szervezet kétes tervében. 

Itt befejezem a cselekmény részletezését, mert azzal elrontanám a filmet, de annyi biztos, hogy már az első 30 perc erős és tele van akcióval. Csak úgy, mint Az Útvesztőben itt is meglátszik, hogy Wes Ball nagyon érti a dolgát a vizuális effektek terén. A felvételei nagyon természetesek és mindig azon van a fókusz, amelyet lényegesnek tart, hogy odafigyeljünk rá. 

A színészekről szólva: Dylan és a többiek nem hibáznak. A fizikai képességeik ismét lenyűgözőek és még a sok futás közben is odafigyelnek arra, hogy a karaktereiket eggyel magasabb szintre emeljék. Az újakról: Jacob Lofland kiemelkedő. Gillen hozza a kötelezőt, de én egyértelműen hiányolom a könyvben megjelent szélsőséges hűségét a szervezet iránt, amely egyértelművé teszi, hogy melyik oldalon áll. Nagy változásokat eszközöltek Aris karakterében, de ezek remekül passzolnak Lofland tehetségéhez és azt sejtem, hogy sokkal erősebb karakterré tették a filmben, mint a könyvben.

Kicsit nehéz úgy értékelni a változtatásokat a filmben, hogy csak az első 30 percet láttuk, de az biztos, hogy Wes Ball érti a dolgát. Izgalmas 30 perc volt, ami egy pillanatnak tűnt. Ha Ball tovább folytatja az akciójelenetek és a karakterfejlődéseket bemutató jelenetek ilyen mesteri párosítását, úgy érzem a Tűzpróba felülmúlhatja Az Útvesztőt is. 


Forrás: [x]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése