2014. szeptember 5., péntek

Az Útvesztő újraolvasás 7. nap


A korábbi napok újraolvasási anyagai ITT tekinthetők meg.

Figyelem! Az újraolvasós bejegyzések természetesen SPOILER-esek lehetnek azoknak, akik még nem olvasták ezelőtt a könyvet!

ÚJRAOLVASÁS 7. NAP: 29. fejezettől- 35. fejezetig (180.-223. oldal)

Tartalom: Thomas leüli a büntetését a Dutyiban, majd pedig elkezd Futárként dolgozni Minho mellett, aki felelős a kiképzéséért. Az első nap nem találnak semmit odakint. Másnap eltűnik a Nap a Tisztásról, és mindenki elkezd pánikolni, így a Futárok ismét kimennek az útvesztőbe. Thomas és Minho rátalálnak arra a helyre, ahol a Siratók eltűnnek, ami tulajdonképpen a korábban emlegetett Szikla az útvesztő végében. Rájönnek, hogy ott van egy lehetséges kijárat, és mikor visszaérnek a Tisztásra, akkor megtudják a többiektől, hogy nem érkezett meg a következő ellátmány. Senki sem érti mi történik, és ha ez nem lenne elég, végre Teresa is magához tér a kómából.


Idézetek:

Alby mesél az emlékeiről:
"- Milyen rosszak voltak? Mármint az emlékeid?
- Emlékeztem arra, ahogy felnőttem, ahol laktam meg ilyesmik. És ha most itt megjelenne maga az Isten, és azt mondaná, hogy hazamehetek... - Alby a földet bámulta, és megint megrázta a fejét. - Ha igaz volt, Zöldfül, akkor esküszöm, előbb költözöm be a Siratókhoz, minthogy hazamenjek." (192. oldal)

Minho felvázolja Thomasnak a Tisztás alaprajzát:
"- Ezek a Kapuk - mondta Minho. - Azokat, amelyek a Tisztásra nyílnak, már ismered. Még van rajtuk kívül négy az Útvesztőben, amelyek az Egyes, a Hármas, az Ötös és a Hetes Zónába nyílnak. Mindig ugyanott vannak, de a hozzájuk vezető út minden éjszaka más és más.
Befejezte a rajzot, és Thomas elé csúsztatta a papírt. Thomas a kezébe vette. Teljesen lekötötte a figyelmét az Útvesztő rendezettsége. Miközben tanulmányozta, Minho így folytatta:
- Szóval van a Tisztás, amit nyolc Zóna vesz körül. Mindegyik négyzet egy külön egység, egyiket se sikerült még megfejtenünk az elmúlt két évben, mióta itt szórakozunk. Az egyetlen kijáratra emlékeztető dolog, amit találtunk, az a Szikla, de a célnak az se felel meg, hacsak nem akarsz a halálba zuhanni. - Minho a térképre mutatott. - A falak összevissza mozognak esténként, ugyanakkor, amikor bezárulnak a kapuk. Legalábbis ezt gondoljuk, mert még soha nem hallottuk őket más időpontban mozogni.
Thomas felnézett, és megjegyezte:
- Én semmiféle mozgást nem láttam, amikor kinn ragadtam.
- A kapuk közelében lévő főfolyosók sose mozognak, csak azok, amelyek kijjebb helyezkednek el." (200. oldal)

Thomas feliratokat talál az útvesztő falain:
"Thomas kinyúlt, és széthúzta az indákat, majd szemügyre vette a falhoz szegecselt fémtáblát, amin nagybetűkkel írt szavak álltak. Végigfuttatta az ujjait az íráson, mintha nem hinne a szemének.
VILÁGVÉGE - EINSTEIN SZEKCIÓ - TILTOTT TERÜLET
Hangosan felolvasta a feliratot, majd Minhóra nézett.
- Ez mi?
Megborzongott. Tudta, hogy ennek valami köze lesz az Alkotókhoz.
- Fogalmam sincs, bökött. Mindenhol vannak ilyenek, mint valami márkajelzés, ami büszkén hirdeti ennek a csodálatos Útvesztőnek az építőit. Már egy ideje rájuk se hederítek." (208. oldal)

Thomas ismét hallja Teresa hangját a fejében:
"Tom. Nem ismerem ezeket az embereket. Gyere értem! Egyre csak halványul... Mindent elfelejtek, csak téged nem... Annyi mindent kell mondanom!... De minden csak halványul.
[......................]
Az Útvesztő egy kód, Tom. Az Útvesztő egy kód." (223. oldal)

Fanartok:

Thomas és Minho együtt futnak

Thomas és a Sirató

Nektek van kedvenc idézetetek ebből a részből? Mi tetszett vagy nem tetszett benne? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése