2014. szeptember 11., csütörtök

Az Útvesztő újraolvasás 9. nap


A korábbi napok újraolvasási anyagai ITT tekinthetők meg.

Figyelem! Az újraolvasós bejegyzések természetesen SPOILER-esek lehetnek azoknak, akik még nem olvasták ezelőtt a könyvet!

ÚJRAOLVASÁS 9. NAP: 44. fejezettől- 45. fejezetig (257.-281. oldal)

Tartalom: A Siratók támadása után Thomas követeli, hogy engedjék ki Teresa-t a Dutyiból, aztán pedig elmondják a többieknek, hogy mire jöttek rá az útvesztővel kapcsolatban. Elkezdik átkutatni a térképeket Thomas ötlete nyomán, így szavakat fedeznek fel, amelyek talán segítik a kijutást. Közben a Futárok, így Minho és Thomas is, elindulnak ismét feltérképezni az útvesztőt, hátha megváltozott odabent valami, de nem találnak semmit. A térképekből 6 szót tudnak kiolvasni, de ezzel nem sokra mennek, így Thomas elhatározza, hogy szándékosan megszúratja magát egy Siratóval, hogy visszatérjenek az emlékei.



Idézetek:

Mikor Teresa-t kiengedik a Dutyiból:
"Minho felsóhajtott.
- Rendben, engedd ki ezt a hülye lányt.
- Nem vagyok hülye! - kiáltotta Teresa. A hangját majdnem teljesen elnyomták a vastag falak. - És idebenn minden szavatokat hallom, ti kretének!
Newt szeme elkerekedett.
- Tommy, igazán kedves kislányt sikerült összeszedned." (261. oldal)

Mégis megvannak a térképek:
"Minho megdörzsölte a szemét, és vett egy mély levegőt.
- Thomas, mi eldugtuk a térképeket.
Először nem esett le a fiúnak.
- Mi?
Minho a Tábor felé mutatott.
- Eldugtuk a francos térképeket a fegyvertárban, és kicseréltük őket üres papírokra. Alby figyelmeztetése alapján, meg a drága barátnőd Végzete miatt." (262. oldal)

Mikor megtalálják az első betűt a térképeken:
"Thomas rettenetesen izgult. Kézbe vette a nyolc felső lapot, ügyelve arra, hogy ugyanazt a napot ábrázolják, majd egymás tetejére fektette őket úgy, hogy a nyolc külön zóna tökéletesen egymásra illeszkedjen - ilyen módon a szemük elé tárult az egységes kép. Thomast lenyűgözte a látvány. Mint valami varázslat, egyszer csak megjelent előtte egy éles, kristálytiszta kép. Teresa lélegzetvisszafojtva figyelt.
Annyi vonal keresztezte egymást fent és lent, mintha egy kockás lapot tartott volna a kezében. Két, a lap középső részén húzódó vonal gyakrabban ismétlődött, mint a többi, és így sötétebbnek tűnt a végső képen. Az eredmény halványan, de egyértelműen kirajzolódott.
A lap kellős közepén egy L betű állt." (267. oldal)

Hat szót találnak a térképeken:
"Thomas átvette a lapot, és gyorsan átfutotta. Számozott karikák voltak a bal oldalon, egytől hatig. Mindegyik mellett egy szó állt, nyomtatott nagybetűkkel írva:
LEBEG
FOGD
VÉR
HALÁL
MEREV
NYOMD
Ez volt minden. Hat szó." (280. oldal)

Thomasnak egy szörnyű ötlete támad:
"Thomas fejében összeállt egy terv, lehet, hogy rossz volt, de mégiscsak egy terv. Több nyomra van szükségük a kódhoz. Emlékekre van szükségük. Így hát elhatározta, hogy megszúratja magát egy Siratóval. Átváltozik. Szándékosan." (281. oldal)

Fanartok:


Minho és Thomas

Nektek van kedvenc idézetetek ebből a részből? Mi tetszett vagy nem tetszett benne? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése