2015. július 15., szerda

Comic-Con 2015: Panel beszélgetés


Azt hittem napok múlva kerül fel az idei Comic-Con panel beszélgetése, de nagy meglepetésemre már másnap fent volt, aminek nagyon megörültem. Aztán rájöttem, hogy miért voltak ilyen gyorsak, és máris lelohadt egy kicsit a lelkesedésem. Iszonyat rövid lett az idei panel beszélgetés, alig 9 perces, ami nagyon kevés.

Egyetlen pozitívum, hogy nem tart sokáig a fordítása, aminek viszont örülök. Mindenesetre hozom nektek a panel interjút, érkezik a videó és alatta a fordítás, ismét csak a lényeget kiemelve. :)


Először is gratulálok. Olyan lett, mintha a történetet kiszakították volna a könyvből és átrakták volna a vászonra. Te is így képzelted el?
James: "Köszönöm, ez a karrierem csúcspontja. nekem is tetszik. Ők végezték a kemény munkát, én csak hátradőlök és nézem."

Wes, az első filmben mindenkinek kellett egy kis idő, hogy rájöjjenek mi folyik itt tulajdonképpen, most pedig úgy tűnik, hogy egyből belevágtok a közepébe.
Wes: "Igen, épp ez a jó a dologban. Emlékszem rá, hogy egy évvel ezelőtt ugyanitt ültem és akkor tudtuk meg, hogy elkészülhet majd a második film. A Tűzpróba ott veszi fel a fonalat, ahol az első film befejeződött, és aztán nem lesz megállás. Ez a film minden téren nagyobb lesz, mint az első volt. Nagyobb világot fogunk felfedezni, nagyobbak a fenyegetések. Minden sokkal intenzívebb és érzelemdúsabb. Nagyon várjuk már, hogy a rajongóknak mennyire fog tetszeni."

Dylan, szerinted mennyiben változott meg Thomas az első film óta?
Dylan: "Szerintem Thomas most először érzi magát legyőzve. Dühös is. Az első filmben ő volt mindig a motivált személy, és míg a többiek maradtak volna a helyükön, ő mindig menni akart. Végül felfedezte magában a vezetőt. Aztán az első film végén legyőzte őt a bűntudata, hiszen elvesztett egy nagyon jó barátot, és több halál miatt is magát hibáztatja. Felelősnek érzi magát ezekért a srácokért, és most, hogy sejti, mégsem jó helyre vezette őket, minden elölről fog kezdődni."

Rosa, neked mennyire... mármint látom az arcodon...?
Rosa: "Igen. Nem láttam még ezelőtt az előzetest, és majdnem sírni kezdtem. Gyönyörű lett, életre kelt benne a film, amit készítettünk, és ez a film a világot jelenti a számomra. Szerettem életre kelteni ezt a karaktert, ő egy igazi megmentő. aki ezekhez a srácokhoz csapódik és együtt harcolnak a szabadságért. Megérintett az előzetes, miközben néztem, és alig várom, hogy ti is lássátok a filmet."

És te mit gondolsz, Ki Hong?
Ki Hong: "Számomra egy álom vált valóra. Együtt dolgozni egy olyan filmen, amiért ennyien rajonganak, létrehozni egy ilyen történetet, amit Wes olyan jól alkotott meg, és együtt dolgozni ezekkel a srácokkal, akiket a barátaimnak hívhatok... ez tényleg olyan, mintha egy álmom válna valóra. Igazán nem panaszkodhatok."

Thomas, mi lesz az újdonság Newt számára a második filmben?
Thomas: "Egy biztonságos helyről jött, ahol tudta mit kell tennie a túlélésért és azért, hogy normális életet élhessen. Azon a helyen már hozzászokott a dolgokhoz, és nagyon sokáig élt ott. Aztán otthagyta azt a helyet és egy olyan új világba került, ahol nincsen ráhatása az események alakulására, ahol minden új számára. Mindannyiuk számára új helyzetbe kerülnek. Így megváltozik egy kicsit a csoport dinamikájában betöltött szerepe is, mégis megpróbál továbbra is az ösztönző személy maradni a többiek számára, hogy tudják mit kell tenniük. Próbálja a jót meglátni az embereknek, és ösztönözni őket, hogy azt tegyék, amiben a legjobbak. Próbálja mindig a lehető legjobbat kihozni minden helyzetből."
Wes: "Igen, ez a testvéri kapocs mindig is fontos része volt az előző filmnek, és ezt próbáljuk tovább vinni a mostaniban is."

Giancarlo, ez kicsit ijesztő lesz, de én minden nap téged nézegetlek, hiszen van egy poszter a szobámban Gus Finkről. (Megjegyzés: Giancarlo a Breaking Bad 24 részében szerepelt Gus Fink szerepében.) Azt a képet régen csinálták rólad, hisz már meghaltál a sorozatban. Minden nap öltözködés közben téged nézlek.
Giancarlo: "Köszönöm. Nagy megtiszteltetés volt egy ilyen remek sorozat részese lenni, és szerepelni benne, legalább annyira, mint ebben a filmben, Az Útvesztőben. Nagy durranás lesz. Egy Jorge nevű karaktert keltek életre, aki ugyanolyan nagyszerű karakter, mint Gus Frink volt, de neki talán kicsit nagyobb a szíve. Ez egy olyan film, amit mindenkinek izgatottan kellene várnia, hiszen nem csak tele van akcióval, hanem magáról az emberiségről szól. Olyan, mintha egy családról szólna, akik támaszt nyújtanak egymásnak. Hiszitek vagy sem, kihívás lesz végignézni a filmet. Lesz benne kaland, izgalom, az emberiség sorsa, győzelem, minden, amit az előzetesben láthattatok, és amit a filmben is fogtok majd szeptember 18-án. Én nagyon izgatott vagyok miatta."

Wes, meg fogunk tudni néhány titkot a VESZETT-ről, arról, hogy mi folyik a színfalaik mögött, hogy mi a motivációjuk?
Wes: "Épp ez a remek ebben. Tudod, fontos volt számomra, hogy ne az első film koppintása legyen a második, valami egészen mást akartunk csinálni, mint ami az első filmben volt. Egy teljesen új hátteret szerettünk volna, új ötleteket, új kérdéseket. miközben folytatódik maga a történet. A film pontosan ott fog kezdődni, ahol az első befejeződött, a kettő együtt olyan lesz, mint egy 3 órányi nagy kaland. Épp ezért érdekes lehetőségnek tűnt az, hogy új kérdéseket vessünk fel, új fordulatokat és titkokat, amik majd kibontakoznak előttünk, ami majd egy ugyanilyen remek harmadik filmhez fog elvezetni minket."

Wes, mikor olyan karaktereket keltesz életre, akiket mindenki ismer és szeret, mi is a szereped ebben, főleg mikor Jamessel együtt dolgozol? Mennyiben alkalmazkodsz a forráshoz, adsz-e hozzá némi újdonságot is? Csak mert sokan olvasták a könyveket és ők úgy vannak vele, hogy csak ennyi lesz? Akarsz új dolgokat vagy semmit se szeretnél megváltoztatni?
Wes: "Igen, ez az "életre keltés" művészete. Ez az én művem, amivel James világát életre keltem, és nem csak az én művem, hanem mindenkié, akivel együtt dolgoztunk. Mikor a karakterek életre keltése került szóba, akkor sokat beszéltünk róluk a színészekkel, és szabad kezet adtam nekik. Valósnak és spontánnak kellett tűnniük. Az első filmben hitelesek voltak, valósak és életszerűek. Ebben a filmben is ezt szerettük volna folytatni."

Dylan, hogy érzed, egy este megváltozott emiatt az életed?
Dylan: "Nem, nem." [Itt hülyéskednek egy sort, hogy a többiek válaszolnak Dylan helyett a kérdésre. :) Meg Giancarlo elmondja, hogy szerinte Dylan milyen remek és elkötelezett színész, akivel jó volt együtt dolgozni.]

Még szeretnék beszélni az új fenyegetésről. Tudom, hogy a világ most kiszélesedik és sokkal nagyobb lesz, mint az előző filmben.
Wes: "Ebben a filmben a legnagyobb veszélyt majd a Buggyantaknak nevezett lények jelentik, úgy mint az elsőben a Siratók. Van egy vírus, aminek Kitörés a neve, ez fertőzte meg az embereket, és örültté tette őket. Nagy kihívást jelentett, hogy ezt miként jelenítsük meg a filmben. Nagy szerepet kap majd az, hogyan próbálják megoldani ezt a fenyegetést, hiszen nagy problémát jelent majd az egész világ számára. Szintén kihívást jelentett, hogy vizuálisan hogy jelenítsük meg a Buggyantakat, ezeket a fertőzött embereket, akiket James írt le a könyveiben. A filmben láthatjuk majd, hogy különböző fázisai vannak a fertőzésnek, lesznek, akik az elején vannak ennek, és lesznek olyanok, akik már régóta fertőzöttek. Ők lesznek a film szörnyei."

[Eztán bemutatják az új, 2. előzetest, amiben elvileg a Buggyantak is láthatóak már. De azt nem lehetett felvenni senkinek sem, így mi nem láthatjuk. Hivatalosan július 23-án adják majd ki a második előzetest. :)]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése