2014. szeptember 3., szerda

Nyerj páros mozijegyet Az Útvesztő premier előtti vetítésére!

Ezúttal az Alexandra könyvárusház hirdetett meg egy nyereményjátékot, aminek keretében páros mozijegyet lehet nyerni Az Útvesztő filmre!

A pontos felhívás úgy szól, hogy: "Azok között, akik 2014. szeptember 1-10. között megrendelik James Dashner Az Útvesztő című könyvét 35 (!) darab páros jegyet sorsolunk ki a könyvből készült mozifilm premier előtti vetítésére a Cartaphilus Könyvkiadó és az InterCom Zrt. jóvoltából."



A felhívásból kiderül többek között az is, hogy a hazai mozikban is fogják IMAX-ben és 4DX-ben játszani a mozik a filmet!


De hogy ez a kettő mit is jelent pontosan?

IMAX:

  • Ha a 3D filmet 3D kamerával forgatják, akkor már a felvételkor elkészítik a jobb és a bal szem számára a megfelelő képet, tehát ugyanazt a látványt nagyjából az ember szemének eltérésével, kétszer veszik fel. A hagyományos digitális 3D vetítések esetében a projektorok valójában egy lencsén keresztül vetítik a két képet, így nem egyszerre, hanem felváltva vetítik azt a bal és a jobb szemnek, tehát nem egymásra vetítik a két képet, hanem „egymás közé”. Az IMAX® 3D technológia esetében valóban 2 külön projektorról vetítik a filmet, ezért ténylegesen két filmet lát „egymáson” a néző, ami sokkal hatásosabb 3D látványt eredményez.
  • Az IMAX® csúcsminőségű moziélményt nyújt mindenkinek. Az akár nyolc emelet magas kristálytiszta képek és a digitális surround hangzás segítségével az IMAX® olyan helyekre visz el, amelyről eddig csak álmodtál. Egyedülálló módon az IMAX® révén úgy érezheted, hogy valóban ott vagy a helyszínen.
  • A budapesti IMAX® mozi vásznának magassága 18m, mely kb. egy 6 emeletes ház, vagy 6 egymás hátán álló elefánt magasságának felel meg. (Az alján és a tetején azonban kb. 1,5m-es fekete takarást látunk, a jobb kontraszt, élesebb kép érdekében). A vászon 24m széles. /Forrás: [x]/

4XD:

  • A 4DX™ a 4D mozis technológiát ötvözi az egész estés hollywoodi filmekkel. A 4DX™ új paradigmát állít fel a moziba járás élményében, amely felülmúl minden várakozást és új szabványt teremt, megteremtve a világ legjobb 4D élményét.
  • Az első 4DX™ színházakat 2009-ben hozták létre a CGV hálózatában Dél-Koreában. Jelenleg a világ 29 pontján működik és 2016-ig több mint ezer helyen kívánják bevezetni.
  • 4D programozók csapata kizárólag azzal foglalkozik, hogy olyan tartalmakat keressen és dolgozzon ki, amelyek a moziba járást valóban egyedülálló élménnyé varázsolják.
  • A 4DX™ szorosan együttműködik a vezető stúdiókkal és Hollywood legnagyobb kasszasikereit ülteti át a 4D vásznakra.
  • A 4DX™ a világ legfejlettebb filmszínházi technológiája a legmodernebb 3-DOF (szabadságfok) mozgó ülésekkel, amelyeket összehangolnak a környezeti hatásokkal. Minden egyes film a részletesen megkoreografált levegő-, víz-, illat-, mozgás-, vibrációs, stb. hatásokkal a hagyományos moziterem audiovizuális ingereit messze felülmúlva hat a nézőkre, akik teljesen elmélyülhetnek és az akció részeseivé válhatnak. /Forrás: [x]/




1 megjegyzés:

  1. jókor van ez a verseny is, így hogy megvan a könyv na mind1 Xd

    VálaszTörlés