2014. július 11., péntek

Interjú Aml Ameenel, a film Alby-jával

Egy nagyon jó kis interjút hoztam nektek Aml-el, amiben részletesen mesél a filmről és az ő általa alakított karakterről; Alby-ról.
Szerintem jó kis interjú, szeretem, hogy Aml mindig olyan körültekintően és okosan fogalmazza meg a mondanivalóját és, hogy szép, kerek, egész mondatokban beszél. Kár, hogy alig van vele interjú, pedig szívesen fordítanám őket. :)


Miről szól Az Útvesztő?

Az Útvesztő egy csapat fiúról szól, akik a Tisztáson élnek. Egyikük sem tudja, kik ők, egyedül a nevükre emlékeznek. Kialakították az életüket azon a helyen és 3-4 éve, minden hónapban új emberek érkeznek a Tisztásra a Dobozból. Az én karakterem neve Alby és ő volt az első, aki a Tisztásra érkezett.
Keresztülesik az összes érzelmi szakaszon, amit csak el tudsz képzelni: milyen lehet hónapokig egy ismeretlen helyen élni , miközben nem tudod, hogy ki vagy? Az öngyilkosság szélén állnál, mire jönne valaki. Valaki azonban megjelenik a Dobozban és célt ad az életének: meg kell védenie mindenkit, aki idejön a Dobozon keresztül és ki kell építenie az itteni világot.
Amikor először találkozunk velük, még mindig nem tudják, hogy kik ők, csak azt, hogy a hely, ahol vannak az a Tisztás. Egymást Tisztársaknak hívják, körülöttük pedig az útvesztő terül el, amit megpróbálnak elérni, de ott laknak a Siratók, akik megölnék őket, ha ezt megpróbálnák.

 

Ez lenne a világ felépítése. Számomra ez A legyek ura és a Hook keveréke. A rendező Wes Ball nagyon lelkes és minőségi munkát végez. Remek film és tudom, hogy sok YA-film van mostanában – amiknek nagy részének én nem vagyok nagy rajongója – de ennek van egy különleges érzése és azok a jelenetek, amiket eddig láttam a filmből gyönyörűek. Wes remek filmrendező. „Terrence Malick” minőségű amit csinál és fantasztikusan ráérez a fiúk közötti kapcsolatokra.
A történet akkor vesz fordulatot, amikor Thomas – akit Dylan O’Brien játszik – megjelenik a Dobozban és kiderül, hogy többre is emlékszik a nevén kívül. Elkezd a Tisztás előtti életére emlékezni. És ott van ez a „teremtés sztori” is az egész mögött. Ez majdnem egy metafora arra, amikor a világra érkezünk. Arra gondolok, hogy lehet éltél azelőtt, hogy megszülettél volna és esetleg halálod után is fogsz. Ez, és még számos remek hasonló téma kering a fejünkben a film nézése kapcsán, ami az egyik oka annak, hogy miért örülök, hogy ebben a filmben szerepelhetek.

Azt mondtad, hogy te vagy az első, aki megjelent a Tisztáson. Akkor a te karaktered egy apa figura?

Inkább olyan, mint egy nagy testvér. Valójában Alby-t az egyik fiú úgy definiálta, mint a nagy testvérüket. Ő a „Nagyfőnök” valamilyen szinten és Thomas a megérkezésével ezt megváltoztatja. Thomasnak sok kérdése van és – anélkül, hogy sokat kiadnának – kiderül, hogy Alby és a többi „első” Tisztárs sok információt eltitkolt a többiek elől.
A filmnek van egy mély, minőségi tartalma, amit nem lehet szóban kifejezni. Igazi, emberi történet. Amikor beszéltem Wessel a filmről, nagyon fontos lett, hogy a részese legyek.
Szintén remek dolog a filmben, a szereplőgárda is. Ezek a fiatal színészek, mint Will Poulter, Thomas Brodie-Sangster és Kaya Scodelario mind elismert brit színészek. Ahonnan én jövök általában mindig használt anyagból dolgozunk és úgy gondolom, hogy mind magunkkal hoztuk ezt a realitást és őszinteséget a filmhez. Ez az őszinteség fogja megkülönböztetni a többi YA-filmtől Az útvesztőt.

Forrás: [x]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése