2014. augusztus 27., szerda

Az Útvesztő újraolvasás 4. nap


A korábbi napok újraolvasási anyagai ITT tekinthetők meg.

Figyelem! Az újraolvasós bejegyzések természetesen SPOILER-esek lehetnek azoknak, akik még nem olvasták ezelőtt a könyvet!

ÚJRAOLVASÁS 4. NAP: 15. fejezettől- 16. fejezetig (95.-111. oldal)

Tartalom: Thoma próbál beilleszkedni a tisztásbeli életbe, és következőleg a Nyesőknél dolgozik néhány órát Zart felügyelete alatt. Közben Alby és Minho kimennek az útvesztőbe a tegnap talált Siratóért, de ahogy telik az idő, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy nem fognak visszaérni időben. Newt egyre idegesebb, aggódik a barátai miatt, már majdnem lemond róluk, mikor este, alig néhány perccel a falak záródása előtt felbukkannak a fiúk. Alby megsérült és Minho nem tudja időben visszavinni, és mivel a többiek félnek az útvesztőtől, így senki nem segít nekik. Kivéve Thomas... aki az utolsó pillanatban becsusszan a falak közt az útvesztőbe.


Idézetek:

Thomas megkéri Newt-ot, hogy hadd lehessen Futár, mire Newt kissé helyreteszi:
"- Futár akarok lenni.
Newt a szemébe nézett.
- Egy hete sem vagy itt, bökött. Nem korai még az öngyilkosságot fontolgatni?
- Komolyan gondolom.
Nem tűnt ésszerűnek a dolog, de az ösztönei ezt diktálták. Minden vágya az volt, hogy Futár legyen, ez hajtotta előre, és csak emiatt fogadta el a helyzetét.
[..................]
Newt, én tényleg komolyan gondolom. Nem tudok egész nap gyomlálni, be fogok kattanni. Fogalmam sincs, mivel foglalkoztam, mielőtt idehoztak abban a fémdobozban, de az ösztöneim azt súgják, hogy Futárnak kell állnom. Képes vagyok rá.
Newt még mindig ült. Felnézett Thomasra, de nem ajánlotta fel neki a segítségét.
- Senki nem állítja, hogy nem lennél képes rá. De egyelőre tegyél le róla.
Thomas kezdte elveszíteni a türelmét.
- De...
- Figyelj, bízz bennem, Tommy. Ha elkezdesz itt cirkuszolni, hogy te jobb vagy annál, mintsem hogy parasztmunkát végezz, meg hogy mennyire szép és okos vagy, hogy mennyire alkalmas vagy arra, hogy Futár legyél, akkor nagyon gyorsan sok ellenségre fogsz szert tenni. Egyelőre felejtsd el ezt a dolgot." (100. oldal)

Mikor Thomas beugrik az útvesztőbe a falak záródása előtt:
"Az Útvesztőre nézett, a záródó falra. Csak pár méter, és vége. Minho megbotlott és elesett. Nem érnek vissza. Lejárt az idő. Ennyi volt. Thomas hallotta Newt hangját a háta mögül.
- Ne csináld Tommy! Ne merészeld!
A falból kiálló rudak mintha kinyújtott karok lettek volna, amik csak arra várnak, hogy elérjék a túloldalt. A kapu fülsiketítő zaja megtöltötte a levegőt. Két méter. Másfél. Egy.
Thomas tudta, hogy nincs választása. Elindult. Előre. Az utolsó pillanatban átcsúszott a rudak mellett, és kilépett az Útvesztőbe. A falak bezárultak mögötte, csattanásuk visszhangja egy bolond nevetéseként visszhangzott a borostyánnal borított falak között." (110.-111. oldal)

Fanartok:
Thomas győzködi Newt-ot, hogy menjenek ki Minho-ért és Alby-ért. 

Newt

Nektek van kedvenc idézetetek ebből a részből? Mi tetszett vagy nem tetszett benne? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése