2014. augusztus 17., vasárnap

Olvassuk újra Az Útvesztőt!


Arra gondoltunk a nővéremmel, hogy a film megjelenése (szeptember 18.) előtt közösen újraolvashatnánk a könyvet. :) Más témájú rajongói oldalakon is láttuk, hogy a szerkesztők ilyet csináltak és biztos vagyok benne, hogy mindannyian tudjátok, hogy ez hogyan is néz ki, de azért összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat az újraolvasásról és arról, hogy ez hogyan fog kinézni Az Útvesztő kapcsán.

1. A legfontosabb: az újraolvasós posztok elolvasása nem pótolja a könyv nyújtotta élményt, így én személy szerint azt tudom javasolni, hogy aki eddig nem olvasta el James Dashner: Az Útvesztő című könyvét, az tegye meg, mert megéri. ;)
2. Összesen 11 újraolvasós poszt fog kikerülni az oldalra.
3. Nem fejezetenként fogunk haladni, mert Az Útvesztőnél egy fejezet általánosságban kb. 10 oldalt jelent, arról meg nem lehetne sok mindent írni és beszélni sem. Persze lesz olyan, hogy egyfejezet lesz egy adott napon, de olyan is előfog fordulni, hogy akár kilenc is!
4. Hogyan fog kinézni ez az egész? 
Minden újraolvasós poszt az adott fejezetek rövid összefoglalójával fog kezdődni. 
Ezután következnek az idézetek a könyvből (természetesen a megadott fejezetekből), majd végül néhány fanart kerül a poszt végére, hogy vizuálisan is el tudjuk képzelni az eseményeket. :)

Az összes poszt alá várjuk a hozzászólásaitokat, ha van releváns fanartotok vagy kedvenc idézetetek, akkor azt is!

Nincsenek illúzióink, jól tudjuk, hogy az oldal olvasottsága és látogatottsága nem olyan magas, hogy majd több százan fognak tolongani az újraolvasós posztok alatt.
De reménykedünk benne, hogy lesz néhány ember, aki velünk tart az újraolvasás során, mert szerintem tök jó lenne közösen kibeszélni az egyes eseményeket a könyvben. :)
Ha viszont nem így lesz (amire nagy esély van, de akkor sem fogjuk feladni), akkor sincs semmi baj, mert biztosan tudom, hogy a nővérem nagyon élvezte a könyv újraolvasását és a posztok megírását. 

Végül pedig leírom nektek az újraolvasás menetrendjét.
(3 nap alatt szerintem el lehet olvasni 30-40 oldalt, annyi senkinek se lehet megerőltető, vagy időigényes.)

Augusztus 18. - 1. nap (1-5. fejezetig)
Augusztus 21. - 2. nap (6-8. fejezetig)

Augusztus 24. - 3. nap (9-14. fejezetig)

Augusztus 27. - 4. nap (15-16. fejezetig)

Augusztus 30. - 5. nap (17-23. fejezetig)

Szeptember 2. - 6. nap (24-28. fejezetig)

Szeptember 5. - 7. nap (29-35. fejezetig)
Szeptember 8. - 8. nap (36-43. fejezetig)
Szeptember 11. - 9. nap (44-45. fejezetig)
Szeptember 14. - 10. nap (46-54. fejezetig)
Szeptember 17. - 11. nap (55-epilógus [könyv vége])




                                    Holnap kezdünk! ;)

6 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Ez nem igazán jó ötlet,mert rengeteg spoiler lenne az oldalon és akkor szerintem kevesebb olvasótok lenne, mert nem nagyon szereti senki a spoilert. Van aki például a film megnézése után olvassa a könyvet azért, hogy kiegészítse a filmben látottakat. Szerintem ezt inkább ha nagyon szeretnétek a Tűzpróbánál lesz érdemes. Ezt nem bántásként szerettem volna nektek írni, hanem inkább csak egy jó tanácsnak. De persze én senki nem vagyok itt szóval. Csak egy észrevétel vagy ilyesminek szántam. További szép napot. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi az észrevételt, ez nekünk is eszünkbe jutott. :) A rovat címe "újraolvasás", ergo csak azoknak szól, akik már egyszer olvasták a könyvet: :D Azt hittük evidens, hogy olyanok, akik nem olvasták a könyvet, azok nem fogják elolvasni az újraolvasós posztokat. :D
      A spoilerek elkerülése érdekében pedig természetesen majd kitesszük a SPOILER jelzést az érzékeny részeknél és csak az ugrás után lehet majd elolvasni a bejegyzés további részét.
      Nem fogjuk teletűzdelni a főoldalt a könyv főbb csavarjaival. :)
      Azt hiszem ez így mindenkinek megfelel majd.

      Törlés
    2. Szia! Ez így tényleg jó lesz:)!Csak egy dolgot szeretnék még kérni tőletek,hogy ne az egész oldal ebből álljon majd ha lehet. Legyen sok újdonság,mint eddig ha ez megoldható lenne.Előre köszönöm.:)

      Törlés
    3. Természetesen nem csak az újraolvasós poszt fog kikerülni a fent felsorolt napokon. :) Ha lesz vmi újdonság azt megpróbáljuk egyből kitenni, mint ahogyan eddig is.Minden marad a régi, Ugyanúgy számíthattok a sok új infóra és posztra. :)

      Törlés
  2. Arra számítsatok még, hogy
    1) Fene nagy lelkesedés tud lenni az elején, ami aztán lecsökken.
    2) Ahogy haladunk a premier felé, egyre több mindent tudtok majd kitenni. Nő majd a bejegyzésszám (persze ezzel együtt az olvasottság is meredeken ível felfelé), de félő, hogy esetleg sokan el fognak siklani felette, olyan sok nagyobb újdonság tartalmú infó lehet.

    Persze tudom, most én is hasonlóan csinálom (de ennek most megvolt az oka: most jött meg a kedvem hozzá egyszerűen :). Illetve ami a fontos, amit Te is leírtál, hogy Tesód élvezte a posztok megírását, szóval nem veszített semmit :) Amúgy ha tényleg kész vannak a posztok, akkor könnyebb dolgotok lesz, mert amikor van izgibb anyag, akkor nehezebb ilyet csinálni. De hajrá Nektek, én itt leszek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A posztok már készen vannak, csak a közzétételre várnak. Köszi a tanácsokat Ancsi. :)

      Törlés