2015. január 23., péntek

Pados Gyuláról cikkezett az Origó

Forrás

És hogy ez miért olyan nagy hír? Mert azt hiszem eddig egy ujjamon meg tudom számolni, hogy hány cikk jelent meg valamilyen magyar platformon Az Útvesztőről. Igaz, hogy mi már régóta tudjuk, hogy Pados Gyula a Tűzpróba film operatőre, de gondoltam, aki esetleg elsiklott volna eme fontos információ felett, az most az Origó cikkéből részletesen informálódhat.
Bemásolok ide néhány jelentősebb bejegyzést a cikkből.

"A Kontroll, a Sorstalanság és a Ragadozók operatőrét a következő munkája is Hollywoodba szólítja. Ő fényképezi a magyar mozikban múlt ősszel bemutatott Az útvesztő című ifjúsági sci-fi folytatását. A második rész (Maze Runner: The Scorch Trials) alapjául szolgáló könyv Tűzpróba címmel jelent meg nálunk, a filmet idén szeptemberben mutatják be a mozik. Ez a filmsorozatot is Az éhezők viadala világraszóló sikere hívta életre, fiatal hősei a disztopikus jövőben próbálnak életben maradni. Az első rész a múlt év egyik legjövedelmezőbb filmje volt."

"A következő filmjének, A hercegnő-nek már a forgatókönyvét is erősnek találta. Akkoriban már sok filmtervvel keresték meg, de abból csak kevés volt a jó.A hercegnő-t elolvasva azonnal érezte, hogy azt meg szeretné csinálni. Reméljük, hogy a Maze Runner: The Scorch Trials-t is ezzel az indokkal vállalta el."

A fenti idézetek csak ízelítők a cikkből, akit többet meg akar tudni Pados Gyuláról, az kattintson IDE.

4 megjegyzés: