2014. szeptember 13., szombat

Interjúk a turnéról I.


Ezt a négy interjút azért tettem be egy bejegyzésbe, mert annyira lényegtelenek, hogy nem éri meg őket szó szerint lefordítani és egy-egy külön bejegyzést szánni rájuk.
Nem hittem, hogy ez lehetséges, de a második interjúban a pasi képes volt arra, hogy egy majdnem 10 perces interjút (!) azzal töltsön ki, hogy feltegye Dylanéknek ugyanazt a kb. 10 kérdést, amelyekre minimum ezerszer válaszoltak már. 
Nem hiszem el, de komolyan. Lehetősége van, hogy beszélgessen ezzel a négy színésszel, erre felteszi nekik azokat a kérdéseket, amiket már ők maguk is halálosan unnak. Kár ezért a 10 perces interjúért.



Na kezdjünk bele. A kérdező fiú az én ízlésemnek már alapból túlbuzgó, de továbbnéztem az interjút. Először is a fiú megjegyzi, hogy mennyi sikoltozó rajongó volt a filmvetítésen, majd Jamesről beszélnek, hogy milyen magas szinten részt vett a film készítésében és teljes mellszélességgel támogatta azt. Will még mindig a sikoltozó rajongóknál van leragadva és elmondja, hogy emlékszik rá, amikor a Dylan nevét kimondták és a lányok sikoltozni kezdtek és ez nagyon vicces volt. 



Az interjú fordítását tovább olvashatjátok az ugrás után.

Ezután a szokásos forgatás előtti kempingezésről beszélnek, majd pedig elkezdenek egy játékot, aminek a lényege, hogy két opció közül kell választaniuk a színészeknek. Dylantől azt kérdezi, hogy bent ragad egy csapat zombival egy Costco-ban (ami azt hiszem olyan, mint nálunk a Tesco) vagy inkább az Útvesztőben? Dylan a Costco-t választja, mert ott lenne mit ennie. Will két lehetősége: egy éhes grizzly-t vagy egy Siratót "dédelgetne"? Will azt feleli, hogy csapdát állítana a medvének. Kaya két lehetőségét végig se tudja mondani, mert az elsőre lecsap Kaya és mondja, hogy venne fürdőt kígyókkal és pókokkal. Ezután a bevált téma jön fel, vagyis, hogy rengeteg kígyó volt a forgatási helyszínen. A színészek elmesélik, hogy volt egy aranyos tábla is, hogy "Vigyázz, kígyók", amin egy mosoygó kígyó volt, hogy kevésbé legyen ijesztő.








Ezt nem vállalom. Ugyanazok a kérdések hangzanak el, amikre már százszor válaszoltak a színészek. Az egyetlen érdekessége a videónak, hogy csináltatnak a színészekkel egy Rorschach-tesztet, aminek az eredményeképpen az jön ki, hogy Dylan és Will Elöljáró, Kaya Futár és Thomas Alkotó lenne.



Ezt az interjút sem fordítanám le részletesen. Az alábbi témákról beszélnek: a film történetéről, hogy mi volt igazi és mi volt CGI a filmben, hogy mi volt a legijesztőbb dolog a forgatás közben (mire Will azt feleli, hogy többször is tehenek zavarták meg a forgatást, hogy csend volt, aztán meghallották a tehenek ismerős hangját és megállt a forgatás, majd pedig mindenki selfie-ket készített az állatokkal :DD). Kaya arról beszél, hogy szerette megismeri az USA ezen arcát/világát is (Baton Rouge-t), majd pedig azzal zárják az interjút, hogy elmondják, ki miért volt kórházban és mikor.




Az interjú a videón 8:55 körül kezdődik. A videóból megtudjuk, hogy James családja is jelen volt az interjút megelőző filmvetítésen és ők akkor látták első alkalommal a filmet, James meg elmondja, hogy már többször látta. Aztán arról beszélnek, hogy Wes hogyan kapta meg a rendezői széket (Ruin, stb.). James filmbéli cameo-ja is szóba kerül, meglepő módon állítólag a film végén látható a felnőttekkel. A film és a könyv közötti különbségekről is beszélnek és James azt mondja, hogy pl. a Siratók sokkal jobbak a filmben, mint ahogyan ő azt leírta a könyvben és, hogy szerinte ez a film lesz az, amire majd azt mondják az emberek, hogy jobb a könyvnél. Ezután Wes a Baton Rouge-i helyszín megtalálásának a nehézségeiről beszél. A rajongói kérdések közül az egyik arról szól, hogy miért változtatták meg a WICKED nevet WCKD-re. Wes elmeséli, hogy ez volt az első változtatás, amit kiszivárogtattak és már ennél is félt, hogy a rajongóknak nem fog tetszeni, de nem így lett. Elmondja, hogy ezt azért csinálta, mert így sokkal rejtélyesebbnek tűnik a név. Később a szereplőválogatás-téma is előtérbe kerül és Wes elmondja, hogy először Kayát akarta, majd Willt, aztán olyan színészeket akartak, akik elsősorban jó színészek és utána megfelelőek kinézetre. Így találták meg Ki Hongot, Aml-t , majd  pedig Thomast, aki igaz, hogy nem úgy néz ki, mint ahogyan a könyvben Newt le van írva, de olyan tehetséges Thomas, hogy ő kapta meg a szerepet. A kérdező nő megkérdezi, hogy ki volt az, aki ugyanolyan volt, mint amilyennek James elképzelte és erre az író Chuck-ot mondja. Az interjút egy vicces történettel zárják, amiben Wes elmeséli, hogy az egyik forgatást egy csapat tehén zavarta meg, akik kitörtek a mellettük lévő telekről, de ők nem álltak le a forgatással, hanem úgy tettek, mintha a tehenek Siratók lettek volna és azok elől kellene futniuk a színészeknek. :D

Forrás: [x]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése