2015. július 14., kedd

Comic-Con 2015: Q&A Jamessel és Wessel


A Comic-Conon levetített 30 perces részlet után a nézőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni Wesnek és Jamesnek. Most elhoztam nektek a lényegesebb kérdéseket és a rájuk adott válaszokat. :)
  • Nagy változások lesznek a filmben. James magyarázata: "Ez a film egyfajta keveréknek mondható. Néhány dolog a harmadik könyvből át lett emelve a második filmbe és ha tudod, hogyan kezdődik az utolsó könyv, akkor megláthatod majd, hogy a filmben nagyon hasonló dolgok fognak megtörténni. Úgy érzem, hogy Wes és a csapat remek munkát végeztek és az egész olyan, mintha fogták volna a második és a harmadik könyvet, betették volna egy mixerbe, majd végezetül kaptak volna két tökéletes filmet."
  • Ball ennél tovább ment és megosztotta velünk az egyik változtatást, amelyet már a film elején láthatunk. "A könyvben Janson csak megjelenik, elmondja, hogy az egész csak egy újabb teszt, a Tisztársak meg végrehajtják a feladatot, de ez a filmben nem működött volna, mert így a fontos karaktereid nem aktívak, érted? A filmben valóban döntést hoznak. Ez az egyik legnagyobb változtatás, hogy a filmben a karaktereink - miután megtudják az igazat - elmenekülnek a WCKD elől. Ahogy a könyvben itt is elmennek a WCKD-től, átkelnek a Perzseltföldön és találkoznak néhány kedvenc karakterrel. A legtöbb közönség-kedvenc jelenet benne van a filmben, csak kicsit átrendeztük a sorrendet."
  • Az, hogy úgy készítették el a második filmet, hogy már tudták, hogy lesz harmadik is, sokat segített. "Most, hogy tudjuk, hogy mi a helyzet, tudunk előre tervezni és így a történet egy nagyszerű trilógia lesz, amelyet majd jó lesz egymás után végignézni."
  • Ballék nagy változásokat tettek Teresa karakterében is, "Teresa karaktere és céljai ugyanazok maradtak és az ún. "megváltása" a harmadik könyvben nagyon erős lesz, mert rendesen előkészítjük neki a terepet. A film nagy részében élvezhetjük a jelenlétét és láthatjuk a karakterének az ívét és a belső harcait, ahelyett, hogy elzártuk volna egy szobába, mint a könyvben. Jó, hogy a fiúkkal van az útjuk során, mert így emberi kapcsolatot alakítunk ki vele a film nézése közben"
  • Ha Az Útvesztő volt a gimnázium, akkor a Tűzpróba az egyetem. "Mindig is úgy tekintettem Az Útvesztőre, mint a gimnáziumra vagy az azelőtti időszakra, amikor elhagyod a családi fészket. Olyan falak között vagy, amelyek közé más helyezett - mondjuk a szüleid - és odakint van egy veszélyes, ismeretlen világ. Az első film éppen arról szól, hogy kiszabadulnak és megtalálják a maguk útját. A második filmre meg úgy kell tekinteni, mint a főiskolára, ha érted mire gondolok. Kikerülsz a nagyvilágba egymagad és az a kérdés, hogy akkor most, mit és hogyan? Mit fogunk csinálni? Ezen az íven vezetjük végig Thomast is, hogy "mit fogok csinálni?". Erre választ kapunk még mielőtt a harmadik film elkezdődne."
  • És hogy mi a helyzet a harmadik filmmel a Halálkúrával? Wes válasza a következő: "Jelenleg a forgatókönyvön dolgozunk. A forgatást februárban elkezdhetjük."

Forrás: [x]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése