2014. augusztus 22., péntek

Itt az összes kép a 'The Guide to the Glade'-ből


Tudom, hogy itt már írtam ezekről a képekről, de eddig csak elszórva találtam néhányat a neten. Nemrég viszont felkerült az internetre a képek nagy része, amiket most megosztok veletek. :)
A képek röviden elmesélik a film történetét és bemutatják a szereplőket. A magyar fordításomat a képek alatt olvashatjátok.
Elég sok munkám volt ezzel a bejegyzéssel, mert míg összeszedtem a képeket, nagyjából sorrendbe tettem őket és lefordítottam a leírásokat (elég sok "szakszó" volt benne) az nem pár perc volt. De megérte. :)




Amikor Thomas felébred a Dobozban, nincsenek emlékei. Ez minden fiúval így van, aki a Tisztásra érkezik. A havonta érkező ellátmányon kívül - amin a rejtélyes WCKD felirat szerepel - fogalmuk sincs róla, hogy ki vagy miért küldte őket erre a furcsa helyre. Nincs kapcsolatuk a külső világgal. Csak egy dolgot tudnak biztosan: nincs kiút, hacsak meg nem fejtik az útvesztőt, ami körbeveszi az új otthonukat. Azt az útvesztőt, ami mindig változik és szörnyek lakják. Ez egy kihívás vagy egy halálos ítélet? Lépj be Az Útvesztő világába. Ez az útmutató hozzá.


Az összes Tisztárs a sötétben ébred, a fém egymáshoz koccanásának a fülsiketítő hangjára és, hogy összerándulva fekszenek az ég felé nézve. Ez a Doboz. Ez a tapasztalat ijesztő. A fény fokozatosan jelenik meg felettük és hirtelen egy vészcsengő zúgása szólal meg a gépezetből. Hangosabb és hangosabb lesz, amíg a gép meg nem áll. Az ajtók kivágódnak. 

"Első nap, Zöldfül. Ébresztő." /Gally/

"Ez minden, amink van. És keményen megdolgoztunk érte. Tiszteld a helyet, kövesd a szabályokat és jól el fogsz itt boldogulni." /Alby/

A Tisztás széltében kiterjedt, buja zöldövezet veszi körbe és toronymagas falak. A Tisztársak az ellátmánnyal érkezett és a természetes anyagokat felhasználva készítették el az otthonukat és teremtették meg az ételüket a túléléshez.

A kilátó fa
"Remélem nincs tériszonyod." /Alby/


Az ételes kunyhó
Az ételes kunyhó Serpenyő területe. Itt tárolják az összes ételt, készítik el, főzik meg és osztják ki.

Az ekések

A Dutyi
Egy földbe ásott lyuk a Dutyinak két funkciója van. Itt töltik az első estéjüket a Zöldfülek. Itt a Zöldfül magányosan eltöltheti az idejét és lenyugodhat a sokkoló élmény után, hogy egy Dobozban megérkezett a Tisztásra. A dutyi egy biztonságos hely is, ahol a veszélyes Tisztársakat tartják, vagy azokat büntetésképpen, akik nem tartották be a Tisztás szabályait.

Minden Tisztárs belevési a falba a nevét, amikor megérkezik a Tisztásra. Ha meghal, a nevét áthúzzák. 


A Tisztársak
"A legfontosabb dolog, amink van az egymás. Mind együtt vagyunk ebben."

Alby az első Elöljáró és a Tisztársak vezetője. Ő volt az első, aki a Tisztásra érkezett és az egyedül töltött hónapok azzá a vezetővé alakították, aki most. Alby nyugodt és kedves, de ugyanakkor szigorúan betartatja a szabályokat.

Newt volt az egyike azon fiúknak, akik Alby után érkeztek. Az Ekések Elöljárója. Newtnak fanyar humora van és hamar Thomas legnagyobb védelmezője és barátja lesz. Newt a végsőkig bátor és hűséges.

Chuck a legfiatalabb Tisztárs és ő érkezett Thomas előtt a Tisztásra. Mivel ő érkezett Thomas előtt, kijelölték, hogy vezesse körbe a fiút. Chuck nyílt és megfontolt, azonnal elkezd Thomashoz kötődni és felnézni rá. Olyan, mintha Thomas kisöccse lenne.

Thomas
"Azt hiszem itt az ideje, hogy kitaláljuk, hogy mivel állunk szemben."

Amint Thomas megérkezik a Tisztásra, nyilvánvaló, hogy ő más, mint a többiek. Thomas kíváncsi és a többi fiúval ellentétben ő nem fél az Útvesztőtől, hanem lenyűgözi. Thomas született vezető. Karizmatikus, kedves és nem fogadja el a furcsa helyzetet, amibe került. Ki akar jutni.

"Itt ragadtunk, nem igaz?"
A Tisztás az Útvesztő közepén van. Az Útvesztő hatalmas kövekből épült, amik több száz méter magasak és borostyán övezi őket. Egyik Tisztárs sem tudja, hogy ki, miért vagy hogyan építette.

A Futárok
"Senki nem akar Futár lenni. Emellett, ki is kell, hogy válasszanak."

A Futárok az egyedüli Tisztársak, akik tudják, hogy mi van odakint az Útvesztőben. A legerősebbek és leggyorsabbak. Ha a Futár nem ér vissza, mielőtt bezáródnak a falak, kint ragad estére az Útvesztőben. Amióta az Útvesztő és a Tisztársak léteznek, senki nem élt túl egyetlen éjszakát sem a fal másik oldalán.

Minho a Futárok Elöljárója. Gyors és erős, ugyanakkor rejtélyes, figyelmes és kitűnik a csoportból. Bármit is látott az Útvesztőben, az azzá tett, aki ma. Thomas legnagyobb bizalmasa lesz és a jobbkeze abban, hogy megoldják az Útvesztő rejtélyét. 

Miután Thomas megérkezik a Doboz ismét hoz valakit, hamarabb, mint szokott. A Tisztársak megtalálják benne az eddigi legfurcsább szállítmányt: egy lányt. Eszméletlenül érkezik és a kezében egy lapot szorongat. A legfrusztrálóbb, hogy felismeri Thomast.

A lány neve Teresa. Ő az első lány, aki a Tisztásra érkezik, habár Thomas már álmodott róla korábban. Álmában a következőket mondta neki: "Minden meg fog változni."

Ugyanolyan furcsa, hogy Thomas is ismeri őt. Bizonyos darabokra emlékszik a Doboz és a Tisztás előtti életéből. Teresa többel érkezik a Tisztásra, mint egy cetli, két fecskendő van a táskájában. 

Thomas és Teresa más mint a többi Tisztárs. Vajon náluk van az Útvesztő megoldásának a kulcsa, vagy ennél sötétebb ok miatt küldték őket oda?




Wes, Aml és Dylan

Ben és Minho

Ki Hong, Dylan és Wes

Serpenyő

















Forrás: [x]

4 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen és azt is,hogy mindig friss és naprakész az oldal! :)
    Judit

    VálaszTörlés
  2. Hű, nagyon jók a képek! :))
    A 31. kép feliratánál befigyel a "Wes Hall" :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Háhá, én eddig ezt észre sem vettem. Szégyelljék magukat. :D

      Törlés