2014. augusztus 28., csütörtök

Ismerjétek meg a film megalkotóit!


Az InterCom filmforgalmazási cég egyik munkatársától nemrégiben rengeteg érdekes és hasznos írott anyagot, videót és képet kaptunk, amit ezúton is hálásan köszönünk.
Nővéremmel átbeszélve a dolgot arra döntöttünk, hogy ezeket szép sorjában fogjuk veletek megosztani. Elöljáróban annyit elmondhatok, hogy ezen a bejegyzésen kívül még három izgalmas cikket, egy képes bejegyzést és egy meglepetést is tartogatunk a számotokra. 
Mindezek mellett a magyar sajtókönyvből csemegézve frissítettük néhány információval a színészeink profiljait is, amiket ezen a linken tudtok megtekinteni. 

A mai bejegyzésben a film megalkotóit ismerhetitek meg közelebbről.


WES BALL (rendező) 

A Florida State University-n, szerzett Bachelor of Fine Arts (BFA) diplomát filmgyártásból. Első animációs filmjét a Work in Progresst az Akadémia Motion Pictures and Fine Arts Diák Oscar-díjjal jutalmazta. Sikerén felbuzdulva Ball eladta első játékfilmjét ötletét, a The Treehouset, a Warner Bros and Tapestry Filmsnek. Bár a projekt nem valósult meg, lehetővé tette Ball számára, hogy tovább fejlessze filmes ismereteit, megalapította saját vizuális effekteket gyártó és animációs stúdióját, az Oddball Animationt. Több éven keresztül megrendelésekre dolgozott, majd elkészítette a Ruin 3D rövidfilmet, mellyel váratlanul többmilliós nézettségre tett szert az interneten. Két hónappal később a 20th Century Fox tárgyalásokat kezdett vele Az Útvesztő rendezéséről.


ENRIQUE CHEDIAK, ASC (operatőr) 

A Daily Variety  beválogatta a „Tíz operatőr, akinek a munkáját meg kell nézni” listájába. Munkásságára a közelmúltban bemutatott Dean Parisot rendezte Red 2 miatt figyeltek fel. Operatőre számos más film mellett Az Európa-rejtély (Europa Report) sci-fi thrillernek, a Betolakodóknak (Intruders), és a kritikusok által is elismert 127 óra (127 Hours) című alkotásnak, amit Danny Boyle rendezett.


JOHN PAESANO (zeneszerző) 

Többek között a nemsokára bemutatásra kerülő When the Game Stands Tall című film zenéjét komponálta, de nevéhez fűződik néhány ismert sorozat a Krízis (Crisis) vagy a Sárkányok: A Hibbant-sziget harcosai (DreamWorks Dragons: Riders of the Berk.) melódiái is.



MARC FISICHELLA (látványtervező) 

Filmes tanulmányai után olyan úttörő projektek művészeti vezetője lehetett, mint például David Lynch's Twin Peaks sorozata vagy a Mesék a kriptából (Tales From The Crypt ).
További, filmes munkái: X-Men: Az elsők (X-Men: First Class), X –akták (The X-Files), Csillagkapu (Stargate), Tökös csaj (The Hot Chick), Sasszem (Eagle Eye) és Az igazság nevében (Collateral Damage). 

Forrás: InterCom sajtóanyag

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése