2014. augusztus 9., szombat

Új sneek peek a filmből (spoiler!)

SPOILER

Ajaj, ez a jelenet nagyon fog fájni a filmben, mert már a könyvben is megkönnyeztem. :(

Facebookon néhányan már most elkezdtek arról panaszkodni, hogy miért nem úgy csinálták meg ezt a jelenetet mint, ahogyan a könyvben - ugye a nyakörves dolog -, hiszen mint tudjuk, hogy a Siratók csak a nyakörvet hagyták hátra Benből, ezzel jelezve, hogy ők intelligens lények.
Aki nem emlékezne, annak itt van a könyvből az említett részlet:

"Thomas (...) látta, hogy Newt bukkan fel az ajtóban néhány alumíniumrúddal a kezében. Miután egymásba illesztette őket, egy jó hatméteres pózna lett belőlük. Aztán megragadta a pózna egyik, valami fura szerkezettel ellátott végét, és húzta maga után.(...) Newt odaért Albyhez és átnyújtotta neki a rudat. Thomas most már jól látta a fura szerkezetet, egy bőrhurkot, amit egy nagy fémkapocs rögzített a rúdhoz. A hurkot egy nagy gomb segítségével ki lehetett oldani. Nyilvánvaló volt, hogy a szerkezet mire szolgál. Ez egy nyakörv.
Thomas végignézte, ahogyan Alby kigombolja a nyakörvet és Ben nyakára illeszti. A fiú csak akkor nézett fel, amikor csattant a gomb s a bőrhurok bezárult. (...) [Alby] Megrángatta a nyakörvet, hogy lássa, megfelelően van-e bekapcsolva, illetve, hogy sikerült-e jól rögzíteni a hosszú rúdhoz. (...) Ben remegett és sírt, vézna nyakán megfeszült a bőrnyakörv, amit hatméternyi rúd kötött össze Albyvel. A rúd közepe kicsit meghajlott, de Thomasnak még így is meglepően strapabírónak tűnt.(...) Most néhány fiú kivált a tömegből és két kézzel megragadták a rudat, mintha kötélhúzásra készülnének. Elsőként Newt és Minho érkezett (...). Amikor mindannyian készen álltak, s mind a tíz Elöljáró ott sorakozott Ben és Alby között, hirtelen mintha megfagyott volna a levegő. (...) [Ben] Panaszos üvöltetését elnyomta a záródó Keleti Kapu döreje. Sziklák röpködtek, ahogyan a hatalmas fal megindult balra, hogy elzárja a Tisztárst az Útvesztőtől. (...)
- Elöljárók, most! - kiáltotta Alby.
Ben feje hátrabicsaklott, ahogy a teste előrerándult. Az Elöljárók kifelé tolták a rúd túlsó végénél botladozó fiút, kifelé az Útvesztőbe. [Ben] Megkísérelte letépni a nyakörvet, de nem járt sikerrel. Próbált ellenszegülni, de az Elöljárók nem hagyták magukat és egyre közelebb nyomták az Útvesztőhöz. (...) Megpróbálta megvetni a lábát a küszöbnél, de csak egy másodperc töredékére sikerült és a rúd egy lökéssel kitaszította az Útvesztőbe. Már fél méterre volt a túloldalon, de még mindig szabadulni igyekezett. (...) Egy végső erőfeszítéssel Bennek sikerült megfordulnia, hogy szembenézzen a tömeggel. (...) Az utolsó pillanatban a kapuhoz legközelebb álló Elöljáró valahogyan meglazította az utolsó illesztést a rúdon, melynek Benhez csatolt része elvált a többiktől. A rudat visszarántották, és a fiút kinthagyták az Útvesztőben." (forrás: James Dashner: Az Útvesztő)



2 megjegyzés: